Kasperi Ojantakanen johdatti KooKoon takaa-ajoa, kun joukkue nousi Mestiksen hallitsevaa mestaria Ketterää vastaan kahden maalin tappioasemasta voittoon — Ottelun toiseksi viimeiselle peliminuutille saatiin aikaan lauantai-illan mähinät

Katja Juurikko

Kasperi Ojantakanen oli yhtä lukuun ottamatta mukana KooKoon kaikissa maaleissa. Arkistokuva marraskuulta 2018.
Kasperi Ojantakanen oli yhtä lukuun ottamatta mukana KooKoon kaikissa maaleissa. Arkistokuva marraskuulta 2018.

Toista kauttaan KooKoossa pelaava helsinkiläiskasvatti Kasperi Ojantakanen johdatti joukkueensa loppukesän ensimmäiseen voittoon harjoitusottelukaudella.

Vajaan kolmen viikon kuluttua kautensa jääkiekon Liigassa aloittava KooKoo pesi lauantaina Imatralla turnausisäntä Ketterän maalein 2—4 (0—0, 2—2, 0—2).

Pelaajat ovat fyysisesti kovalla kuormituksella. — Jussi Ahokas

Rightin sentteri Ojantakanen (1+2) oli yhtä lukuun ottamatta mukana KooKoon kaikissa maaleissa.

Runsaat 12 minuuttia jääaikaa kellottanut Ojantakanen pelasi tällä kertaa laitahyökkääjänä ketjussa, jossa muut lenkit olivat KooKoon omat kasvatit Sami Tamminen (0+1) ja Olli Korhonen.

Ojantakanen, 24, teki viime kaudella tulokaskaudellaan Liigassa 50 ottelussa tehot 3+11=14/-9.

Ojantakasen lisäksi KooKoosta maalasivat Kimi Koivisto (1+1), Vilmos Gallo (1+0) ja Peetro Seppälä (1+0).

Toni Suurosella (0+2) oli tärkeä osuus toisen erän takaa-ajon onnistumisessa.

Unkarilainen Gallo teki Imatralla maalin myös perjantain JYP-ottelussa.

— Eksoottinen unkarilaispelaaja istuu oikein hyvin joukkueeseemme. Hän teki molemmat maalinsa maalin edestä, eli hän menee kyllä sinne sota-alueelle, josta maalit tehdäänkin. Kaiken lisäksi Gallo on hyvä joukkuejätkä, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

Halonen torjui avauserän jälkeen vain neljä kertaa

KooKoo ajautui ottelun puolivälissä 2—0-tappioasemaan, mutta latoi jälkimmäisen runsaan 27 minuutin aikana neljä maalia.

Mestiksen hallitseva mestari Ketterä putosi KooKoon kyydistä.

Maalivahti Niilo Haloselle (14/16 torjuntaa) merkittiin kahdessa jälkimmäisessä erässä vain neljä torjuntaa.

— Ketterällä oli kolme maalipaikkaa, joista se teki kaksi maalia. Ensimmäinen erä oli meiltä vielä hakemista, mutta sen jälkeen pelasimme sellaista kiekkoa kuin mitä pitääkin. Muutamat pelaajat näyttivät luonnettaan siinä vaiheessa, kun tämä peli piti voittaa, Ahokas sanoi.

Ahokas ei tunnustanut, että viiden peräkkäisen voitottoman ottelun jälkeen KooKoo olisi ollut vielä pakkovoiton edessä kauteen valmistavissa otteluissa.

— Totta kai oli hyvä saada voittotili auki. Tämä oli neljäs täysimittainen ottelu. Neljän viikon ajan olemme menneet harjoituksissa tosi kovaa, niin kuin tietysti pitää tässä kohdassa mennäkin. Pelaajat ovat fyysisesti kovalla kuormituksella.

Ahokkaan mukaan KooKoon pelissä rätisee edelleen muutamia kompastuskiviä.

Ohilaukauksia ja turhia jäähyjä riittää kitkettäväksi pois ennen kuin liigakausi alkaa perjantaina 13. syyskuuta Lappeenrannassa SaiPaa vastaan.

Mingoiaa odotetaan Kouvolassa pelattavaan Karlskrona-otteluun

KooKoo on odotetusti kierrättänyt pelaajia harjoitusotteluissa.

Ketterää vastaan huilivuoron saivat kokeneesta osastosta Juha-Pekka Haataja, Alexander Bonsaksen, Kim Strömberg ja Anrei Hakulinen.

Amerikkalainen Trevor Mingoia on ollut toipilas Pitsiturnauksen jälkeen, mutta Ahokas pitää mahdollisena, että Mingoia on pelikunnossa ensi perjantaina Kouvolassa, kun KooKoo kohtaa Ruotsin Allsvenskanissa toista peräkkäistä kauttaan aloittavan Karlskrona HK:n.

Bucekille ropisi jäähyminuutteja

Ketterä—KooKoo-ottelun toiseksi viimeiselle peliminuutille saatiin aikaan lauantai-illan mähinät.

JYP-ottelussa selkään taklatuksi tullut KooKoon Samuel Bucek tuuppasi itse selästä Ketterä-pelaajaa ja sai päätuomariparilta Jani PesonenTimo Ruuska runsaan kakun: 2+2+10+20 minuuttia selästä taklaamisesta, väkivaltaisuudesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä. Ketterän Saku Forsblomille tuomittiin samasta tilanteesta pieni kakkonen väkivaltaisuudesta.

Gallon tekemän voittomaalin syöttänyt Bucek (0+1) otti avauserässä kakkosen kampituksesta, joten slovakialaisen illan jäähysaldo oli 36 minuuttia.

Juttua korjattu kello 22.58. Tarkempaa tietoa Mingoiasta.