Kopla pommitti Haminaa — Korhonen rikkoi sadan juoksun rajan

KPL sai avausjaksolla Oulun toheloinnin puhtaasti anteeksi. Hamina sinnitteli toisella, mutta Juha Korhonen sammutti kipinän.

Markku Lintula

Juha Korhonen nousi tiistain pelin keskipisteeksi. Kaudella ensimmäisenä 100 juoksua rikkonut Korhonen osui todella kuivasti, eikä viime vuoden ylijännittämisestä ole enää muistoakaan jäljellä.

KPL:n ja Haminan Palloilijoiden tiistainen superpesisottelu Kouvolassa oli kahden ryhtiliikkeen ja täyden satasen peli.

Ensimmäisen ryhtiliikkeen teki KPL, ja voidaankin sanoa, että Haminan yllätysmahdollisuudet kuihtuivat kotijoukkueen sunnuntaina Oulussa kärsimään shokkitappioon. Kiilaan juoksi erittäin sisuuntunut joukkue, jolla lyönti napsui koko ajan keskelle.

KPL voitti 2—0 (24—0, 8—4). Lukemista on helppo arvata, keneltä löytyi toinen ryhtiliike. HP tuli toiselle jaksolle tarkempana, mutta kykeni silti enintään uhkailemaan.

— Toivoin että joukkue sisuuntuisi Oulu-pelin jälkeen, ja hyvin ottelu lähti menemään. Ei siinä ollut mitään ihmeellisyyksiä – pojat löi ja annettiin mennä, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kiteytti.

”Jo aamulla oli hyvä tunne”

KPL talkoili avausjaksolla viis kunnaria Haminan avustaessa kentän kaikilla osilla. Tosin lyönnit olivat hyviä, ei muuten yksi pelaaja voi kauden aikana saavuttaa sataa juoksua.

Juha Korhonen rikkoi sarjassa satasen ensimmäisenä. Tasaluku syntyi pelin viimeisellä yrittämällä, koska KPL ei pelannut enää neljättä sisävuoroa toisella jaksolla.

— Jo aamulla oli harjoituksissa hyvä tunne. Mittari näytti 41 astetta, siinä on jo vanhallekin miehelle tarpeeksi, prosenttiaan Kouvolassa viime kaudesta huimasti parantanut superjokeri totesi.

Korhonen löi kaksi kunnaria, Matti Latvala kolme ja vielä Matti Saukkokin yhden. Kolmostilanteet merkittiin 46—10, joten paikallispelin tasaero oli masentavampi kuin 2800 katsojaa osasi odottaa.

— Jos lajista mitään ymmärrän, niin kyllä me pystyimme puristamaan toisella jaksolla KPL:n siksi tiukoille, että sen oli tehtävä täysi työ voiton eteen, Haminan viuhkamies Petri Pulliainen uskoi.

Markku Lintula, Markku Lintula

Matti Latvala löi ensimmäisellä jaksolla kolme kunnaria. Kärkilyöntejä kertyi näin käsittämättömät 15.

”Pallo hukassa” -temppu

Haminan ykköset oli helppo nimetä, sillä Lauri Kaartokallio meni hyvin kentälle ja Juha Toikka pystyi tekemään tilannetta, vaikka Janne Kivipelto lukkaroikin vieraiden pompun lähes täysin pois.

Toista jaksoa Hamina johti 1—0 ja ulkonakin oli hyvä syke, mutta sitten toinen sisävuoro kuihtui KPL:n ovelaan ”pallo hukassa” -temppuun.

Avausjaksolla Hamina nakkasi samassa tilanteessa kaksi harhaa peräkkäin. Huolellisuus parani pukukopissa, mutta pisteitä se ei tällä kertaa tuottanut.

Ei siellä kentällä avausjaksolla kivaa ollut. — Juha Toikka

— Ei siellä kentällä avausjaksolla kivaa ollut, laittoman jälkeen hienolla keskisaumalyönnillä kuparisen rikkonut Toikka myönsi.

Markku Lintula, Markku Lintula

Matti Saukon pystymaila puhui yhden kunnarin arvoisesti. Kolmostaipaleella oli aikaa ristiaskeltuuletuksiin.

Mikä ”Kaakon kahakka”?

Ottelua mainostettiin tutulla ”Kaakon kahakka” -teemalla. Kahakointi jäi olemattomaksi, sillä psyykkaus rakkaiden naapurusten välillä taisi jäädä yhteen puoliääneen heitettyyn verokommenttiin.

KPL:n kannalta on joka tapauksessa erittäin suotavaa, että sarjassa ajoittain hyvin pirteitä otteita esittänyt HP pysyisi superissa. Yli 30 asteen helteessä hikoili reilut 2800 katsojaa, joista tuskin ainakaan kukaan kouvolalainen valitti pääsylipun heikosta vastikkeesta. KPL takoi 78 kärkilyöntiä, ja vaikka huimaan 78 prosentin onnistumiseen tulikin apuja naapurilta, lyönnit olivat myös hyviä

Matti Aitalalta iso lahjoitus

Ennen ottelun alkua nähtiin melkoinen rahalahjoitus urheilun tueksi, kun lauantaina 60 vuotta täyttävä KPL:n pitkäaikainen taustapuurtaja Matti Aitala ystävineen lahjoitti KPL:n B-pojille/kakkosjoukkueelle peräti 6850 euroa.

Taustalla on Mäntyharjun Kinnin kylään liittyvä urheilumiesten moniottelu Kinnin kunnon mies, jota on järjestetty jo 25 kertaa. Tänä vuonna kilpailun golf-osuus pelattiin Skotlannin Ulko-Hebridien Barran saarella, ja osanottomaksuista kertyi suurin osa lahjoituksesta.

Markku Lintula, Markku Lintula

KPL:n puheenjohtaja Jyrki Hyttinen (vasemmalla) otti B-poikajoukkueen toimintaan roiman lahjoituksen vastaan Matti Aitalalta (2. oikealta) ja joukolta Kinnin kunnon mies -kisaajia.

Luetuimmat