Kouvolan Lentopalloilijat ja Someron Pallo eivät tunnu löytävän sopua finaalipäivistä — KoLe ärähti liittoon lakimiehensä välityksellä

Jussi Lopperi

Veera Salomäen edustaman KoLen piti aloittaa finaalit sunnuntaina Kuntotalossa, mutta tällä hetkellä loppuottelusarjan pelipäivät eivät ole kenenkään tiedossa.

Kouvolan Lentopalloilijat ja Someron Pallo eivät ole löytäneet neuvotteluissaan ratkaisua naisten 2-sarjan loppuottelun pelipäiviin.

Finaalisarjan piti alkaa sunnuntaina Kouvolassa ja jatkua ensi viikon lauantaina Somerolla. KoLen päävalmentaja Tomi Immonen sanoo, että meneillään on voimakas pattitilanne.

— Suurin häviäjä tässä on laji eli lentopallo. Toivottavasti liitossa silmät avautuvat tämän sotkun myötä. Säännöt on oltava joko-tai eikä ehkä, Immonen sanoo.

KoLen ja SoPan finaalit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Lentopalloliitto on pyörtänyt aiemman päätöksensä siitä, että 1—1-tilanteessa sarjanousija ratkaistaisiin kultaisella erällä.

Kotiedun omaava KoLe ärähti liittoon lakimiehensä välityksellä.

Aiemmin tällä viikolla Kouvolan Sanomat uutisoi, että vastoin alkuperäistä ohjelmaa lentopallon naisten 2-sarjan finaalit eivät ala tulevana viikonloppuna.

Lentopalloliiton kilpailusihteeri Marja-Leena Vuorinen kertoi, että muutokset johtuvat päällekkäisyyksistä. Someron Pallo järjestää viikonloppuna B-tyttöjen SM-finaaliturnauksen.

— Liiton sääntöjen mukaan yksittäiset ottelut siirtyvät turnausten edeltä, Vuorinen sanoi.

Vuorinen sanoi myös, että liitto ei KoLelle ja SoPalle pelipäiviä määrää.

KoLen päävalmentaja Immonen pitää vetoamista päällekkäisyyteen tekaistuna syynä.

— Olen katsonut Someron pelaajien lisenssilistan ja ottelupöytäkirjat. Heillä on 2-sarjassa vain yksi B-juniori-ikäinen pelaaja.

Päävalmentajan mielestä on kummallista, että viime syksynä päätettyjä pelisysteemejä ruvetaan muokkaamaan vain muutamia päiviä ennen finaalien alkamista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat