Celebrity Lane piti suosikkina — Esa Holopainen ja Hannu Torvinen jatkavat ohjastajaliigan kärjessä

Vakuuttavassa kunnossa oleva Celebrity Lane kuittasi neljän hevosen tynkälähdön.

Satu Pitkänen

Pertti Puikkonen sai nostaa kätensä ilmaan voiton merkiksi Maikkiksen rattailla. Tamma voitti lähtönsä helposti takamatkasta huolimatta.
Pertti Puikkonen sai nostaa kätensä ilmaan voiton merkiksi Maikkiksen rattailla. Tamma voitti lähtönsä helposti takamatkasta huolimatta.

Kouvolan torstainen Toto5-peli käynnistyi neljän hevosen yhteenotoksi kutistuneella lämminveristen avoimella ryhmäajolla. Matias Salon tallin uuden vahvistuksen Farzad Bokon kyvyt jäivät vielä arvoitukseksi, sillä se laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen ja jäi muista ratkaisevasti.

Kovan avauksen jälkeen tallikaveri Celebrity Lane sai johtopaikalla rauhoittaa vauhdin hölkäksi, ja se piti loppusuoralla Flying Duckin helposti takanaan. Ohjastaja Tommi Kylliäisen mukaan voitto ei missään vaiheessa ollut uhattuna. Celebrity Lanen voittajakerroin oli vain 1,1.

Pertti Puikkosen Maikkis oli ohjastajan mielestä jo lämmityksessä niin virtava, että Puikkonen ajoi sillä takamatkalta rohkeasti muita ohitellen. Taktiikka kannatti, sillä Maikkis oli lopulta maalissa reilulla erolla Laksin Lyytiin.

”Oli tarkoitus saada selkäjuoksu”

Kolmas kohde oli kolmevuotiaiden Nuorten Sarja, ja radalla nähtiin koko joukko Kymenlaakso-ajoon tähtääviä nuorukaisia. Suosikki Five Finger Crawl pilasi juoksunsa laukkaan, mutta Christa Packalenin tallin Santo Grial oli varteenotettava voittaja. Hannu Torvinen huolehti ohjastamisesta laukkojen sävyttämässä lähdössä.

Seuraavassa lähdössä Esa Holopaisen ohjastama The Rector puristi voittoon johtavan rinnalta.

— Oli tarkoitus saada selkäjuoksu, mutta kun kaikki menivät sisäradalle, niin ei ollut muita vaihtoehtoja kuin kuolemanpaikka, Holopainen kertasi lähdön tapahtumia.

Päätöskohteeseen lähdettäessä Toto5-rivin arvo oli reilut 26 euroa. Viimeisen lähdön jälkeen arvoon saatiin hyvää nousua, kun Holopainen kaartoi toistamiseen voittajaesittelyyn Game Of Liven rattailla. Pikkuvaivoista kärsineen tamman voittajakerroin oli 11,4 ja Toto5-pelissä sitä oli pelattu vain 6,79 prosenttia. T5-pelin lopullinen arvo oli 179,60.

Holopainen kärjessä

Esa Holopainen jatkaa Kouvolan ajajaliigan johdossa 14 voitolla. Seuraava voitto on Holopaiselle tämän vuoden sadas, ja uran 5000 voiton klubiin Holopainen liittyy seitsemän “tolpan” kuluttua.

Myös Hannu Torvinen ylsi illassa kahteen voittoon ja on Holopaisen jälkeen kakkosena Kouvolan liigassa samalla voittomäärällä. Torvisen toinen voitto tuli Mark Morella, jota valmentaa niinikään Christa Packalen. Voittoaika 14,6ake oli illan kovin.

Luetuimmat