KooKoon Järvenpää juhli ravivoittoa — Esa Holopaisen juhlavoitto jäi näkemättä

KooKoo loimitti jokaisen illan voittajan.

Satu Pitkänen

Juha Järvenpää innostui Ponikujan Little Kingin rattailla tuuletuksiin jo hyvän matkaa ennen maalia. Juha-Pekka Haataja ehti laukkaavalla ajokillaan jo pois kuvista.
Juha Järvenpää innostui Ponikujan Little Kingin rattailla tuuletuksiin jo hyvän matkaa ennen maalia. Juha-Pekka Haataja ehti laukkaavalla ajokillaan jo pois kuvista.

Maanantai-illan Magic Monday-ravit on tv-katsojia varten suunniteltu konsepti, joten itse paikan päällä radalla ravien tahti on varsin verkkainen.

Niinpä tilaisuus järjestää ohjelmaa Raviliigakumppani KooKoon kanssa oli mitä mainioin. Illan kaikki lähtövoittajat saivat KooKoo Raviliiga -loimen.

Sovittiin Kunkku-ponin kanssa varikolla ennen starttia, että minä en hätistele vaan poni saa mennä omaa tahtiaan, ja lupaa olla laukkaamatta. — Juha Järvenpää

Kilvanajo aloitettiin Marko Heikarin haastaessa KooKoon ykkösravimiehet Juha Järvenpään ja Juha-Pekka Haatajan poniravureiden rattailla. Taistelu oli tiukkaa, sillä Heikari kokeili jopa likaisia keinoja kiilaten Haatajan ponin. Haataja kuitenkin kontrasi ajamalla Heikarin ohi, ja näytti jo vievän ylivoimaisen voiton. Poni heittäytyi kuitenkin maalisuoralla hallitsemattomalle laukalle, jota Haataja ei saanut hillittyä. Samaan aikaan takamatkalta startannut Juha Järvenpää hivuttautui Heikarin ohitse juuri ennen maalia, ja yllätysvoitto oli valmis.

— Sovittiin Kunkku-ponin kanssa varikolla ennen starttia, että minä en hätistele vaan poni saa mennä omaa tahtiaan ja lupaa olla laukkaamatta, Järvenpää valotti taktiikkaansa.

Holopaiselta jäi juhlimatta

Jo ensimmäisessä Kouvolan totolähdössä jännitettiin, saavuttaako Esa Holopainen illan aikana uransa 5000. voiton. Holopaisen juhlavoitto oli myös yksi Veikkauksen illan pelikohteista. Ensimmäinen lähtö näytti pitkään hyvältä, sillä Holopaisen ohjastama Kosen Jose oli suosikki ja johti aina viimeiseen kurviin asti. Se hyytyi lopulta neljänneksi Kilhakan viedessä voiton.

Toinen lähtö oli samalla ensimmäinen Kouvolan päässä ajettu Toto65-lähtö. Magic Monday -raveissa lähdöt ajetaan vuorotellen Kouvolan ja Kaustisen ratojen välillä. Holopaisella oli ajokkinaan lähdön kakkossuosikki The Rector, mutta niin sen kuin ykkössuosikki Rebel Rapidin juoksu pilaantui laukkaan. Pisimmän korren vei Porista asti matkannut Tiina-Maria Korven suojatti Defrag Am rattaillaan Jukka Torvinen.

Kolmannessa lähdössä Holopaisella oli jälleen lähdön ykkössuosikki Bella Bloom. Ja jälleen voittoa odotettiin turhaan. Pisimmän korren vei 65-kierroksen suurin yllättäjä, Airborn Bee ja Markku Iivari.

Kun Kaustisilla keskityttiin suosikkivoittoihin, huolehdittiin Kouvolassa T65-kertoimen nostamisesta. Päätöskohteen vei kotiradan Orlando Point ja Ari Moilanen pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Lähdön suosikki oli jälleen Esa Holopainen Lassic Pointin rattailla, mutta valjakon kohtaloksi tuli kuudes sija. T65-rivin arvoksi muodostui 8581 euroa.