Niclas Grönholm ja Mikko Ikonen toivovat Kymi Ringin radalle hyppyriä ja leveää soraosuutta — Maailmanluokan kuskit kävivät kartoittamassa rallicross-kisojen mahdollisuutta radalla

Moises Garibay

Rallicrossikuski Mikko Ikonen, AKK.n edustaja Antti Heiskanen ja rallicrossikuski Niclas Grönholm kävivät tutustumassa Kymi Ringin rataan torstaina.
Rallicrossikuski Mikko Ikonen, AKK.n edustaja Antti Heiskanen ja rallicrossikuski Niclas Grönholm kävivät tutustumassa Kymi Ringin rataan torstaina.

Legendaarisen rallikuskin Markus Grönholmin poika Niclas Grönholm ja rallicrossin EM-sarjassa kilpaileva Mikko Ikonen arvioivat Kymin Ringin radan soveltuvuutta rallicrossiin torstaina. Paikalla oli myös Autourheilun kansallisen keskusliiton eli AKK:n edustaja Sami Heiskanen.

— Kymi Ring on mahtava hanke. Se on Suomen seuraava askel kohti kansainvälisiä kisoja, Grönholm sanoo.

Grönholm ja Ikonen toivoivat, että radalle tulisi mahdollisimman leveä soraosuus, jossa pääsee luomaan tilanteita ja ohittamaan. Lisäksi he toivoivat radalle loivan mäen hyppyriä, sillä sellaisessa auto voi liitää yli 30 metriä.

— Radalle pitää saada jotakin, mikä puhuttaa maailmalla asti. Sillä saadaan isot massat liikkeelle, Ikonen kertoo.

Myös Heiskasen mielestä Kymi Ring pitää saada brändättyä samalla tavalla kuin Jyväskylän Nesterallissa, jossa Ouninpohjan erikoiskokeella on Keltaisen talon hyppyri ja Kakariston risteys.

Heiskasen mukaan rallicross on nostanut profiiliaan viime vuosina. Laji kiinnostaa erityisesti nuoria. Rallicrossia ajetaan suljetulla radalla, jossa on sekä sora- että asvalttiosuuksia. Lisäksi radat on yleensä suunniteltu niin, että yleisöltä ei jää mikään kohta radasta näkemättä.

— Jokin lajissa viehättää katsojia. Kilpailin viime viikonloppuna Ruotsissa Höljesin radalla. Paikka on keskellä metsää, mutta paikalle saapui silti 50 000 katsojaa, Ikonen sanoo.

Kymi Ringin toimitusjohtaja Markku Pietilän mukaan rallicrossia olisi mahdollista ajaa Kausalassa aikaisintaan ensi vuonna.

Elina Iiskola

— Siinä pitäisi kuitenkin monen osasen loksahtaa kohdalleen. Sarjoja on kuitenkin monia, joten voimme aluksi aloittaa pienimmistä sarjoista, mutta tavoitteena on saada rallicrossin MM-sarja Kymi Ringille. | 

Luetuimmat