"Joukkue johon voi luottaa" – KJP:n P17-juniorit pelaavat Ykkösessä kovilla panoksilla

Pelaajat ovat itse asettaneet tavoitteeksi SM-sarjaan pääsemisen.

Markku Lintula

KJP:llä riittää kokoa, ja kuvassakin Väinö Hietala liikkuu jo miesmäisissä korkeuksissa. Valmentaja Vesa Stenroos toivoisi kuitenkin pelaajiltaan vielä enemmän rytinää.
KJP:llä riittää kokoa, ja kuvassakin Väinö Hietala liikkuu jo miesmäisissä korkeuksissa. Valmentaja Vesa Stenroos toivoisi kuitenkin pelaajiltaan vielä enemmän rytinää.

"Se on joukkue johon voi luottaa."

Päävalmentaja Vesa Stenroos puhuu ylpeänä pelaajistaan, jotka hänen mukaansa "pystyvät pelaamaan joukkueena ja tekevät sen eteen myös töitä."

Stenroos valmentaa Kouvolan Jalkapallon P17-joukkuetta, joka pelaa tällä hetkellä ikäluokkansa Ykkösessä ja yrittää karsinnan kautta lunastaa paikan ensi kauden SM-sarjassa.

– En osaa sanoa, onko tämä jotenkin poikkeuksellinen ikäluokka, mutta mukana on monta pelaajaa joilla on mahdollisuus kehittyä ja mennä pitkälle. Se vaatii kuitenkin vielä paljon kovaa työntekoa.

Stenroos ei puhu mielellään yksilöistä, eikä halua pudotella nimiä, eikä kehua liikaa yksittäisiä pelaajia.

– Joukkue ja joukkuepeli rakennetaan kuitenkin yksilöiden varaan. Tässä joukkueessa on paljon eri tavalla lahjakkaita pelaajia, jotka kentällä täydentävät hyvin toisiaan.

Stenroosin mielestä KJP:n 02–03 syntyneistä pelaajista usealla on kaikki mahdollisuudet nousta vaikkapa MyPan edustusjoukkueeseen asti.

– Seuraavat kaksi-kolme vuotta näyttävät jo sen mihin asti rahkeet riittävät.

Pelaajilla kova tavoite

KJP:n kausi Ykkösessä on käynnistynyt hyvin, vaikka kolmeen pelattuun peliin mahtuu mukaan yksi tappiokin.

Seuraavat kaksi-kolme vuotta näyttävät aika pitkälle sen, mihin asti rahkeet riittävät. — Vesa Stenroos

Avauskierroksella KJP pommitti 5–1-vierasvoiton Tikkurilan Palloseurasta, mutta seuraavalla kierroksella Pohjois-Haagan Urheilijat otti joukkueelta luulot pois Kouvolassa maalein 0–2. Viime viikonloppuna KJP kaatoi PePon vieraskentällä 2–0.

– Puolustuspään muoto alkaa vähitellen löytyä, mutta maalinteon kanssa on ollut vähän ongelmia. Saamme luotua paikkoja, mutta viimeistelyssä on ollut toivomisen varaa. Pääasia kuitenkin on, että niitä paikkoja pystytään luomaan, ruotii Stenroos alkukauden pelejä.

Päävalmentajan mukaan KJP:n 12 joukkueen sarja on Ykkösen lohkosta kovatasoisin. FC Lahti on lohkossa selvä suosikki, mutta myös helsinkiläiset PPJ ja PoHU ovat vahvoja. KJP:n Stenroos laskee myös ilman muuta lahtelaisten haastajaksi.

– Pelaajat ovat itse asettaneet tavoitteeksi SM-sarjaan pääsemisen, avaa Stenroos kovaa ja kunnianhimoista tavoitetta.

Markku Lintula

Sasu Hernesniemellä on joukkueen paras laukaus. Toisen polven keskikenttämies myös suojaa palloa hyvin.
Sasu Hernesniemellä on joukkueen paras laukaus. Toisen polven keskikenttämies myös suojaa palloa hyvin.

Nuoremmatkin ikäluokat tulossa

Vesa Stenroos siirtyi Jyväskylästä Kouvolaan pari vuotta sitten. Kaudella 2019 hän valmensi KJP:n naisten joukkuetta Kolmosessa.

Tällä hetkellä Stenroos toimii Kouvolan Jalkapallon valmennuspäällikkönä ja valmentaa P17-joukkueen lisäksi myös kaksi vuotta nuorempaa ikäluokkaa.

– P17 ikäluokassa pelaajarinkiin kuuluu 23 junioria, joista osa pelaa haastajajoukkueessa. Koko paletti harjoittelee neljä-viisi kertaa viikossa vähän siitä riippuen miten on pelejä.

Stenroos pitää KJP:n juniorijoukkueiden tilannetta kohtalaisen hyvänä, vaikka pelaajamassaa saisi olla tarjolla toki aina enemmänkin.

– Nuoremmissakin junioreissa on tulossa hyviä pelaajia. Varsinkin 2006 syntyneiden P14-ikäluokassa, jota valmentaa entinen MyPan liigapelaaja Jukka "Juse" Lindström.  

KJP:n P17

Ykkösen ottelut

Maalivahdit:

Jesse Lehtinen, Riiko Martiskainen, Mikko Yrjölä, Mohammad Cheldavi.

Puolustus:

Onni Viherkoski, Aaro Harju, Atte Huovila, Vilho Katajala, Samu Liukkonen, Veeti Karppanen, Arttu Jormakka, Aleksi Pekkanen, Rasmus Remes, Jere Rantanen, Lauri Ihalainen, Kasper Kosonen, Juhani Rauos.

Keskikenttä:

Akseli Lantta, Joakim Joutjärvi, Juho Innanen, Joel Harinen, Olli Mäkelä, Sasu Hernesniemi, Lukas Spiring, Tiitus Mäkinen.

Hyökkäys:

Samuli Koivunen, Otto Haimi, Valtteri Suutarinen, Väinö Hietala.

Päävalmentaja Vesa Stenroos, valmentaja Juuso Hämäläinen, joukkueenjohtaja Sari Joutjärvi ja huoltaja Jarmo Mäkelä.

Pelatut: TiPS–KJP 1–5, KJP–PoHU 0–2, PePo–KJP 0–2.

Tulevat: 16.8. FC KTP–KJP, 22.8. KJP–MP (Valkeala), 6.9. Gnistan–KJP, 10.9. KJP–HJK 2, 12.9. KJP–VJS, 19.9. FC Lahti–KJP, 26.9. PPJ–KJP, 4.10. KJP–Kuusysi.

Kotiottelut Saviniemen jalkapallostadionilla ellei toisin mainittu.

Uusimmat uutiset