MyPa-kasvatti Matias Riikonen teki debyyttinsä Jalkapalloliigassa – "Ihan normaalilta peliltä se tuntui"

Joonas Kämäräinen

Matias Riikonen tositoimissa lauantain liigadebyytissään  HJK:ta vastaan.
Matias Riikonen tositoimissa lauantain liigadebyytissään  HJK:ta vastaan.

MyPa-kasvatti, maalivahti Matias Riikonen pelasi lauantaina elämänsä ensimmäisen ottelun Jalkapalloliigassa. Riikonen debytoi Tampereen Ilveksen maalilla liigaottelussa HJK:ta vastaan. Tuloksena oli 2–0-tappio helsinkiläisseuralle.

– Tietysti vähän jännitti etukäteen, mutta lähdimme vain hakemaan hyvää tulosta. Kun kentälle pääsi ja pilli soi, niin ihan normaalilta peliltä se sitten tuntui. Harmi, että tänään ei saatu pisteitä, 18-vuotias Riikonen kommentoi debyyttiään Jalkapalloliigan verkkosivuilla.

HJK:n maaleista vastasivat Tim Väyrynen avausjaksolla ja Ferhan Hasani hetki ennen ottelun loppua.

– Helppohan se on maalilta huudella, että pistäkää pojat pallo sisään. Hyviä paikkoja meillä toki oli, mutta ei onnistunut ja kaveri rokotti. HJK sai pidettyä paremmin palloa ja yllätettyä meidän boksin puolustamisen, Riikonen kommentoi itse ottelua.

Lukas Pearsall

16-vuotias Matias Riikonen lähti silloin Kakkosta pelanneesta MyPasta kehittymään isompiin ympyröihin Tampereelle. Arkistokuva vuodelta 2018.
16-vuotias Matias Riikonen lähti silloin Kakkosta pelanneesta MyPasta kehittymään isompiin ympyröihin Tampereelle. Arkistokuva vuodelta 2018.

MyPassa 16-vuotiaaksi asti

Riikonen siirtyi MyPasta Tampereelle 16-vuotiaana vuonna 2018. Tuolloin tavoitteena oli jatkaa lupaavaa nousua kohti liigatasoa. Tampereelle Riikosta houkutti etenkin entisen maajoukkuemaalivahti Mikko Kavénin valmennukseen pääsy.

— Meiltä on omista junioreista hieman puuttunut potentiaalinen maalivahti. Matias on asettanut selkeäksi tavoitteekseen kehittyä huippupelaajaksi, joten intressimme kohtaavat, sanoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tuolloin.

Aikuisten sarjoissa Riikonen debytoi vain 15-vuotiaana, kun hän pääsi kentälle MyPan pelatessa vielä Kolmosta.

— Hyvältähän se tuntui. Pelinopeudessa ja kovuudessa huomasi ne suurimmat erot junioripeleihin verrattuna. Fysiikkaa tulee iän myötä lisää ja pelinopeuteen tottuu kun pelejä tulee lisää, Riikonen analysoi aikuisten pelejä tuon kauden päätteeksi Kouvolan Sanomissa.

Tuolloin Riikonen oli mukana Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Nyt hän on 18-vuotiaiden maajoukkueringissä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset