Strömwallin ruoska lauloi voittobiisiä jatkoajalla — KooKoon viiden tappion putki viimein poikki

Täydet kolmen pistettä oli KooKoon ulottuvilla vielä 22 sekuntia ennen päätössummeria.

Katja Juurikko

Miikka Pitkäsen johtama ykkösketju oli mukana kaikissa illan KooKoo-maaleissa. Sentteri Pitkäsen illan tehot olivat 1+1.
Miikka Pitkäsen johtama ykkösketju oli mukana kaikissa illan KooKoo-maaleissa. Sentteri Pitkäsen illan tehot olivat 1+1.

Kouvolan KooKoo oli lähellä kolmen pisteen voittoa keskiviikkoiltana Tampereen Ilvestä vastaan. Viiden voiton putkessa Sumulaaksoon saapuneet tupsukorvat tulivat kuitenkin tasoihin vielä 22 sekuntia ennen päätössummeria.

KooKoon niska ei kuitenkaan tällä kertaa katkennut päätöserään. Sen sijaan Malte Strömwallin ruoska lauloi jatkoajalla voittosäveltä. Ruotsalaistykki laukoi jo kauden kahdeksannen maalinsa ylivoimalla ja sinetöi kotijoukkuetta helpottavan 4—3 (1—0, 1—1, 1—2, 1—0) -jatkoaikavoiton.

KooKoo katkaisi voitollaan viiden ottelun tappioputkensa. Strömwallin (1+1) ohella KooKoon tehomiehiksi nousivat ykkösketjuun nostettu Juha-Pekka Haataja (1+1) ja Miikka Pitkänen (1+1).

KooKoon voiton kivijalka oli kuitenkin loistopelin maalilla torjunut Juha Järvenpää, jonka johdolla katkesi myös Ilveksen viiden voiton putki.

Voitolla KooKoo helpotti hieman tilannettaan sarjataulukossa. Sijoitus on edelleen 14:s ja viimeistä edellinen, mutta pudotuspeliviivan yläpuolella kymmenentenä oleva Rauman Lukko on enää kolmen pisteen päässä.

KooKoo pelaa perjantaina Jyväskylässä JYPiä vastaan ja päättää kolmen pelin viikon lauantaina kotikaukalossa kuuden pisteen otteluun sarjajumbo Porin Ässiä vastaan.

Hyvä alku hyytyi jäähyihin

KooKoo aloitti vahvasti ja vei avauserän Haatajan viimeistelemällä 1—0-maalilla. Kotijoukkueen 2—0 syntyi heti toisen erän alussa Pitkäsen mailasta.

Juho Liuksiala toi Ilveksen maalin päähän ennen toisen erän puoliväliä.

KooKoo jäähyili ottelussa peräti 33 minuutin edestä ja näytti taas kerran sulavan kolmannessa erässä, kun jenkkipakki Ed Wittchow (5+20) poistui kaukalosta isoista ovista.

Kotijoukkue tappoi yli neljä minuuttia Wittchown viitosesta, kunnes Panu Mieho (1+1) toi Ilveksen tasoihin.

Kalle Valtolan hirmutykki vei kotijoukkueen vielä 3—2-johtoon reilut neljä ja puoli minuuttia ennen päätöserän loppua.

Kotivoitto häämötti, mutta KooKoo joutui kurimukseen vielä minuutti ja 40 sekuntia ennen päätössummeria kun kokenut norjalaispakki Alexander Bonsaksen otti typerän kakkosen poikittaisesta mailasta.

Ilves maali oli ollut tyhjillään jo ennen Bonsaksenin jäähyä, ja tupsukorvat haki epätoivoisesti tasoitusta. Mike Halmo toi 22 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua tahtomaalillaan Ilveksen 3—3-lukemiin kotiyleisön suureksi pettymykseksi. Katso ottelun maalikooste tästä:

Uusimmat uutiset