Oulu valittiin liikkuvimmaksi kunnaksi — Kouvola oli kärkikolmikossa

Kouvolan kaupunki

Kouvolan delegaatio edustaa Suomen urheilugaalassa.
Kouvolan delegaatio edustaa Suomen urheilugaalassa.

Oulu valittiin Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi. Palkinto jaettiin torstai-iltana hieman ennen kello 19 Suomen urheilugaalassa Helsingissä.

Palkinnon jakoivat Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paatero ja purjelautailija Aleksandra Blinnikka.

Kouvola oli kilpailussa mukana ja loppusuoralla kärkikolmikossa. Kolmas ehdokas palkintoluokassa oli Vihti.

Lopullisen valinnan teki urheilugaalan raati, johon kuuluu yli 300 eri alojen edustajaa ympäri Suomen.

Oulun palkitsemisperusteluissa todetaan: Oulun kaupunkistrategiaan on linjattu, että hyvinvointi kuuluu kaikille. Kaupungin liikuntapalvelujen keskeisenä tavoitteena on edistää terveysliikuntaa ja hyvinvointiaktiivisuutta. Liikuntapalvelut ovat kuntalaisten käytettävissä iästä, sukupuolesta, varallisuudesta, taidosta tai liikunta-aktiivisuudesta riippumatta. Liikuntapalvelut ja liikuntaan mahdollistavat olosuhteet nähdään myös keskeisinä vetovoimatekijöinä.

Kouvola on vahvasti edustettuna urheilugaalassa. Katsomossa kannustushuudot raikuivat, kun esittelyvideo pyöri screenillä. Myös Vihdillä oli oma kannustusjoukkonsa paikalla.

Nämä Kuntaliiton ja opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijoiden valitsemat ehdokkaat ovat onnistuneet liikunnan avulla vahvistamaan paikkakuntansa vetovoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Suomen Liikkuvin kunta -kilpailu järjestettiin vasta toista kertaa. Vuonna 2018 palkinnon sai Asikkala. Tällä kertaa mukana oli 73 kuntaa.

Kouvolan liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen sanoi torstain Kouvolan Sanomissa, että jo kolmen parhaan joukkoon yltäminen on Kouvolalle hieno juttu. Hän muistuttaa, että Kouvolassa toimii yli 100 urheiluseuraa, jotka muodostavat kivijalan kaupungin liikunnan ja terveyden eteen tehtävässä työssä.

— Taustalla on pitkäjänteistä työtä, jota ei ole ollut tekemässä yksi tai kaksi henkilöä tai seuraa. Työtä ei palkinnon takia tehdä. Kouvolassa on monia toimijoita, jotka tekevät hyvää työtä, mutta eivät näy parrasvaloissa, Mäkipaakkanen sanoo.

— Kiitokset kaikille finaaliin pääsyn mahdollistaneille ja lähes 200 kouvolalaiselle, jotka saapuivat tukijoukoiksi paikan päälle sekä kaikille, jotka kannustivat kotisohvilta, Mäkipaakkanen totesi gaalassa.