KPL:n junioreille jo toinen mestaruus reiluun viikkoon — Nyt oli D-poikien vuoro juhlia

KPL Blackin Jani Kortesluoma kiittelee Eero Pitkäsen työtä seuran junioreissa.

Sami Joukainen

KPL Black juhli Tampereella leirivoittoa.

KPL:llä kulkee niin Superpesiksen kuin juniorisarjojenkin puolella. Seuran D-pojat pelasi sunnuntaina Tampereella Suurleirin finaalissa ja kaatoi Tahkon juoksuin 12—0. KPL Black pelasi kymmenen ottelua häviämättä kertaakaan.

Leirimestaruus on Koplalle reilun viikon sisään jo toinen. Seuran KPL Pepeiksi nimetyt E-juniorit voittivat Kouvolassa pelatun Tenavaleirin mestaruuden.

Haluaisin mainita Eero Pitkäsen. Eero on tuonut todella paljon ammattimaista tekemistä. — Jani Kortesluoma

— Alkusarja, välisarja ja sijoitusottelut menivät kaikki puhtaalla pelillä. Tämä oli pojilta täydellinen suoritus, KPL Blackin joukkueenjohtaja Jani Kortesluoma suitsutti.

KPL Black teki paljon juoksuja, mutta Kortesluoman mukaan joukkueen todellinen vahvuus oli ulkopeli. Kopla päästi seitsemässä ottelussa yhden tai nolla juoksua.

— Lukkari ja kapteeni Elias Pitkänen täytyy nostaa kärkipelaajaksi. Lyöntipuolella Jiri Joukainen teki vahvaa työtä.

Koplalla oli Suurleirillä kaksi joukkuetta D-poikien pelisarjassa. KPL Yellow pelasi nousujohteisen turnauksen ja oli lopulta kuudeskymmenes. KPL E pelasi vuotta vanhemman ikäluokan kanssa, mutta ponnisti sarjansa kuudenneksi ja kokonaistuloksissa sijalle 30.

Leirillä nähtiin myös tyttöpelaajia, sillä Puhdin D-tytöt pelasivat tyttöjen pelisarjassa. Tyttöjen sijoitus oli kokonaistuloksissa 30:s.

Neljä kouvolalaista Itä-Länsissä

Kouvolalaisjunioreita valittiin Suurleirin Itä-Länsiin kolme kappaletta. Poikien kilpasarjan arvo-otteluun pääsi Miki Likander, joka sai myös Idän ykköspalkinnon. Itä voitti Lännen vahvasti 12—3.

— Hän pelasi vahvasti sekä sisällä että ulkona. Sisäpelissä hän eteni numerolla kaksi ja ulkokentällä oli kolmoskopparina, Kortesluoma kertoo.

Pelisarjan Itä-Lännessä KPL:ää edusti Elias Sauvala. Tyttöjen pelissä Idän paidan päälleen puki Puhdin Enni Sauvala.

KPL-väriä nähtiin myös tuomarileirillä, kun itsekin pelaava Leevi Mättö pääsi viheltämään tyttöjen kilpasarjan finaalin ja poikien kilpasarjan Itä-Lännen.

Kortesluoman mukaan syy KPL:n juniorimenestykseen on kestävä ja pitkäjänteinen työ.

— Haluaisin mainita Eero Pitkäsen. Eero on tuonut todella paljon ammattimaista tekemistä, hän kehuu pelinjohtajaa.

Apat, Hakit ja Vatut

Leirikesä jatkuu tiistaista lauantaihin Haapajärvellä pelattavalla Naperoleirillä ja 29.7—3.8. Seinäjoella pelattavalla Nuorisoleirillä. Naperoleirille lähtee Kouvolasta Puhdin F-tyttöjen ryhmä, kaksi KPL:n F-poikajoukkuetta ja joukkueellinen G-poikia. KPL:n naperot on nimetty superpesistähtien mukaan: Apat (Anssi Lammila), Vatut (Valtteri Luoma) ja Hakit (Juho Hacklin).

Kortesluoman mukaan Nuorisoleirille lähtee kova ryhmä.

— Nuorisoleirille lähtee vahva nippu C-poikien kilpasarjaan. Menestystä tulee varmasti.

Luetuimmat