Kouvojen pääsiäisessä iloa ja kirkkautta — Kouvolalaisjoukkueella mahdollisuus lunastaa välieräpaikka torstaina Tampereella

Katja Juurikko

Pallo oli hetkellisesti hukassa, kun Kouvojen Thomas Gipson III taisteli Pyrinnön Kevin Johnsonin (vasemmalla) ja Jaylon Taten kanssa.
Pallo oli hetkellisesti hukassa, kun Kouvojen Thomas Gipson III taisteli Pyrinnön Kevin Johnsonin (vasemmalla) ja Jaylon Taten kanssa.

Kouvot on enää voiton päässä Korisliigan välieristä.

Pitkäperjantaina kouvolalaisjoukkue meni puolivälieräsarjan avauksessa Tampereella Pyrintöä vastaan 1—0-johtoon, kun se haki 93—85-vierasvoiton.

Maanantaina 2. pääsiäispäivänä lukemat olivat lähes samat. Kouvot voitti Pyrinnön Mansikka-ahon urheiluhallissa 91—83 (43—46).

Yleisöä oli 1146, mikä on Kouvojen kauden neljänneksi paras lukema.

Kouvot johtaa ottelusarjaa 2—0. Kouvoilla on mahdollisuus napata välieräpaikka jo torstaina, kun sarja jatkuu Pyynikin palloiluhallissa.

Jos Pyrintö voittaa torstaina, neljäs puolivälieräottelu pelataan lauantaina Kouvolassa.

Kouvot on hankkinut Pyrinnöstä varsin tukevan yliotteen, sillä kouvolalaisjoukkue on nyt voittanut otteluparin viisi viimeisintä kohtaamista.

Kouvot ei ole edennyt puolivälieristä välieriin kevään 2016 sykähdyttävän mestaruutensa jälkeen, mutta nyt siihen on oiva tilaisuus.

Kouvot ratkaisi tasaisella ja laajalla rintamalla

Maanantain ottelu ratkaistiin vasta viimeisellä 10-minuuttisella. Päätöskymppi alkoi jännittävästi tilanteesta 65—65, ja alkuminuutit painettiin edelleen tasatahtia.

Kouvojen valttina Pyrinnön kaadossa oli tasaisuus. Viimeisellä jaksolla pistetilastoon iski kuusi Kouvojen pelaajaa.

Sama tasaisuus näkyi koko ottelun tarkastelussa, kun viisi pelaajaa tilastoi kaksinumeroiset pisteet.

Thomas Gipson III (21/7) rouhi läheltä 16 pistettä ja teki viisi lisää vapaaheittoviivalta.

Brian Asbury (19/11) taitaa olla varsinainen kovien pelien mies, sillä amerikkalaisvahvistus on tehnyt kauden viidestä tupla-tuplastaan kaksi pudotuspeleissä. Viime kaudella Asbury edusti sattumoisin juuri Pyrintöä.

Jeremy Morgan (16/6/4) upotti kaksi kolmosta. Kouvot onnistui koko ottelussa kaukoheitoissa saldolla 6/19. Severi Kaukiainen (6/1) teki kaikki pisteensä kaaren takaa. Pyrintö heitti kolmosensa viileästi 50 prosentin teholla (13/26). Kevin Johnson junior ja Eron Harris säkittivät kumpikin kolme kolmosta.

Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto (15/8) ja Asbury olivat esillä hyökkäyspäässä, jossa kaksikko raapi yhteensä kymmenen levypalloa koko joukkueen 17 hyökkäyslevarista.

Tappion kärsineen Pyrinnön tilastohirmu oli Kevin Johnson junior (21/17).