Hyvä kiri ei riittänyt — Kouvot hävisi KTP:lle myös kauden kolmannessa Kymenlaakson derbyssä

Kimmo Seppälä

Elbert Matthews (2) ja Ilmari Toikkanen yrittivät estää KTP:n vahvavireisen Donte Thomasin korintekoa.
Elbert Matthews (2) ja Ilmari Toikkanen yrittivät estää KTP:n vahvavireisen Donte Thomasin korintekoa.

KTP-Basket on painanut Kouvot peukalonsa alle tällä kaudella Korisliigassa.

Kotkalaisjoukkue otti perjantaina kolmannen voittonsa yhtä monessa keskinäisessä ottelussa.

Karhuvuoren urheilutalossa 1279 katsojaa näki, kun Kouvot taipui numeroin 95—87 (43—41).

Sarjassa toiseksi kiivenneen KTP:n ja kuudentena jatkavan Kouvojen kamppailua voidaan kutsua viihdyttäväksi.

KTP rykäisi toisen neljänneksen alkupuoliskolla 13 pisteen johtoon (40—27), mutta Kouvot ei hellittänyt. David Gonzalvez (17/4/6) ja entisessä kotisalissaan pelannut Severi Kaukiainen (11/0) nostivat kahdestaan koreillaan Kouvot takaisin imuun ennen taukoa.

Toinen kymmenminuuttinen oli erittäin kaksijakoinen. KTP vei avauspuoliskon 18—5, kun taas Kouvot mellasti jälkipuoliskolla 14—4.

Yleisöä hellittiin sikäli, että ottelu ratkesi vasta viimeisellä neljänneksellä, jonka KTP kuittasi 31—21.

Tasaisesti onnistuneesta KTP:stä peräti kuusi pelaajaa pussitti kaksinumeroiset pistelukemat. Donte Thomas (19/15/2) johti orkesteria. Joonas Lehtoranta (17/2/3) tekaisi vasta toista kertaa tällä kaudella yli kymmenen pistettä ja naulasi kauden ennätyksensä. Lehtorannan kahdeksasta kakkosesta peräti seitsemän meni kuppiin.

Hirvosella ja Matthewsilla hiljaista

Kouvojen Brian Asbury (27/9/3) sivusi kauden piste-ennätystään. Juuri ennen vuoden vaihtumista Asbury nakutti samoin 27 pinnaa Lapualla, joten amerikkalaispelaajalla ei ainakaan ole vieraspelikammoa.

Runsaassa 28 minuutissa vain neljä pelitilanneheittoa ilmaan pannut Tuomas Hirvonen (1/2/3) osui vain vapaaheitosta.

Ottelun puoliväliin mennessä vain kolme pistettä tehnyt Ville Kaunisto (12/4/2) upotti molemmat kakkosensa, mutta kolmosten (2/7) sihti ei ollut kohdallaan.

Jeremy Morgan (13/5) kokosi pisteensä hyvillä heittoprosenteilla (kakkoset 66, kolmoset 60).

Elbert Matthewsille Kotkan-vierailu oli sangen erilainen kuin edellinen käynti Karhuvuoressa. Sarja-avauksessa hän takoi KTP:tä vastaan kauden ennätyksensä 23 pistettä. Tällä kertaa Matthews jäi tyystin ilman pisteitä neljästä pelitilanneheitostaan.

Vahvana levypallojoukkueena tunnettu Kouvot hävisi irtopallot KTP:lle tylysti 40—29. Kauden 12. tupla-tuplansa rohmunnut KTP:n Donte Thomas näytti, miksi hän on sarjan levypallotilastossa kolmantena.

Kouvojen kausi jatkuu ensi keskiviikkona, jolloin Mansikka-aholla vierailee räikeästi alakanttiin tällä kaudella pelannut Helsinki Seagulls.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset