KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen: "Martin Bergerin tekemisiä seurataan suurennuslasilla ja väännetään tikusta asiaa" – Anrei Hakulisen kausi päättyi loukkaantumisen takia

Katja Juurikko

KooKoon ja Lukon välisessä ottelussa viime lauantaina sattui useita tunteita kuohuttaneita ja keskustelua nostattaneita tilanteita.
KooKoon ja Lukon välisessä ottelussa viime lauantaina sattui useita tunteita kuohuttaneita ja keskustelua nostattaneita tilanteita.

Ilveksen kannattajan Janne Vaahteran 8-vuotias tytär saa KooKoolta pehmonallen.

Asia liittyy viime perjantain jääkiekon SM-liigaotteluun Ilves–KooKoo.

Iltasanomat kertoi maanantaina, että Vaahteran kertoman mukaan KooKoon puolustaja Martin Berger kävi kolmannen erän puolivälin tienoilla vaihtopenkin laidalla kiivasta keskustelua Ilveksen pelaajien kanssa. Tilannetta edelsi pelaajien välinen kähinä.

Vaahteran mukaan tunteet kuumenivat siihen pisteeseen, että Berger alkoi viskoa juomapullonsa sisältöä. Vaahteran mukaan Bergerin viskoma juoma lensi Vaahteran ja tyttären syliin.

Liiga päätti huomauttaa Bergeriä käytöksestä ja Ilvestä järjestyshenkilökunnan puuttumisesta yleisön epäasialliseen käytökseen.

– Siellä ilmeisesti huudeltiin KooKoon vaihtopenkille tai Bergerille monenlaista ja sitten huutelijat olivat liuenneet paikalta, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä sanoi Jatkoaika.comissa.

Kultanen: Lukkoa vastaan ylivoimaisesti paras pakkimme

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kertoi maanantaina Kouvolan Sanomille keskustelleensa tapauksesta niin Bergerin, Vaahteran kuin Liigan edustajien kanssa.

– Asia on vedetty seuramme sisällä yhteen ja se on meidän osaltamme loppuunkäsitelty.

Katja Juurikko

Juha-Pekka Haataja on muodostanut Kim Strömbergin ja Anrei Hakulisen kanssa KooKoon tehokkaan ykkösketjun. Hakulisen leikkauksen takia ketjun kolmas lenkki vaihtuu.
Juha-Pekka Haataja on muodostanut Kim Strömbergin ja Anrei Hakulisen kanssa KooKoon tehokkaan ykkösketjun. Hakulisen leikkauksen takia ketjun kolmas lenkki vaihtuu.

Kultanen sanoo toista kertaa lyhyen ajan sisällä, että tällä kaudella monelta on unohtunut se, että Berger pelaa loukkaantumisesta kuntouduttuaan hyvää jääkiekkoa ja on kehittynyt pelaajana.

Esimerkiksi viime lauantain Lukko-voitossa Berger oli joukkueensa peliaikakuningas kellottamalla 24.50. Kauden aiemmissa otteluissa Berger oli pelannut vain kerran yli 20 minuuttia.

– Hän oli Lukkoa vastaan ylivoimaisesti paras pakkimme. Ehkä sekin alkaa näkyä pikkuhiljaa, koska kyllähän näissä asioissa kannattaisi mennä urheilu edellä, Kultanen sanoo.

154 jäähyminuuttia kerännyt Berger teki viime viikolla kauden toisen maalinsa, kun KooKoo voitti Pelicansin. Surullisenkuuluisan keskisormiepisodinsa jälkeen Berger on pelannut 14 ottelua, joista 11 täysin jäähyttömästi.

Kultasen mielestä Bergerin tekemisiä seurataan suurennuslasilla ja väännetään tikusta asiaa.

Päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi joulukuun Tappara-ottelun yhteydessä, että Berger on fyysinen pelaaja, joka pelaa kovaa ja hänen kanssaan jutellaan näistä asioista koko ajan.

Katja Juurikko

Toni Kähkösen taklaus Lukko-ottelussa on asetettu Liigan kurinpitodelegaation tutkittavaksi. Kuvan tilanne ei liity taklaukseen.
Toni Kähkösen taklaus Lukko-ottelussa on asetettu Liigan kurinpitodelegaation tutkittavaksi. Kuvan tilanne ei liity taklaukseen.

– Olemme reagoineet seuran sisäisesti, kun siihen on ollut tarvetta, olipa kyseessä kuka pelaaja tahansa. Taklaukset eivät tule poistumaan jääkiekosta. Kevään pudotuspelejä ajatellen on hyvä, että joukkueessa on puolustava puolustaja, joka pystyy kamppailemaan ja pelaamaan kovaa, koska peli ei playoffeissa ainakaan nykyisestä pehmene, Kultanen sanoo.

Klokin ja Kähkösen taklaukset tutkitaan

Lukko-ottelussa KooKoon puolustajista Juho Rautanen istui 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja Peetro Seppälä samoin 12 minuutin jäähyn laitataklauksesta.

Lisäksi Liiga tiedotti maanantaina Twitterissä, että kurinpitodelegaatio käsittelee tilanteen, jossa Toni Kähkönen taklasi Linus Nymania. Jäällä tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

– Niin, on tässä törmäilyjä sattunut muillekin kuin yhdelle miehelle, Kultanen sanoo ja viittaa edelleen Bergeriin.

Kurinpitodelegaatio tutkii myös Lukon Lukas Klokin taklauksen. KooKoon Patrik Puistola loukkaantui ja jätti ottelun kesken pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen takia. Klok sai tempustaan 2+10 minuutin jäähyn.

Kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä arvioi, että Liiga tiedottaa Kähkösen ja Klokin tapauksista viimeistään keskiviikkoaamuna.

KooKoolle takaisku – Hakulisen kausi ohi

KooKoolle kerrottiin maanantaina myös ikäviä uutisia lääkäriltä.

Hyökkääjä Anrei Hakulinen sai viikonlopun otteluissa alavartalovamman, joka vaatii leikkaushoitoa.

KooKoo tiedotti, että Hakulisen kausi on ohi, sillä toipuminen kestää kauden loppuun.

Viidettä kauttaan KooKoossa pelaava Hakulinen, 30, teki juuri lauantaina Lukkoa vastaan tasoitus- ja voittomaalin.

Hakulinen tilastoi kuluvalla kaudella 47 ottelussa 11+24=35/+2.

Katja Juurikko

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas ei pääse loppukauden aikana peluuttamaan Anrei Hakulista.
KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas ei pääse loppukauden aikana peluuttamaan Anrei Hakulista.

Pelaajasiirtojen aikaraja päättyi viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, joten KooKoo ei voi enää hakea korvaajaa Hakuliselle.

Lukko-ottelusta olivat vakiokokoonpanon pelaajista poissa Trevor Mingoia, Vilmos Gallo, Alexander Bonsaksen ja Kasperi Ojantakanen.

– Toiveissa on, että poissaolijoista 1–2 pelaajaa olisi jo keskiviikkona mukana, Kultanen sanoi.

KooKoo kohtaa keskiviikkona vieraskentällä HPK:n. Perjantaina KooKoo pelaa vieraskaukalossa HIFK:ta vastaan. Toinen peräkkäinen tiukka kolmen ottelun viikko huipentuu lauantaina Sumulaaksossa otteluun KooKoo–Kärpät.

Uusimmat uutiset