Korona rankoo kovalla kädellä KooKoota – Kouvolalaisilta jää nyt myös Spengler-cup väliin

Turnaukseen osallistuvien joukkueiden turvallisuutta ei pystytä takaamaan.

AOP

Myös KooKoo-kasvatti Joonas Odenilta jää vuodenvaihteen Sveitsin matka väliin.
Myös KooKoo-kasvatti Joonas Odenilta jää vuodenvaihteen Sveitsin matka väliin.

Korona rankoo Kouvolan KooKoota lisää. Viime keväänä pandemia katkaisi KooKoon historiallisen lennon Liigassa. Nyt koronan takia on peruttu myös perinteikäs jääkiekkoturnaus Spengler-cup, jossa runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen KooKoon oli määrä tänä vuonna edustaa Suomea.

Sveitsissä järjestettävä Spengler-cup on vuosittain järjestetty joulun ja vuodenvaihteen välissä. Kiekkoturnauksen isäntänä toimivan HC Davosin toimitusjohtaja Marc Gianola perusteli perumista sillä, että osallistuvien joukkueiden turvallisuutta ei pystyttäisi vallitsevassa koronavirustilanteessa takaamaan.

KalPa ainoa suomalaisvoittaja

Perinteikäs turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1923. Turnaus peruttiin myös vuosina 1956, 1949, 1940 ja 1939, joten kyseessä on nyt viides kerta, kun turnausta ei pelata.

Spengler -cupissa on useina vuosina ollut mukana myös suomalaisjoukkue. Joulukuussa 2018 KalPa otti ensimmäisen suomalaisvoiton turnauksessa.

KooKoolle turnauksen peruminen on pettymys.

– Spengler-cupiin mukaan pääseminen on upea asia ja suuri kunnia, kommentoi KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kesäkuussa.