KPL käänsi kotiutuskisan voitoksi Seinäjoella

Pohjanmaalla käytiin pitkä ottelu, kun KPL saapui Seinäjoen JymyJussien vieraaksi.

AOP/Juha Tamminen

KPL:n Tommi Mäentaustalle peli oli jo 250. superpesiksen runkosarjaottelu. Arkistokuva.
KPL:n Tommi Mäentaustalle peli oli jo 250. superpesiksen runkosarjaottelu. Arkistokuva.

Kouvolan Pallonlyöjät osoitti sunnuntain superpesisottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan, että kärsivällisyys riittää niin pitkään, kun peliä kestää. Peli eteni kotiutuskisan neljänteen kolmen parin ryhmään, jossa KPL otti lopulta voiton lukemin 1—2k (0—8,5—1,0—0,7—8).

Tommi Mäentaustalle peli oli jo 250. superpesiksen runkosarjaottelu. Niistä 249 hän on pelannut KPL:n joukkueessa. Mäentaustan ensimmäinen superpesisottelu oli Kiteen Palloa vastaan elokuussa 2009 Hyvinkään Tahkon joukkueessa. Kiteen lukkarina pelasi tuolloin nykyinen joukkuetoveri Toni Laakso.

— Muistan pelin elävästi ja kuinka paljon jännitti. Kitee oli kuitenkin hyvä paikka aloittaa pelit, sillä yleisö on siellä niin lähellä ja tunnelma tiivis. En kyllä saanut siinä ottelussa mitään aikaan, naurahti Mäentausta.

Sunnuntaina Mäentausta sai paljonkin aikaan, sillä etenemisvarmuus oli loistava ja kentällemeno hyvä. Kopparina Mäentausta pelasi totutun varmasti.

Ensimmäisen jakson ylivoimaa kuvastavat kolmostilanteet, joita KPL hankki 15 ja JymyJussit kaksi. Yleisö antoikin valtavat aplodit, kun JymyJussien Jokeri Jukka-Pekka Vainionpää sai neljännessä vuorossa ensimmäisen kerran ajon purettavakseen. Sekin kuvastaa hyvin jaksoa, että ajon purkaminen päättyi kahteen paloon.

Jaksovoiton kannalta Juho Hacklinin kaksi ensimmäistä juoksua olivat toki tärkeitä. Ehkä kannattaa kuitenkin mainita myös Antti Hartikaisen lyömä kahdeksas juoksu, jolla etenijä Hacklin sai täyteen 200 tuotua juoksua superpesiksessä.

On lähestulkoon sääntö, että täydellisesti sujuva peli ei jatku samanlaisena toisella jaksolla. Toisen jakson alussa JymyJussit pääsi johtoon Mäentaustan rajusta heitosta huolimatta.

Sisävuorossaan KPL sai ajon ja ”varman kotiutuksen”, mutta kakkoselta kolmoselle edenneen Anssi Lammilan katsottiin häirinneen heittäjää, eli tuloksena oli kaksi paloa.

Pelin kuva muuttui toisella jaksolla täysin. KPL:n sisäpeli ei ollut lähellekään samassa kuosissa kuin ensimmäisellä jaksolla ja haasteita riitti. Sisäpelissä onnistumiset olivat vähissä, sen sijaan kaksi paloa samalla lyönnillä oli tuttua.

— Hankalaa on, kun nolla paloa muuttua kahdessa sekunnissa kahdeksi paloksi, tunnusti Mäentausta.

Jaksovoiton voitiin varmuudella sanoa menneen, kun Vainionpää löi kakkosluukusta pallon kauas kentän taakse. Kunnari teki tilanteeksi 5—0 ja moni ihmetteli, miten joukkueiden osat voivat vaihtua näin täydellisesti.

Supervuoro alkoi harvinaisesti Mäentaustan palolla ykköselle ja kun Sasu Toikka ja Matti Latvala tekivät saman tempun, näytti peli kääntyvän JymyJusseille.

Mutta eipä kääntynyt. Kotiutuskisaa mentiin tasatahtiin ja koska JymyJussit pelasi tasoittavat vuorot, pääsi KPL aina johtoon, mutta tasoitus tuli saman tien.

Vasta neljäs kolmen parin ryhmä onnistui ratkaisemaan. Hacklin ja Toikka löivät juoksut ja niihin JymyJussit pystyi vastaamaan vain yhdellä.

— Kyllä kaksi pistettä lämmittää näin kovan ja pitkän taistelun jälkeen, tunnusti Mäentausta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset