Kouvottarille tappio ennen cup-finaalia – Mika Hartonen: "Pettynyt tietenkin olen, emme me olleet valmiita pelaamaan"

Katja Juurikko

Kouvottarien Brandi Harvey-Carr väänsi tupla-tuplan Espoossa Honkaa vastaan.
Kouvottarien Brandi Harvey-Carr väänsi tupla-tuplan Espoossa Honkaa vastaan.

Asetelma ennen Hongan ja Kouvottarien ottelua mahdollisti paljon spekulointia. Honka oli voittanut kaikki kauden kahdeksan kotiotteluaan, ja Kouvottarilla on jo sunnuntaina edessään cup-finaali, jonka voittajalle on tarjolla 10 000 euron palkintosumma.

Honka aloitti vahvasti ja johtikin loppuun asti, vaikka Kouvot kiri muutaman kerran eron lähes kiinni. Kotivoitto kirjattiin lukemin 92–81 (45–40).

Hongan kuusi eri pelaajaa upotti hyvällä tarkkuudella yhteensä 11 kolmosta, mitä Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen piti yhtenä ratkaisevana tekijänä.

– Pettynyt tietenkin olen, emme me olleet valmiita pelaamaan tänään. Honka osui kaukaa. Heillä on kotonaan selvästi parempi onnistumisprosentti kolmen pisteen heitoissa, ja se oli meille tänään liikaa.

Hartonen harmitteli joukkueensa vaikeuksia puoliaikojen alussa.

– Hongalla oli enemmän hyviä jaksoja. Pelin alku oli meiltä huono, samoin toisen puolikkaan ensimmäiset seitsemän minuuttia, joiden aikana teimme vain neljä pistettä. Hyvien ja huonojen hetkien vaihtelu on liian suurta.

Harvey-Carr tilastoi taas tupla-tuplan

Kouvottarien parhaat olivat sentteri Brandi Harvey-Carr (20/11) ja loukkaantumisen jäljiltä kentälle palannut Ameryst Alston (18/4/7 syöttöä). Suurikokoinen sentteri toi selviä etuja hyökkäyspäähän, mutta puolustuksessa oli Hartosen mukaan vielä vaikeuksia.

Pitää ehdottomasti puolustaa paremmin ja pelata enemmän joukkueelle. — Mika Hartonen

– Alston paransi peliään loppua kohden. Brandi pelasi erittäin hyvin, ainoastaan palloscreenien puolustamisessa tuli virheitä. ToPoa vastaan hän teki 20 pistettä ja otti 15 levypalloa, tänäänkin seitsemän hyökkäyslevypalloa. Koripallo on nyt vähän erilaista, kun meillä on Lamunua raskastekoisempi sentteri.

Kouvottaret jäi usein jälkeen puolustukseen palatessaan, mihin Honka valmentajansa Kimmo Kujansivun mukaan pyrkikin.

– Tiesimme, että Chelsea Waters on avoimella kentällä nopeampi kuin vastustajan uusi iso pelaaja. Joka kerta puolustuslevypallon jälkeen tiesimme, että saamme aina ylivoimahyökkäyksen toiseen päähän. Toisaalta aina kun Harvey-Carr sai pallon kolmen sekunnin alueella, olimme vaikeuksissa.

Hongan parhaat olivat tutusti vahvistukset Waters (18/10) ja Haiden Palmer (22/2) sekä nuori kapteeni Alexandra Ailus (16/4), joka upotti neljä viidestä kolmosestaan.

Kouvottaret yrittää olla valmiimpi

Hartosen mukaan Kouvottaret pelasi normipelin siitä huolimatta, että edessä on cup-finaali. Kujansivun mukaan spekulointi on aina mahdollista, mutta oman joukkueen tekeminen oli ainakin kunnossa.

– Ei se nyt ole pelkkää tuuria enää, että olemme voittaneet näin monta matsia kotikentällä. Sillä voi spekuloida, kuinka valmis vastustaja on pelaamaan ennen tärkeää finaalia, mutta me olimme taas valmiita. Kun Kouvottaret pelasi normaalia leveämmällä rotaatiolla tänään ja koetti pitää vauhtia, niin pysyimme siinä hyvin mukana. Olemme pystyneet voittamaan kaikki sarjan joukkueet kertaalleen voittamaan, ja se luo uskoa kevätkaudelle.

Hartosen mukaan ainakin puolustuksen pitää parantua sunnuntaiksi, eikä cup-finaaliin lähdetä ilman yllätyksiäkään.

– Sunnuntaina yritämme olla valmiina. Pitää ehdottomasti puolustaa paremmin ja pelata enemmän joukkueelle. Aina voi tehdä asioita paremmin, ja aina on jotain koukkujakin varalla.