Pelihuumorinsa säilyttäneelle KooKoolle veikeä vierasvoitto Raumalla — Loppukaudesta hyvään lentoon päässyt Joonas Oden maalasi kahdesti

AOP/Tomi Jokela

19-vuotias Joonas Oden pelaa itseään kovaa vauhtia KooKoo-fanien sydämiin.
19-vuotias Joonas Oden pelaa itseään kovaa vauhtia KooKoo-fanien sydämiin.

KooKoo ansaitsee tunnustuksen siitä, että se on pelannut jääkiekon Liigassa loppukauden merkityksettömät ottelut ryhdikkäästi.

Pudotuspelipaikan karkaaminen myös seuran neljännellä peräkkäisellä pääsarjakaudella on karvas pettymys, mutta kouvolalaisjoukkue ei lyönyt hanskoja tiskiin.

Lauantaina — kauden kolmanneksi viimeisessä ottelussaan — KooKoo kurmotti Rauman Lukkoa, jolla on yhä panoksena suora puolivälieräpaikka.

Kaikki kolme kauden aiempaa keskinäistä ottelua hävinnyt KooKoo pesi Lukon maalein 1—4 (0—0, 0—3, 1—1) Äijänsuon hallissa Raumalla.

Uransa 18. liigaottelun pelannut Joonas Oden, 19, iski kaksi maalia. Hän teki siis yhdessä ottelussa yhtä monta osumaa kuin aiemmissa otteluissa yhteensä.

Yhdysvalloista kotoisin oleva Oden teki 0—1- ja 0—2-maalit. Oden kotiutui Kouvolaan Oulun Kärpistä, josta hän siirtyi KooKoon C-junioreihin kaudella 2015—16.

Molemmissa Odenin maaleissa syöttäjänä oli Miikka Pitkänen.

Jo alkukaudesta liigadebyyttinsä tehnyt Oden on ottanut ennakkoluulottomasti paikkansa KooKoon kokoonpanossa, jossa hän on saanut kauden edetessä koko ajan enemmän peliaikaa.

Odenin työ palkittiin myös vastikään jatkosopimuksella.

Virtanen pääsi namuttelemaan

0—3-osuman KooKoolle veivasi Mikko Virtanen.

Virtasen kauden kolmas maali oli varsinainen lauantain namupala.

4—2-hyökkäykseen karanneen KooKoon Kalle Valtola ja Toni Kähkönen sahasivat näteillä syötöillään avopaikan Virtaselle.

0—4:ään numerot muutti entisessä kotihallissaan pelannut Toni Suuronen, joka laukoi kiekon omalta alueelta tyhjään Lukko-maaliin.

42 kertaa torjunut Salminen lähellä nollapeliä

KooKoon maalivahdin Oskari Salmisen, 19, uran ensimmäinen nollapeli Liigassa jäi Raumalla harmittavan lähelle.

Lukko teki 1—4-kavennuksen, kun peliä oli jäljellä enää minuutti ja 46 sekuntia.

Maali hyväksyttiin vasta videotarkistuksessa, sillä KooKoo haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä.

Hienot näytöt loppukaudesta antanut Salminen huhki Lukkoa vastaan hurjat 42 torjuntaa.

Salmisen torjunnat tulivat tarpeeseen, kun KooKoo kulutti kolmannessa erässä jäähypenkkiä. Kouvolalaisjoukkueelle tuomittiin erän aikana pelkkinä kakkosina peräti 16 rangaistusminuuttia.

KooKoolla on kautta jäljellä enää kaksi ottelua. Ensi tiistaina Kouvolassa vierailee JYP, ja kausi päättyy torstaina Mikkelissä Jukurien vieraana.

Luetuimmat