Hallitseva mestari Kauhajoen Karhu kiihdytti Kouvoilta karkuun kolmannella kympillä — Jyri Lehtonen: ”Siinä tuli sellaisia kuuden pisteen swingejä kolme tai neljä ja silloinhan se ero kasvoi nopeasti”

Katja Juurikko

David Gonzalvez lukeutui jälleen Kouvojen onnistujiin. Karhun Cameron Jones pelasi niin ikään hyvän matsin.

Vaatimattomasti kolmen pisteen kaaren takaa latonut Kouvot ei onnistunut kepittämään viimevuotista koripallon Suomen mestaria Kauhajoen Karhua toista kertaa kuluvan kauden aikana Mansikka-ahon urheiluhallissa Kouvolassa.

Siinä missä kotijoukkue tuskaili kolmosensa pohjaan kehnolla 17 prosentin tarkkuudella, vierailija naulasi 16 kolkkia kovalla 50 prosentin sihdillä.

Kouvolalaisjoukkue menetti otteensa kolmannella neljänneksellä. Kun Kouvot epäonnistui tekopaikoissaan, Karhu junttasi omat laakinsa kylmästi sisään.

— Siinä tuli sellaisia kuuden pisteen swingejä kolme tai neljä ja silloinhan se ero kasvoi nopeasti. Karhu pisti vaikeammista paikoista heitot sisään. Vähän epäreilu viiden minuutin pätkä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertasi.

Heittäjillä hiljaista

Kouvojen heittäjien Tuomas Hirvosen, Severi Kaukiaisen ja Jeremy Morganin saldo oli murheellinen: 13 kolmosta, eikä yhtään sisään. Tähän kun lisätään Ville Kauniston 1/6, kvartetti osui 19 yrityksestä vain kerran.

Tällaisella epätarkkuudella otteluita on vaikea voittaa, vaikka kakkosensa painaisikin sisään tomeralla 70,7 prosentin sihdillä.

— Kouvot pelasi palloa sisälle erittäin hyvin, vaikka sitä yritimme kaikin voimin estellä. Ensimmäisellä jaksolla varsinkin Thomas Gipson oli todella vahva sisällä, Kauhajoen luotsi Jussi Laakso sanoi.

— Mutta jos heitämme tällä prosentilla kaaren takaa, se auttaa. Menetyksiä oli kuusi kappaletta, se auttaa. Meillä oli 18 syöttöä, sekin auttaa. Pelasimme toisen kypsän pelin putkeen, Laakso jatkoi.

Laakson mukaan Karhu pystyi vastaamaan kotijoukkueen fyysisyyteen kohtuullisen hyvin. Eikä Karhuun iskenyt edes väsy, vaikka Laakso veti matsin läpi käytännössä kuudella miehellä.

— Olemme pelanneet koko kauden aika pienellä rotaatiolla. Tokihan siinä on riskinsä väsymisen kannalta. Ja myös loukkaantumisriski kasvaa, kun ollaan väsyneitä.

Kouvojen Jyri Lehtosen mielestä hallitsevan mestarin kuusikko on sarjan paras.

— En näe kuitenkaan ollenkaan mahdottomana, että pystyisimme panemaan heidät vähän tiukemmalle. Pitää vaan laittaa pallo sisään.

Voitto oli Kauhajoelle viides peräkkäinen. Karhun vireestä kertoo myös se, että 11 viime matsissa se on poistunut parketilta voittajana kymmenen kertaa.

Kouvojen kausi jatkuu perjantaina kotimatsilla Helsinki Seagullsia vastaan.

Luetuimmat