Turbomoottori Tuomas Hirvonen palaa Mansikka-aholle ja kysymys kuuluu: ”Kuka hänet pysäyttää?” — Kouvot yrittää kyykyttää toistamiseen Korisliigan nousijaa Lahti Basketballia

Katja Juurikko

Derrick Barden pelaa vahvaa kautta Kouvojen peliasussa.
Derrick Barden pelaa vahvaa kautta Kouvojen peliasussa.

Kouvot hakee kauden seitsemättä kotivoittoaan keskiviikkona Korisliigassa. Tuomas Ojan luotsaama miehistö kohtaa Mansikka-aholla toisen kerran kuluvan kauden aikana sarjanousija Lahti Basketballin, joka on ajautunut kuuden ottelun mittaiseen tappioputkeen.

Tuomas Oja ei kuitenkaan odota isännille helppoa iltavuoroa.

— Lahti on tehnyt muutoksia kokoonpanoonsa ja pelityyliinsä, jotka ovat selvästi parantaneet joukkueen iskukykyä.

— Lahti tarjoaa kovan vastuksen ja meidän tulee pelata hyvällä tasolla läpi pelin molemmissa päissä kenttää voittaaksemme.

Kouvot ja Lahti kohtasivat toisensa lokakuun 28. päivänä mastokaupungissa, jossa kouvolalaisjoukkue oli parempi runsaskorisessa ottelussa 104—95. Voittajien tehokkaimmat pelaajat olivat Duke Shelton (28/7) sekä 23 pistettä mieheen nakuttaneet Silas Melson ja Derrick Barden.

Lahtelaisista Courtney Stockard (27/6) ja Devante Wallace (27/0) pelasivat vahvan ottelun.

Tappiokierteessä

Kouvoilla on vyöllään kaksi peräkkäistä kotivoittoa, jotka se kuittasi Tampereen Pyrinnöstä ja Kaarinan Ura Basketista. Näiden matsien välissä Kouvot kävi häviämässä jumbojoukkue Uudenkaupungin Korihaille vieraissa.

Lahti Basketball aloitti marraskuun mainiosti peittoamalla vieraissa Joensuun Kataja Basketin ja Lapuan Kobrat. Sen jälkeen Petri Vellingin poppoo on tilastoinut ainoastaan tappioita, joita on kertynyt jo kuusi.

KTP- ja Kauhajoki -kotitappioiden jälkeen LaBa on ottanut pataan Nokialta (v), Salon Vilppaalta (k), Helsinki Seagullsilta (v) ja Tampereen Pyrinnöltä (k).

Lahtelaisten saldo on sikäli erikoinen, että se on pystynyt voittamaan kotiareenallaan vasta kerran kahdeksassa ottelussa. Vieraissa on kulkenut paremmin: kolme voittoa ja viisi tappiota.

”Tumppi” tulee

Kouvolalaisyleisön kannalta lahtelaisjoukkueen mielenkiintoisin pelaaja on luonnollisesti Kouvoista tuttu pelintekijä Tuomas Hirvonen, joka on kellottanut peliaikaa keskimäärin päälle 33 minuutin. Hirvonen on lahtelaisten turbomoottori, jota kotijoukkue yrittää saada yskähtelemään.

Hirvonen on heittänyt keskimäärin 13,7 pistettä ottelua kohden. Koriin johtavia syöttöjä nopsajalka on taikonut hienosti 5,7 matsia kohden.

LaBa vahvisti kokoonpanoaan reilu viikko sitten lauantaina, kun viime kaudella 11 peliä Kauhajoen Karhu Basketin riveissä pelannut Taylor Johns saapui Lahteen. Korisliigassa Johnsin tehot olivat 27 minuutissa 12,6 pistettä ja 7,4 levypalloa ja 2,4 syöttöä.

Johns on pelannut lahtelaisten riveissä nyt kaksi matsia. Hän on tilastoinut 17 minuutissa lukemat 6/4 ja 12/7. Huomioitavaa on se, että hän on nostellut pelitilanteessa kahdeksasta heitostaan seitsemän häkkiin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset