Kouvot katkaisi tappioputkensa Nokialla — ”Joukkue on kasvanut henkisesti, se ei vaivu synkkyyteen”

Jeremy Morgan ja David Gonzalvez olivat pääarkkitehtejä, kun Kouvot tauon jälkeen supisti eroa ja lopulta meni ohi.

AOP/Matti Raivio

Jeremy Morganilla oli Nokian palloiluhallissa niin sanotusti pöljä päivä. 24 pistettä viimeistellyt Kouvojen amerikkalaisvahvistus pussitti peräti viisi kolmosta huimalla 71 prosentin tarkkuudella. Arkistokuva.
Jeremy Morganilla oli Nokian palloiluhallissa niin sanotusti pöljä päivä. 24 pistettä viimeistellyt Kouvojen amerikkalaisvahvistus pussitti peräti viisi kolmosta huimalla 71 prosentin tarkkuudella. Arkistokuva.

Kolme edellistä Korisliigan otteluaan hävinnyt Kouvot onnistui loppuhetkillä paremmin kuin kolmen ottelun voittoputkessa ollut BC Nokia ja vierasvoitto kirjattiin lukemin 91—86 (39—48).

Pitkään näytti siltä, että ottelu etenee samalla kaavalla kuin edellinen ottelu Seagullsia vastaan eli Kouvot olisi koko ajan tappiolla.

Olemme yleensä olleet hyviä kolmannella neljänneksellä. — Jyri Lehtonen

Nyt se nousi ensimmäisen kerran tasoihin David Gonzalvezin kolmosella tilanteessa 69—69 ja ensimmäisen kerran johtoon ajassa 35.10, kun Tuomas Hirvonen upotti kolmosen sisään ja tilanne oli 78—79.

— Tämä oli meille hyvin tärkeä voitto, Nokia taistelee samoista sijoista. Voitto tuli puolustuksen kautta, se piti lopussa, Hirvonen sanoi.

Jeremy Morgan ja David Gonzalvez olivat pääarkkitehtejä, kun Kouvot tauon jälkeen supisti eroa ja lopulta meni ohi.

Morgan upotti kolmannella neljänneksellä kaksi kolmosta, sen jälkeen Gonzalvez teki korin alta muutaman lähes identtisen korin.

Sen huomasi myös BC Nokian melko tuore päävalmentaja Tero Vasell.

— Kolmas neljännes oli jälleen kerran murheellinen. Tauolla joukkueen pitäisi koota energiaa ja olla pirteä, mutta taaskaan niin ei käynyt. Gonzalvez oli meidän tuho, Vasell sanoi.

Puolustus kunnossa

Kouvojen puolustus toimi sitä paremmin mitä pidemmälle ottelu eteni.

— Olemme yleensä olleet hyviä kolmannella neljänneksellä. Siihen saakka vain roikuttiin mukana. Meillä on ollut viime peleissä erikoinen tilanne, että olemme kohdanneet voittoputkessa olevia joukkueita. Heillä on ollut kova itseluottamus pelissään, sanoi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Tappioasema oli suurimmillaan 15 pistettä tilanteessa 37—22. Kolmannen neljänneksen alussa se oli 11 pistettä.

Kouvot puolusti myös ilman virheitä. Nokia heitti vain seitsemän vapaaheittoa, tosin niistä kuusi sisään.

Kouvojen saldo oli 12/14, molemmat ohiheitot heitti Brian Asbury vajaat kaksi minuuttia ennen loppua tilanteessa 84—84.

Nokia meni johtoon 86—84, mutta Ville Kaunisto kuittasi kolmosella, kun peliaikaa oli jäljellä 36 sekuntia.

Viimeisen puolen minuutin aikana Hirvonen ja Morgan olivat erehtymättömiä vapaaheitoissa eikä BC Nokian kolmoset pudonneet enää niin hyvin kuin alussa.

— Saimme tauon jälkeen tilkittyä aukkoja puolustuksessa. Joukkue on myös kasvanut henkisesti, se ei vaivu synkkyyteen, vaikka kaikki hyökkäykset eivät päättyisi omaan koriin tai kun vastustaja heittää korin, Lehtonen lisäsi.

Kolmelle pelaajalle yli puoli tuntia

Kouvot pelasi kahdeksan pelaajan rotaatiolla. Morgan, Kaunisto ja Hirvonen pelasivat yli puoli tuntia.

— Pystyin neljännen neljänneksen aikana antamaan penkkiaikaa sille viisikolle, jonka olin miettinyt pelaavan loppuminuutit. Näin he olivat loppuun saakka pirteämpiä kuin eräät Nokian pelaajat. Kopissa oli vielä pelin jälkeenkin todella hyvä fiilis, Lehtonen sanoi.

Peräti viisi Nokian pelaajaa pelasi yli puoli tuntia ja se näkyi. Vasell vihjasikin kokoonpanomuutoksiin.

— Voitto-otteluiden jälkeen jatkoin samalla kokoonpanolla. Nyt täytyy miettiä asioita uudelleen, Vasell sanoi.

Nokia oli voittanut viisi edellistä Kouvot-otteluaan ja kaikki kolme aiempaa tälläkin kaudella.