Hippo-kisat siirtyvät ensi vuodelle – Lastentapahtumassa turvaväleistä ja riittävästä hygieniasta olisi hankalaa huolehtia

Pohjois-Kymenlaakson alueella Hippo-kisoja järjestetään Kouvolassa, Inkeroisissa, Jaalassa, Kuusankoskella ja Valkealassa.

Satu Temonen

Tänä vuonna Hippo-kisoja ei järjestetä koronaepidemian vuoksi.
Tänä vuonna Hippo-kisoja ei järjestetä koronaepidemian vuoksi.

Tänä vuonna ei järjestetä perinteisiä lasten Hippo-kisoja Kymenlaaksossa, tiedottaa kisojen järjestäjä OP Kymenlaakso. Kisat siirtyvät koronaepidemian vuoksi ensi vuoteen.

OP Kymenlaakson oli tarkoitus järjestää Hippo-kisat elo-syyskuussa kahdeksalla paikkakunnalla Kymenlaaksossa, mukaan lukien Pohjois-Kymenlaakson alueella Kouvola, Inkeroinen, Jaala, Kuusankoski ja Valkeala.

Kisojen siirtoa perustellaan sillä, että vaikka koronatilanne on Kymenlaaksossa tällä hetkellä hyvä, ei ole täyttä varmuutta siitä, että tilanne säilyisi alkusyksyyn saakka yhtä hyvänä. Lisäksi turvaväleistä ja hygieniaohjeiden noudattamisesta huolehtiminen olisi hankalaa urheilukentällä, joka on täynnä pieniä lapsia, vaikka kyseessä onkin ulkoilmatapahtuma.

Viime vuosina Hippo-kisat ovat kahdeksalla paikkakunnalla keränneet yhteensä jopa 2 800 osallistujaa.

– Kun tähän lasketaan mukaan vanhemmat ja muut kannustusjoukot sekä toimitsijat, on useilla paikkakunnilla yhtä aikaa väkeä paikalla yli 500 henkeä. Kisojen sujuvuuden kannalta alueiden rajaaminen tai toimintojen porrastaminen olisi haastavaa, sanoo OP Kymenlaakson HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala.

Hippo-kisat ovat alle 12-vuotiaille lapsille suunnatut urheilukisat, joissa lajeina Kymenlaakson alueella ovat juoksu, pallonheitto ja pituushyppy. OP Kymenlaakso järjestää kisat yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset