Reipas kurmotti Susia — Petolaumasta tuli puudeleita neljä maalia viimeistelleen Irfan Sadikin käsittelyssä

Sudet teki avausmaalin ja hallitsi peliä ensimmäiset 20 minuuttia. Sen jälkeen ilta oli Irfan Sadikin, joka viimeisteli peräti neljä maalia kouvolalaisten verkkoon.

Noora Vilamaa

Lahden Reippaan Irfan Sadik (15) nylki Sudet neljällä osumallaan.
Lahden Reippaan Irfan Sadik (15) nylki Sudet neljällä osumallaan.

Kouvolan Susien kauden avauspeli Kouvolan keskuskentällä näytti hyvältä ensimmäisen 20 minuutin ajan. Sen jälkeen perinnejoukkue Lahden Reipas otti ottelun ohjat ja vei lopulta jalkapallon Kakkosen pisteet mastokaupunkiin kouvolalaisittain surullisin numeroin 1—5 (1—1).

Tappio jätti vain kaksi tasapelipistettä seitsemästä ottelusta repineen Sudet entistä pahempaan tilanteeseen sarjataulukon hännille.

Niko Nakari vei puhtaalla kölirintaohjauksella Sudet 1—0-johtoon jo yhdeksännellä minuutilla. Peli oli hienosti kotijoukkueen hallussa 23. minuutille ja Reippaan Irfan Sadikin 1—1-tasoitukseen asti.

— Olimme ensimmäisen puolen tunnin ajan parempi joukkue. Olimme pelissä hyvin mukana vielä ensimmäisen puoliajankin, mutta Reipas sai toisen jakson alussa nopean maalin. Sen jälkeen meillä oli pari mahdollisuutta tasoittaa, mutta vastustajan kolmannen maalin jälkeen peli oli menetetty, muotoili Susien päävalmentaja Mike Keeney käsikirjoitusta.

Reippaan Sadik viimeisteli Susien verkkoon peräti neljä maalia. 1—1-tasoituksen jälkeen vahva lahtelaiskärki viimeisteli ensin 1—2-voittomaalin 47. minuutilla ja täydensi neljän maalin iltansa 76. ja 78. minuutilla.

McFaulin debyytti ohi reilussa vartissa

Susien kokoonpanossa esiintyi ensimmäistä kertaa tuore vahvistus Shane McFaul. Tosin irlantilaisvahvistuksen debyytti kouvolalaisjoukkueessa kesti vain reilun vartin. Sen jälkeen 33-vuotias keskikenttäpelaaja joutui lahtelaisen lihamyllyn murjomaksi. Tuloksena oli irronneita etuhampaita ja todennäköinen aivotärähdys.

Susien kannalta loukkaantuminen oli kova takaisku, sillä sitä ennen McFaul oli pyörittänyt taitavasti joukkueen peliä keskikentän pohjalla.

— McFaulin loukkaantumisensa näkyi varsinkin toisella jaksolla kun jouduimme pelaamaan pelkästään pitkiä palloja jotta pääsimme hyökkäyksiin, pahoitteli Keeney.

Toivoa sopii, että McFaul toipuu nopeasti takaisin pelikuntoon, sillä kotimaan Jalkapalloliigassa Hakaa ja KTP:tä, sekä muun muassa Notts Countya, St Patrick's Athleticia, Sporting Fingalia, Virginia Beach Mariners ja Brighton & Hove Albionia edustaneen dublinilaisen kokemus olisi omiaan väkevöittämään Susien peliä.

Eräänlaisena kuriositeettina voi vielä mainita, että Reippaan keskikentällä esiintyi edukseen 13 kautta Korisliigassa pelannut ja Kouvolan Kouvoja kausilla 2007—2009 edustanut takamies ja nykyinen Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio (36).

Luetuimmat