Kouvot löysi ensimmäisen amerikkalaisvahvistuksen ensi kaudelle – Jacoby Armstrong nakutti Romaniassa kolmosia peräti 47 prosentin tarkkuudella

Moises Garibay

Kouvot löi maanantaina pöytään Jacoby Armstrongin sopimuksen.
Kouvot löi maanantaina pöytään Jacoby Armstrongin sopimuksen.

Kolmatta kauttaan kotimaansa ulkopuolella aloittava Jacoby Armstrong on Kouvojen ensimmäinen amerikkalaisvahvistus ensi kauden joukkueessa Korisliigassa.

201-senttinen Armstrong saapuu Kouvolaan pelattuaan viime kaudet Georgiassa ja Romaniassa.

Armstrong, 25, on New Hampshiren yliopiston kasvatti. Hän pelasi Wildcatsissa neljän kauden aikana 118 ottelua. Keskiarvot olivat 8,7 pistettä ja 4,5 levypalloa.

Parhaalla kaudellaan (2015–16) Armstrong tilastoi 24 minuutin peliajalla 11,0 pistettä ja 5,3 levypalloa.

Dallasissa, Texasin osavaltiossa syntynyt Armstrong aloitti ammattilaisena kaksi vuotta sitten Georgian pääsarjassa (Superleague) Mgzavrebi-Armia Tbilisin joukkueessa. Hän viimeisteli 25 ottelussa 14,7 pistettä ja 4,8 levypalloa 26 minuutin peliajalla.

Joukkue oli runkosarjan kakkonen, mutta hävisi välierissä mestarille.

Viime kaudella Armstrong koripalloili Romanian pääsarjassa (Liga Nationala) CMS Galatin väreissä. Hän kirjautti 15 otteluun 14,7 pinnaa ja 5,1 levyriä 24 minuutin peliajalla.

Iso pelaaja nakutti Romaniassa kolmosia peräti 47 prosentin tarkkuudella. Kun korona keskeytti kauden, CMS Galat oli 16 joukkueen liigassa 10:ntenä.

Armstrong lupaa olevansa Kouvoissa pelaaja, joka antaa joukkueelle kaikkensa joka ottelussa.

– Olen iloinen tästä mahdollisuudesta, kun pääsen pelaamaan näin hienoon organisaatioon. Tavoitteena on, että pääsisimme pelaamaan mestaruudesta.

Katja Juurikko

Päävalmentajana jatkavan Tuomas Ojan pelaajaringissä on tähän mennessä kahdeksan pelaajaa ensi kaudeksi Korisliigaan.
Päävalmentajana jatkavan Tuomas Ojan pelaajaringissä on tähän mennessä kahdeksan pelaajaa ensi kaudeksi Korisliigaan.

Kouvojen päävalmentajana jatkavan Tuomas Ojan mukaan tuore vahvistus on monipuolinen isojen pelipaikkojen pelaaja, joka sopii Kouvojen pelityyliin erinomaisesti.

– Pelaajan kanssa käytyjen keskustelujen ja hänestä saadun palautteen perusteella saamme Kouvolaan hyvin harjoittelevan ja nälkäisen pelaajan.

Kouvojen sopimustilanne 13.7.2020: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Ilmari Toikkanen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Aapeli Syrjämäki ja Jacoby Armstrong.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut