Kouvojen puolustuspeli jätti toivomisen varaa Pyynikillä — Vain kahdeksan kertaa rikkonut Pyrintö otti kauden ensimmäisen voittonsa Kouvoista

katja Juurikko

Derrick Barden urakoi Tampereen Pyynikillä täydet 40 minuuttia.
Derrick Barden urakoi Tampereen Pyynikillä täydet 40 minuuttia.

Kouvot haastoi Pyrinnön keskiviikkona hyvällä hyökkäyspelilillä, etenkin välillä 20—38 minuuttia tämä hyökkäyspeli toimi loistavasti ja Kouvot teki kyseisen 18 minuutin aikana 54 pistettä.

Mutta samaan aikaan puolustus päästi Pyrinnön tekemään 57 pistettä ja lopullisesti ottelu ratkesi kahden viimeisen minuutin aikana Pyrinnön 101—94-voitoksi.

Kymmenen sekuntia ennen loppua Pyrintö johti 101—90, mutta antoi vieraiden hieman kaunistella numeroita.

— Teimme puolustuksessa kaikki mahdolliset virheet. Ei oltu hereillä, puolustettiin väärin, ei puolustettu lainkaan, merkattiin vääriä pelaajia ja niin edelleen, sanaili Kouvojen valmentaja Tuomas Oja.

Kouvot pysyi voittotaistelussa 38 minuuttia, silloin James Suber kavensi tilanteeksi 95—90, mutta sen jälkeen hyökkäyspeli pysähtyi kuin seinään.

— Vaihdoimme muutamaa minuuttia ennen loppua puolustusta tiettyjä pelaajia vastaan ja se toimi, sanoi Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen.

Woodson onnistui

Kouvot upotti 13 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, kauden paras luku on 15 KTP:tä vastaan joulukuulta. Avery Woodson onnistui neljä kertaa, kapteeni David Gonzalvez ja Severi Kaukiainen kolme kertaa.

Etenkin toisen ottelunsa pelannut Woodson petrasi roimasti avauspelistä, missä hän teki kuusi pistettä. Toki miehen korisliigan ennätys on 39 pistettä, se tuli melkein tasan vuosi sitten Lapualla Uran paidassa.

— Olen tyytyväinen hänen peliinsä, Oja tiivisti.

Jo kaksi viikkoa sitten Kouvot ilmoitti etsivänsä sisäpelaajaa. Etsintä on jatkunut koko ajan.

— Tarjokkaita on ilmaantunut koko ajan. Vielä ei ole löytynyt sopivaa. Ei tässä vaiheessa kautta voi ottaa testiin ketään outoa pelaajaa, hänestä täytyy tietää aika paljon, Oja sanoi.

Viidennen ottelunsa pelannut Suber teki kauden parhaan pistemääränsä 14, aiempi oli 10, ja levypallojakin tarttui käsiin yhdeksän.

— Saldo 14/9 kertoo, ettei Suber statisti ollut. Mutta isoa pelaajaa etsitään silti, Oja sanoi.

Barden 40 minuuttia

Woodson korvasi siis Pyynikillä hyvin loukkaantuneen Silas Melsonin, mutta käytännössä Kouvot joutui pelaamaan seitsemällä pelaajalla Mika Nuolivirran pelattua vain viitisen minuuttia.

— Derrick Barden joutui pelaamaan 40 minuuttia, Suber 32, mutta Pyrinnölläkin kolme pelaajaa pelasi yli puoli tuntia. En ole samaa mieltä, että olisimme olleet lopussa väsyneempiä kuin Pyrintö, Oja sanoi.

Oja olisi voinut ihmetellä pelin jälkeen Pyrinnön saamia virheitä. Niitä oli koko ottelussa vain kahdeksan, kun Kouvojen vastaava luku oli 22. Ottelua sivusta seurannut asiantuntija ihmetteli suhdetta.

Vaikka Kouvot taisteli voitosta lähes loppuun saakka, niin sen suurin johto oli kaksi pistettä Bardenin tehtyä ajassa 2.10 ottelun avauskorin. Pyrinnön suurin johto oli 12 pistettä tilanteessa 20—8.

Kouvot oli voittanut kahdeksan edellistä otteluaan Pyrintöä vastaan, kaksi tällä kaudella, mutta niissä loistaneet Melson ja Duke Shelton olivat nyt pois.