Kouvolan Black Diamond Cheerleadereilla taas tilahuolia: Seura pelkää häätöä harjoitustiloista, kaupunki toppuuttelee pelkoja

Jussi Lopperi

Entinen Ksaon liiketalouden rakennus on kilpacheerleadingseura Black Diamond Cheerleadersin pääharjoituspaikka. Arkistokuva vuodelta 2018.
Entinen Ksaon liiketalouden rakennus on kilpacheerleadingseura Black Diamond Cheerleadersin pääharjoituspaikka. Arkistokuva vuodelta 2018.

Kouvolan cheerleadingseura Black Diamond Cheerleadersin (BDC) tilaongelma pahenee. Seuran joukkueet harjoittelevat Salpausselänkadun päässä olevissa Ksaon tiloissa. Koska rakennus toimii koulujen väistötiloina, BDC:n jatko on periaatteessa koko ajan riippuvainen siitä, mihin käyttöön rakennusta muuten tarvitaan.

— Tällä hetkellä saamme siellä olla. Harjoitusmatto pitää vain siirtää aulasta pois joka päivä. Sitä ei tiedä, vaikka joku päivä häätö oikeasti tuleekin, BDC:n seuratyöntekijä Annika Sarjus sanoo.

Niin sanottu liiketalousinstituutin rakennus on seuran pääasiallinen harjoituspaikka. Rakennuksen aula on cheerleadingiin käyttökelpoinen, koska se on tarpeeksi korkea ja pinta-alaltaan tarpeeksi iso. Harjoituksia on joka arki-ilta ja sunnuntai.

BDC nosti hiljattain asian esille myös Facebook-sivullaan.

”Aina tulee uusi koulu väistötiloihin Ksaolle ja olemme aina vaarassa joutua häädettäväksi, jopa vain muutaman päivän varoitusajalla. Silloin täytyy keksiä uusi paikka harjoitella, turvallisuutta ja cheer-mattoa unohtamatta”, seuran viestissä kirjoitettiin.

Ksao palasi remonttievakkoon

Kouvolan kiinteistöpäällikkö Arto Kuitikka toppuuttelee seuran pelkoja häädöstä.

— Kaupunki ei ole ollut missään kohtaa häätämässä heitä minnekään. Heidän kanssaan on nyt vain sovittu käytännöistä, ja he jatkavat harrastamista kuten ennenkin, Kuitikka sanoo.

Muutos aiempaan on se, että harjoitusmatto pitää rullata aulasta pois harjoitusten päätteeksi.

— Silloin seurallakaan ei ole huolta varusteista päivän aikana, vaan ne ovat lukitussa tilassa.

Liiketalouden rakennus on päivisin Kouvolan seudun ammattiopiston käytössä. Ksao palasi rakennukseen, kun selvisi, että Utinkadulla olevan Tornionmäen kampuksen remontti ei valmistukaan syyslukukauden alkuun mennessä.

Kun Ksao palasi Salpausselänkadulle, BDC:n piti alkaa rullata harjoitusmatto rakennuksen aulasta pois, jottei se ole päivisin opiskelijoiden tiellä.

Elokuun alussa Ksaon rehtori Timo Olli arvioi, että poikkeusjärjestelyt jatkuvat ainakin lokakuulle, mahdollisesti jouluun saakka.

Jussi Lopperi

BDC on aloittamassa hanketta, joka tähtää oman harjoitushallin saamiseen, sanoo seuratyöntekijä Annika Sarjus (etualalla).
BDC on aloittamassa hanketta, joka tähtää oman harjoitushallin saamiseen, sanoo seuratyöntekijä Annika Sarjus (etualalla).

Tilaongelma on jatkunut jo vuosia

Black Diamond Cheerleadersilla on tällä hetkellä 16 joukkuetta, ja niissä yli 400 jäsentä. Harrastajien ikähaarukka on 6—50 vuotta. Seuran eri joukkueet ovat menestyneet säännöllisesti SM-tasolla.

Seura on perustettu vuonna 2013.

Syksyllä BDC:llä on harjoituksia liiketalousinstituutin lisäksi Kymintehtaan koululla.

— Siellä on aika pieni sali, ja sinne mahtuu ehkä puolet meidän kilpailualueestamme. On tarkoitus, että harrastejoukkueet treenaavat siellä. Niille tila on riittävän korkea, Sarjus sanoo.

Soveltuvia tiloja on aika huonosti. Tilat ovat liian matalat tai saleissa on tolppia. — Annika Sarjus

Jonossa on kymmeniä cheerleaderiksi haluavia, joille ei ole tällä hetkellä tilaa ryhmissä. Ryhmien määrää ei voi harjoitustilojen puutteen vuoksi lisätä.

— Jonossa on ihmisiä useampi kymmenen. Tulijoita olisi erityisesti pienten ryhmiin, Sarjus sanoo.

Ratkaisu omasta hallista?

BDC on ilmoittanut aloittavansa syksyllä Timanttihalli Kouvolaan -hankkeen. Sen tavoite on saada seuralle pysyvät ja kunnolliset harjoitustilat. Oman hallin rakentaminen ei ole realistista, mutta sopivasta tehdashallista BDC voisi remontoida itselleen soveliaan.

— Olemme jo pari vuotta kartoittaneet hallituksen kesken tiloja, jotka saisimme vuokrattua. Soveltuvia tiloja on aika huonosti. Tilat ovat liian matalat tai saleissa on tolppia.

Uudesta hankkeeesta seura toivoo apua harjoituspaikan metsästämiseen.

— Parin viikon päästä on kaikille jäsenille ideointi-ilta, jossa kartoitamme, kuinka moni tähän hankkeeseen on lähtemässä. Tosi monella seuralla Suomessa on oma halli.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut