Krista Junkkari voitti taas — Koski-Golfin toimitusjohtaja haluaa murtaa golfiin liitettyjä ennakkoluuloja

Koski-Golfissa järjestettyyn Fujitsu Finnish Junior Tourin osakilpailuun osallistui 122 juniorigolfaajaa. Kouvolaan tuli kaksi mitalisijaa.

Tapani Olkku

Kouvolalainen Krista Junkkari pelaa omien sanojensa mukaan parasta kauttaan tähän asti.
Kouvolalainen Krista Junkkari pelaa omien sanojensa mukaan parasta kauttaan tähän asti.

Kuusankosken Koski-Golfissa riittää tällä viikolla hulinaa.

Maanantaina golfkentällä järjestettiin Junior Pro-Am -kilpailut. Samalla avattiin kentän uusi väylä ja juhlittiin EM-hopeaa voittanutta kouvolalaista Koski-Golfin Krista Junkkaria ja muita henkilökohtaisia SM-mitaleja sekä juniorijoukkueen SM-hopeaa.

Keskiviikkona päättyi kaksipäiväinen Fujitsu Finnish Junior Tourin kahdeksas osakilpailu. Loppuviikosta Eerolan golfkeskuksessa on vielä seuran avoimet kilpailut perjantaina ja naisten uusi Min&Sin-malja-nimeä kantava avoin golfkilpailu.

Krista Junkkari voitti tyttöjen Finnish junior tourin osakilpailun Eerolassa. Junkkari löi tuloksen 146, parin. Toiseksi sijoittui Aura-Golfin Aada Rissanen +2-tuloksella. Kolmanneksi selvisi Liisa-Maria Vaitovaara Tammer-Golfista tuloksella +7.

Kouvolalaiset Koski-Golfin Tiia Inkilä oli jaetulla yhdeksännellä sijalla ja Inka Hatara jaetulla 16.sijalla.

— Tämä on ollut ehdottomasti paras kauteni. Tahto kehittyä on kova ja ensi kaudella aion olla vielä parempi, Junkkari kertoi heti kilpailun jälkeen.

Junkkari on voittanut tällä kaudella muun muassa naisten SM-lyöntipelin mestaruuden ja EM-hopeaa.

Poikien kisan voiton vei Master Golf Clubin Saku Halonen tuloksella 145, yksi alle parin. Koski Golfin Jesse Saareks jakoi kakkossijan Aura Golfin Valtteri Venhomaan kanssa. Kaksikko pelasi kierrokset 145, eli parin tuloksella.

Koski Golfin Vili Karjalainen (+2) sijoittui jaetulle viidennelle sijalle. Miro Pakarinen (+10) jakoi 24. sijaa.

Kilpailuihin osallistui yhteensä 122 juniorigolfaajaa. Koski-Golfista mukana oli kahdeksan pelaajaa. Finnish Junior Tour on Suomen ylin kilpailukiertue alle 21-vuotiaille kilpapelaajille. Kiertue sisältää kauden aikana 13 tapahtumaa, joihin kuuluvat myös lyöntipelin ja reikäpelin SM-kilpailut sekä Euroopan arvostetuimpiin avoimiin juniorikilpailuihin kuuluva Finnish International Junior Championship.

Kiertueen kilpailuista saa ranking-pisteitä Suomen ja maailmanlaajuisiin tilastoihin.

Tapani Olkku

Koski-Golfin Vili Karjalainen lyö ensimmäisellä väylällä.
Koski-Golfin Vili Karjalainen lyö ensimmäisellä väylällä.

Viime marraskuussa Koski-Golfin toimitusjohtajana aloittanut Timo Mämmelä on tyytyväinen seuran juniorityöhön.

— Juniorivalmentajamme ja oma kasvattimme Tommi Henttu on Suomen kärkinimiä valmennuksen saralla. Juniorien menestys on pitkän työn tulosta, joka kantaa nyt hedelmää.

Mämmelän mukaan golf on tällä hetkellä pienoisessa nosteessa, sillä suomalaiset ovat menestyneet kilpailuissa.

— Menestys lisää mielenkiintoa lajia kohtaan ja useampi tulee kokeilemaan.

30-vuotias seura on ollut jäsenmäärältään jo pitkään Kouvolan ylivoimaisesti suurin urheiluseura ja koko Kymenlaakson toiseksi suurin. Seuralla on tällä hetkellä 1550 jäsentä. Jäsenmaksutulot muodostavat seuran talouden perustan.

— Olemme erittäin aktiivinen seura. Järjestämme tapahtumia lähes joka viikko. Jäsenet ovat alle kouluikäisistä 80-vuotiaisiin.

Kentälle mentäessä Green Cardin pitää olla suoritettu, mutta lyöntiharjoittelualue ja kolmereikäinen kenttä ovat kaikkien vapaassa käytössä. Mämmelän yhtenä tavoitteena toimitusjohtajana on murtaa golfiin liitettyjä ennakkoluuloja.

— Golf ei esimerkiksi ole niin kallis harrastus kuin annetaan ymmärtää. Alkuun pääsee hyvin pienellä panostuksella, sillä varusteita voi lainata.

Mämmelä kannustaa etenkin perheitä kokeilemaan lajia, sillä golfissa niin 10-vuotias kuin 80-vuotias voivat kilpailla vastakkain. Samalla tulee käveltyä ja ulkoiltua kuin huomaamatta.

Mämmelän mukaan monella on myös väärä kuva golfkenttien tapakulttuurista, minkä takia jotkut vierastavat golfiin tutustumista. Golfkenttien tapakulttuurissa painotetaan kohteliasta, muut pelaajat huomioivaa ja kenttää kunnioittavaa käytöstä sekä turvallisuutta koskevia sääntöjä. Koski-Golfissa ei myöskään ole pukukoodia.

Mämmelän mukaan Koski-Golfin markkinointiin pitää panostaa jatkossa aiempaa enemmän. Hän haluaa Eerolasta entistä vetovoimaisemman tapahtumapaikan, jossa kynnys olisi matala muillekin kuin golfareille.

— Tänne voi tulla lounaalle, kahville tai kokeilemaan golfia, futisgolfia tai frisbeegolfia kuka tahansa.

Tapani Olkku

Viime marraskuussa Koski-Golfin toimitusjohtajana aloittanut Timo Mämmelä on tyytyväinen seuran juniorityöhön.
Viime marraskuussa Koski-Golfin toimitusjohtajana aloittanut Timo Mämmelä on tyytyväinen seuran juniorityöhön.

Myös Eerolassa sijaitsevat sadan henkilön juhlatila ja saunatila 30 henkilölle ovat kaikkien vuokrattavissa.

Frisbeegolfrataa saatetaan kehittää tulevaisuudessa, jotta siellä voitaisiin järjestää kilpailuja. Frisbeegolfradalla on tällä hetkellä yhdeksän koria. Kilpailusääntöjen mukaan radalla pitää olla 18 koria, jotta siellä voidaan järjestää kilpailut.

— Radan kasvattaminen vaatii kuitenkin isoja panostuksia, joten se ei ole vielä ajankohtaista.

Koski-Golfin toiminta ei ole ympärivuotista. Golfkausi kestää toukokuun alusta lokakuun loppuun. Toiminta hiljenee talveksi ja alkukevääksi.

— Jos paikkakuntalaiset ottavat paikan omakseen. En näe syytä, miksei toimintaa voisi olla myös talvella.

Luetuimmat

Kommentoidut