Kuusankosken Kisan nuoret painonnostajat iskussa — Timo Heikuksela teki SE-tuloksia ja nosti SM-kultaa, Visa Liikka otti pronssia peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa

Markku Inkeroinen

Timo Heikuksela voitti painonnoston yleisen sarjan Suomen mestaruuden toisena vuonna peräkkäin.
Timo Heikuksela voitti painonnoston yleisen sarjan Suomen mestaruuden toisena vuonna peräkkäin.

Kuusankosken Kisan Timo Heikuksela voitti painonnoston yleisen sarjan Suomen mestaruuden toisena vuonna peräkkäin.

Heikuksela, 17, otti Helsingissä pidetyissä SM-kilpailuissa kultaa 67-kiloisten sarjan ainoana kilpailijana.

Painonnoston uusi sarjajako astui voimaan viime marraskuussa. SM-kisoihin vaadittu tulosraja oli 215 kiloa. Heikuksela rikkoi rajan marraskuussa Ruotsi-ottelussa. Muita rajan tehneitä ei 67-kiloisten sarjaan ollut.

Heikukselan yhteistulos Ruskeasuon urheiluhallissa oli 218 kiloa. Yhteistulos ja tempauksen tulos 95 kiloa tarkoittavat uusia 20-vuotiaiden Suomen ennätyslukemia.

Työnnössä Heikuksela teki niin ikään SE-tuloksen, sillä 123 kiloa on 23-vuotiaiden paras noteeraus.

Heikuksela yritti SM-kisoissa tempauksessa 100 kiloa, muttei siinä onnistunut. Ennätyksensä 103 kiloa Heikuksela on tempaissut piirinmestaruuskilpailuissa Kuusankoskella.

EM-kisat ensi vuonna Suomessa

Tänä vuonna 18 vuotta täyttävä Heikuksela on saanut tunnustusta lajiliitolta. Hänet on valittu kahtena viime vuonna Suomen parhaaksi poikajunioriksi alle 17-vuotiaiden sarjassa.

Kahden yleisen sarjan SM-kullan lisäksi Heikuksela on saavuttanut nuorten sarjoissa kymmenkunta SM-mitalia.

Hän on harrastanut lajia kymmenisen vuotta. Kolmen viime vuoden ajan harjoitteluun on satsattu entistä enemmän valmentaja-isän Ilkka Heikukselan ohjauksessa. Vinkkejä harjoitteluun antavat myös Markku Inkeroinen, Jarkko Laitinen ja Kari Kurko.

SM-kisojen tuloksellaan Timo Heikuksela rikkoi nuorten EM-kisarajan ja liittyi maajoukkueen valmennusryhmään. Alle 20- ja 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään ensi vuonna Suomessa. Kisakaupunki on todennäköisesti Rovaniemi.

Heikuksela opiskelee toista vuottaan Kouvolan seudun ammattiopistossa levyseppähitsaajaksi.

Visa Liikkakin teki ennätyksen

Kuusankosken Kisan nuori painonnostaja oli hienosti esillä myös Kalajoella.

Visa Liikka, 11, otti pronssia peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa. Liikan yhteistulos 40-kiloisten sarjassa oli 77 kiloa.

Nostossa Liikka teki ennätyksensä 47 kiloa. Tempauksessa tulokseksi jäi 30 kiloa. Yritys 36 kilosta meni harmittavasti yli.

Keskustan koulua käyvä Liikka on harrastanut painonnostoa puolitoista vuotta.

Luetuimmat