Päivän peli: Oma pää pitää, mutta maalinteko takkuaa — Säilyykö KooKoo voittokannassa?

Kolmessa viimeisessä pelissä KooKoolle on tehty varsinaisella peliajalla vain yksi maali, mutta omiin osumiin joukkue on tuhlannut tuhottoman määrän laukauksia.

AOP/Hannu Luostarinen

Trevor Mingoia johtaa KooKoossa sekä maali- että pistepörssiä lukemilla 4+3=7. Lauantaina jenkkilaituri viimeisteli KooKoon tuhannennen liigamaalin.
Trevor Mingoia johtaa KooKoossa sekä maali- että pistepörssiä lukemilla 4+3=7. Lauantaina jenkkilaituri viimeisteli KooKoon tuhannennen liigamaalin.

ASETELMA

Kouvolan KooKoo kohtaa viikonvaihteessa jääkiekon Liigassa Tampereen Ilveksen ja Lahden Pelicansin. Ilves saapuu Sumulaaksoon perjantaina ja Pelicansin kanssa KooKoo iskee yhteen Lahdessa lauantaina.

KooKoo on voittanut kaksi viimeistä peliään. Viime viikolla SaiPa kaatui Kouvolassa jatkoajalla 2—1 ja HIFK samoin numeroin voittolaukauksilla.

Kolmessa viimeisessä pelissä KooKoolle on tehty varsinaisella peliajalla vain yksi maali, joten oma pää on pitänyt hyvin.

Toisaalta KooKoo on itse osunut kolmessa viime pelissä vain kolme kertaa. Laukauksia se on tarvinnut niihin 157, joten yhtä maalia kohti kuteja on tuhlattu peräti 50,7.

Karri Kiven Ilveksen päävalmentajana korvannut Jouko Myrrä on johtanut joukkueen kolmessa viimeisessä ottelussa kahdesti voittoon. Tupsukorvilla on kuitenkin alla JYPille kärsitty 6—4-vierastappio viime lauantailta.

Yhdeksällä pisteellä Ilves pitää 13. sijaa, mutta sen suunta sarjataulukossa on pieni arvoitus.

Jos KooKoon voittosaumat Ilvestä vastaan ovat hyvät, menee homma astetta vaikeammaksi lauantaina Lahdessa. Vahvasti syksyn aloittanut Pelicans on sarjassa neljäntenä vaikka se on ottanut kotikaukalossa vain yhden kolmen pisteen voiton.

KooKoon vierasvoittosarake näyttää nollaa.

SEURAA HEITÄ

KooKoon kultakypärän Trevor Mingoian peli kulkee. Yhdeksässä ottelussa jenkkilaituri on kerännyt tehot 4+3. Lisäksi hän viimeisteli lauantaina voittolaukauskisassa HIFK:n verkkoon KooKoon tuhannennen liigamaalin.

Myös Juha-Pekka Haatajan luistin liikkuu hyvin ja tehojakin irtoaa (2+5).

Pari surkeaa kotitappiota ovat mustanneet KooKoo-vahti Henrik Haukelandin tilastoja. Tosiasiassa Haukeland on kuitenkin torjunut hyvin aina silloin, kun muun joukkueen puolustuspeli on pysynyt lähelläkään hyvää tasoa.

Ilveksen Eemeli Suomi on paukuttanut kymmenessä pelissä seitsemän maalia.

Huippuun hehkutettu 18-vuotias laituri Matias Maccelli (2+5) ja puolustaja Lassi Thomson (3+2) johtavat U20-pistepörssiä.

ERIKOISTA

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä keräsi divarikaudella 1991—92 KooKoon paidassa kovat tehot 44+37=71.

KooKoo—Ilves, jääkiekon Liigaa Kouvolan jäähallissa perjantaina kello 18.30.