Päivän peli: KPL on liitänyt alkukauden hyvän sisäpelin ansiosta — ”Ei yritetä mitään erikoisuuksia, mutta tehdään laadukkaasti niitä omia juttuja”

Kapteeni Anssi Lammila myöntää, että KPL lähtee sunnuntain kotiotteluun sarjanousija Siilinjärveä vastaan selvänä ennakkosuosikkina.

AOP/Juha Tamminen

Ensimmäisen pääsarjakautensa vuonna 2001 pelannut Anssi Lammila sanoo, että on vasta viime vuosien aikana pystynyt vakiinnuttanut oman tasonsa.
Ensimmäisen pääsarjakautensa vuonna 2001 pelannut Anssi Lammila sanoo, että on vasta viime vuosien aikana pystynyt vakiinnuttanut oman tasonsa.

Anssi Lammila kertoo tulleensa aikoinaan Kouvolaan pariksi vuodeksi, mutta huomaa nyt pelaavansa Kouvolan Pallonlyöjissä jo 11. peräkkäistä kautta.

— Ei kai sitä hyvää kannata vaihtaa, mutta katsotaan nyt miten elämä jatkuu, veistelee KPL:n kokenut 34-vuotias kapteeni.

Olen pyrkinyt tietoisesti pelaamaan enemmän ilman pomppua, että olisi sitten syksyä kohti mentäessä enemmän vaihtoehtoja. — Anssi Lammila

Ainakaan peliesitysten takia Lammilan ei vielä tarvitse harkita uran lopettamista.

— Olen viime kausien aikana vasta vakiinnuttanut oman tasoni.

Lammila pelasi ensimmäinen pääsarjakautensa 2001 Loimaan Palloilijoiden riveissä. Ennen Koplaa Lammila ehti pelata vielä Alajärven Ankkureissa ja Hyvinkään Tahkossa, jonka riveissä hän voitti mestaruuden kaudella 2007.

Tämän kauden alkuun Superpesiksen ykkös-kakkosvaihtajien eliittiin kuuluva Lammila on varsin tyytyväinen.

— Olen pystynyt sen ykkösen riittävän hyvin purkamaan. Olen pyrkinyt tietoisesti pelaamaan enemmän ilman pomppua, että olisi sitten syksyä kohti mentäessä enemmän vaihtoehtoja, arvelee Lammila.

”Siinähän se sudenkuoppa piileekin”

Kopla löi torstaina vakuuttavan esityksen jälkeen Hyvinkään Tahkon ja siirtyi samalla sarjataulukon piikkipaikalle. Sunnuntaina KPL kohtaa toiseksi viimeisenä olevan ja 20 vuoden tauon jälkeen Superpesikseen palanneen Siilinjärven Pesiksen.

Kotijoukkue lähtee otteluun selvänä suosikkina.

— Siinähän se sudenkuoppa piileekin. Onneksi olemme tottuneet tällä kaudella pelaamaan ennakkosuosikkina. Emme ole kohdanneet Siilinjärveä aikaisemmin ja aika harva SiiPen pelaajakin on osunut vastustajaksi. Ehkä siinä on heille se yllätysmahdollisuus, Lammila pohtii.

Siilinjärven peliä on kuitenkin vakoiltu etukäteen videoilta.

— Systeemit on katsottu, mutta ainahan se on eri juttu hypätä samalle kentälle pelaamaan. Ei yritetä mitään erikoisuuksia, mutta tehdään laadukkaasti niitä omia juttuja, tietää Lammila.

”Ei yhden ratsun varassa”

Lammila ei löydä mitään yksittäistä syytä KPL:n alkukauden kovaan lentoon.

— Hyvällä sisäpelillä me olemme voittaneet. Ulkopelissä sen sijaan on vielä paljon parannettavaa ja sitä lähdetään taas sunnuntaista tilkitsemään. Olemme antaneet vastustajalle juoksuja aivan liikaa siihen nähden mikä on ollut tavoite. Jos niiden taakse vielä katsoo, niin yllättävän paljon vastustaja on saanut juoksuja räpylävirheistä.

Lammilan mukaan KPL on pystynyt pelaamaan alkukauden pelit tasaisesti.

— Joukkue ei ole ollut yhden ratsun varassa, vaan juoksuja on onnistuttu lyömään laajalla rintamalla.

”Eihän se mikään eläkevirka ole”

KPL:n A-poikien pelinjohtajana Lammila on toiminut jo vuodesta 2013 asti. Kyvyt viuhkan varressa on noteerattu hyvin myös valtakunnallisesti, sillä tänä kesänä hän lähtee jo kolmannen kerran pelinjohtajaksi Seinäjoella pelattavaan A-poikien Itä—Länteen. Kerran kutsu arvo-otteluun on käynyt kakkospelinjohtajan mandaatille.

— Kyllä minä sitä arvostan, ei sinne kuitenkaan kovin moni pääse, miettii kuusi arvopeliä itsekin pelannut Lammila.

A-poikien Itä—Länteen KPL-paidasta valittiin pelaajiksi Valtteri Hämäläinen, Valtteri Luoma sekä Santeri Löppönen.

Lammila myöntää että pelinjohtajan pestissä voisi tähdätä tulevaisuudessa korkeammallekin.

— Kyllä sekin vaihtoehto tulee jossain vaiheessa varmasti kokeiltua, vaikka eihän se mikään eläkevirka ole, naureskelee Lammila ajatukselle.

KPL—Siilinjärvi, Superpesistä Kouvolan pesäpallostadionilla kello 17.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut