KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas on huolissaan yleisömääristä – "Jos suuntaus jatkuu tuollaisena, niin liigakautta ei voida viedä läpi"

KooKoon kotiottelut jatkuvat keskiviikkona. Kyle Platzer on varmuudella sivussa Pelicansia vastaan.

Jussi Lopperi

Päävalmentajan Jussi Ahokkaan mielestä KooKoon joukkueesta löytyy vielä paljon sellaista potentiaalia mitä ei ole ensimmäisillä liigakierroksilla nähty.
Päävalmentajan Jussi Ahokkaan mielestä KooKoon joukkueesta löytyy vielä paljon sellaista potentiaalia mitä ei ole ensimmäisillä liigakierroksilla nähty.

Kouvolan KooKoo avasi viime viikonloppuna vahvasti kotipelinsä ottamalla täydet kolme liigapistettä sekä Jyväskylän JYPiltä, että Tampereen Ilvekseltä. Vahva kotiavaus ei houkutellut kuitenkaan Sumulaaksoon kuin 1 512 perjantaina ja 1 875 katsojaa lauantaina.

Koronarajoitusten takia halliin saa päästää enimmillään 3 500 katsojaa.

– Toivotaan, että ihmiset löytäisivät takaisin katsomoihin eivätkä turhaan pelkäisi. Järjestelyt hallissa ovat kuitenkin sellaiset, että siellä on turvallista olla, sanoo KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas.

Ahokkaan mielestä osansa yleisökatoon on negatiivisella koronauutisoinnilla.

– Kouvolassa ja koko Kymenlaaksossa tilanne on koronan suhteen aika hyvä. Eli jos käytät maskia ja pidät tarvittavat turvavälit, niin en näe mitään syytä miksi hallille ei voisi tulla.

Ahokkaan mukaan alhaisista yleisömääristä pitää kuitenkin olla huolissaan. Muillakin liigapaikkakunnilla kuin Kouvolassa. Esimerkiksi Hämeenlinnan Rinkelinmäellä HPK jäi alle 800 katsojaan viikonlopun kummassakin pelissä.

– Osa seuroista ilmoittaa yleisömäärässä paikalla olevat katsojat ja osa taas laskee mukaan kaikki kausikortit, joten luvut eivät välttämättä ole keskenään ihan vertailukelpoisia. Hurjaltahan tuo kuulostaa joka tapauksessa. Jos suuntaus jatkuu tuollaisena, niin liigakautta ei voida viedä läpi, Ahokas vakavoitui.

Jussi Lopperi

Kasper Björkqvististä (keskellä) kasvoi viikonlopussa KooKoon kultakypärä.
Kasper Björkqvististä (keskellä) kasvoi viikonlopussa KooKoon kultakypärä.

"Pelaamattomuus näkyi vielä"

KooKoo avasi liigakauden kovimmassa mahdollisessa paikassa Oulun Raksilassa, missä Kärpät otti pisteet maalein 3–1. Viikonloppuna KooKoolla kulki paremmin ja se otti Sumulaaksossa kotivoitot JYPistä (3–1) ja vahvasti aloittaneesta Ilveksestä (4–2).

Ahokas on tyytyväinen viikonlopun pistesaaliiseen ja joukkueen nousujohteessa alkaneisiin peleihin.

– Voi miettiä sitäkin, miten vähän pelejä on ehditty pelata, viittaa Ahokas KooKoon neljään harjoitusotteluun.

– Pelaamattomuus näkyi osin huolimattomina syöttöinä ja siinä ettei välttämättä päästy ihan aina pelitempoon mukaan.

Päävalmentajan mielestä joukkue paransi kuitenkin paljon kauden avanneesta Kärppä-pelistä.

– Kokonaisvaltaisesti pitää parantaa ja pelata kiekolla fiksummin. Tehokkuus maalipaikoissa ja muutamat puolustukselliset jutut ovat myös sellaisia mitä voi aina tehdä paremmin.

KooKoo puolusti kuitenkin viikonlopun kummassakin pelissä tunnollisesti.

– JYP ei montaa paikkaa saanut 5–5-pelissä ja Ilveskin pystyttiin pitämään aika hyvin aisoissa. Ilves-pelistä voisi ainakin ottaa opiksi sen, ettei niin paljon voi istua jäähyaitiossa.

Johannes Wiehn

KooKoon kanadalaissentteri Kyle Platzer joutui perjantaisessa JYP-pelissä jättämään kaukalon loukkaantumisen takia.
KooKoon kanadalaissentteri Kyle Platzer joutui perjantaisessa JYP-pelissä jättämään kaukalon loukkaantumisen takia.

Ainakin Platzer on sivussa keskiviikkona

KooKoon joukkueesta kasvoi viikonloppuna myös uusi kultakypärä, kun Kasper Björkqvist viimeisteli perjantaina ensimmäisen liigamaalinsa JYPin verkkoon ja rankoi Ilvestä kahdella maalilla lauantaina.

– Joukkueesta pitää löytyä aina niitä uusia maalintekijöitä. (Trevor) Mingoialla on ollut paljon tekopaikkoja, joten onneksi hän sai tärkeän avausmaalin tehtyä. Myös (Ahti) Oksanen on päässyt kokeilemaan ihan huippupaikoista. Hän keräsi kolme syöttöpistettä, mutta vielä ei ole tolppien väliin osunut, totesi Ahokas 28 kutia kolmessa pelissä tilastoineesta KooKoon ykköshankinnasta.

Perjantain JYP-pelissä KooKoolta loukkaantui kaksi pelaajaa ykköskentästä. JYPin Samuel Helenius taklasi puolustaja Peetro Seppälää päähän ja sentteri Kyle Platzer blokkasi kovan siniviivavedon alivoimalla. Kumpikin loukkaantunut KooKoo-peluri jouduttiin auttamaan jäältä, eikä kumpikaan ollut kokoonpanossa lauantaina.

– Platzer ei pelaa keskiviikkona Pelicansia vastaan. Seppälän tilannetta seurataan päivittäin, arveli Ahokas.