KHS:n nuoret dominoivat totaalisesti Puijon SM-ladulla — Lepistö, Liekari, Nikkinen ja Mattila Suomen mestareiksi

Sakari Kekki

Kouvolan Hiihtoseuran Elisa Mattila voitti SM-kultaa 17-vuotiaiden sarjassa.
Kouvolan Hiihtoseuran Elisa Mattila voitti SM-kultaa 17-vuotiaiden sarjassa.

Kouvolan Hiihtoseura vastaa hiihdossa puolta Suomea, sillä seuran hiihtäjät ottivat lauantaina puolet jaossa olleista kahdeksasta mestaruudesta nuorten SM-hiihtojen toisena päivänä.

Naisten puolella mestarit olivat Heidi Nikkinen 18-vuotiaissa sekä Elisa Mattila 17-vuotiaissa, miesten sarjoissa Lauri Lepistö 23-vuotiaissa ja Emil Liekari 18-vuotiaissa. Naiset hiihtivät 5 kilometriä perinteisellä tyylillä, miehet 10.

Sunnuntaina näistä neljästä kolme lähtee karkuun muita tavoitteena mestaruus vapaalla tyylillä. Liekari ilmoitti, että hän oli jo etukäteen päättänyt hiihtää pelkästään lauantaina.

— Olen ollut vähän kipeänä ja halusin hiihtää täällä vain yhden kerran vähän tarkkailumielessä. Ja oma tuntemus oli huono ja aikakin oli huono, vaikka mestaruus heltisi. Treenaan hiihtolomalla Kouvolassa ja tähtään menestykseen kuukauden kuluttua Haapajärvellä, Liekari sanoi.

Liekari jätti vuosi sitten Tampereella kakkosen kahden ja puolen minuutin päähän ottaessaan 20 kilometrin kultaa, nyt eroa kakkoseen kertyi ”vain” vajaat 20 sekuntia.

Lepistön 21:s

Lauri Lepistö jätti hopeamitalistin 24,7, Nikkinen 8,3 ja Mattila 15,8 sekunnin päähän.

— Ajattelin etukäteen voittavani noin 20 sekunnilla, eroa tuli vähän enemmän. Pronssia ottanut Markus Vuorela sanoi jo aamulenkillä että tässä menee kaksi mitalistia, Lepistö sanoi.

Rovaniemellä opiskeleva Lepistö otti jo 21. mitalinsa nuorten SM-tasolta. Mahdolliset viimeiset tulevat kuukauden kuluttua Haapajärvellä.

Nikkiselle mitali oli 8:s, mutta on hän Lepistöä nuorempikin.

— En uskonut etukäteen että olen perinteisellä näin hyvä muihin verrattuna. Tavoite oli vain, ettei ero kärkeen olisi sunnuntaina kovin suuri. Nyt pitää ajatella taktiikka uusiksi, Nikkinen sanoi.

Mattila jäi kahdella edellisellä kaudella toiseksi Hopeasommissa Kuhmossa ja Lempäälässä Valkeakosken Hakan Sonja Leinamon oltua kaksi kertaa edellä. Nyt osat vaihtuivat.

— Mestaruus oli pieni yllätys, vaikka vire on kohentunut koko ajan kauden mittaan, kun olen ollut terveenä. Maanantaina lähden Espanjaan Alicanten lähelle viikoksi suunnistusleirille, sanoi EM-hopeaa Bulgariassa viime kesänä ottanut Mattila.