MyPa-vahti Tomas Turuselle eivät pelkät hyvät torjunnat riitä – "Mieluummin sitä pelaisi paskan pelin ja ottaisi kolme sarjapistettä"

Arkipäivät kotkalaismaalivahti työskentelee pankissa yritysrahoitusasioiden parissa.

Moises Garibay

Saviniemen stadion on jo tuttu paikka kotkalaiselle Tomas Turuselle, joka torjuu jo kolmatta kauttaan MyPan maalilla.
Saviniemen stadion on jo tuttu paikka kotkalaiselle Tomas Turuselle, joka torjuu jo kolmatta kauttaan MyPan maalilla.

Kolme ottelua, nolla sarjapistettä, yksi tehty maali.

MyPan kauden alku koronan kurittamassa jalkapallon Ykkösessä ei ole tulosten valossa hääppöinen.

– Mieluummin sitä pelaisi paskan pelin ja ottaisi kolme sarjapistettä, kun että pelaa hyvin ja 90 minuutin jälkeen pistesarake näyttää nollaa, sanoo MyPassa kolmatta kauttaan torjuva maalivahti Tomas Turunen.

MyPan esitys kotiavauksessa AC Oulua vastaan oli ryhdikäs ja Vaasassa VPS olisi ollut kaadettavissa hieman paremmalla onnella ja huolellisemmalla viimeistelyllä.

– Olemme tehneet kolmessa ottelussa vain yhden maalin. Ei ole hirveän vaikea päätellä missä päässä kenttää pelaaminen tökkii, järkeilee Turunen.

Viime sunnuntaina Pietarsaaressa Jaro oli selvästi parempi, vaikka voittikin vain 1–0. MyPa pelastui selkäsaunalta pelkästään Turusen hyvien torjuntojen ansiosta.

– Vastustaja pääsee liian helposti hyökkäämään laitojen kautta ja saa keskityksistä vaarallisia tilanteita maalille, tietää Turunen.

Lauantaina Saviniemeen saapuu AC Kajaani, joka kävi viime kaudella samaa selviytymistaistelua MyPan ja TPV:n kanssa.

– Viime kaudella otimme ensimmäiset pisteet vasta neljännestä pelistä, joten ei tässä vielä mitään paineita ole ehtinyt kerääntyä.

"Perushyvää peliä"

Olemme tehneet kolmessa ottelussa vain yhden maalin. Ei ole hirveän vaikea päätellä missä päässä kenttää pelaaminen tökkii. — Tomas Turunen

Päävalmentaja Ilkka Mäkelä arvosteli viime sunnuntain Jaro-pelin jälkeen joukkuetta kovin sanoin. Mäkelän mielestä "nyt pärjäävät ne joukkueet, joiden pelaajat tekivät tosissaan töitä koronatauon aikana."

– Kyllä sen huomaa, kuka jaksoi korona-aikana treenata ja kuka jäi sohvalle sipsiä mutustamaan. Mutta onko se sitten pelaajan vai valmentajan vika?

Turunen on torjunut kahdessa MyPan pelissä tällä kaudella. Myös lauantaina hän on avauskokoonpanossa AC Kajaania vastaan.

– Omaan pelaamiseen olen ollut ihan tyytyväinen. Perushyvää peliä, mutta on mukaan mahtunut myös muutama "gamesaver", ruotii Turunen.

Moises Garibay

Tomas Turunen on omasta mielestään hyvä reaktiotorjunnoissa ja pelin lukemisessa. Jalalla pelaamisessa olisi sen sijaan eniten parantamisen varaa.
Tomas Turunen on omasta mielestään hyvä reaktiotorjunnoissa ja pelin lukemisessa. Jalalla pelaamisessa olisi sen sijaan eniten parantamisen varaa.

Siviilipuolen asiat reilassa

Turunen lähestyy 25-vuotiaana vasta maalivahdin parasta ikää. Kotkalaisveskari kuuluu kuitenkin siihen harvinaisempaan urheilijoiden porukkaan, joka on saanut pelaamisen ohessa myös siviilipuolen asiat hoidettua hyvälle mallille.

– Olen tähän ikään jo ymmärtänyt, etten tule koskaan pelaamaan Valioliigassa, myöntää arkipäivät Kotkan Handelsbankenissa yritysrahoitusasioiden parissa ammatikseen työskentelevä Turunen.

Siviilityö ja jalkapallo sopivat kuitenkin vielä hyvin yksiin, vaikka Ykkönen vaatii pelaajilta jo ammattimaista harjoittelua ja sitkeitä pakaralihaksia pitkiä pelimatkoja varten.

– Tiedän, että pystyisin pelaamaan korkeammallakin tasolla, mutta olen nykyiseen tilanteeseen tyytyväinen. Vapaa-aikaa ei paljoa jää, mutta koska jälkikasvuakaan ei vielä ole, niin se riittää hyvin. Ja kotkasta ajaa Myllykoskelle harjoituksiin kesärajoitusten aikana ihan mielellään.

MyPa–AC Kajaani, jalkapallon Ykköstä Saviniemen stadionilla lauantaina kello 17.

Luetuimmat