Ponikuninkuusravit oli kouvolalaisten juhlaa — Poniruhtinattareksi juoksi kouvolalaisen Moona Espon ohjastama Amazon

Tuore poniruhtinatar kouvolalainen Amazon juoksi uuden B-ponien suomenennätyksen.

Satu Pitkänen

Arkistokuva vuodelta 2017. Moona (vasemmalla), Neea ja Fiia Espo esittelevät kotona Pilkanmaassa Amazonin voittamia Suomi100-teemaisia palkintoja.
Arkistokuva vuodelta 2017. Moona (vasemmalla), Neea ja Fiia Espo esittelevät kotona Pilkanmaassa Amazonin voittamia Suomi100-teemaisia palkintoja.

Joensuun raviradalla ajettiin ponikuninkuusravit viime viikonloppuna. Poniruhtinattareksi kruunattiin Amazon, joka on pitänyt titteliä hallussaan jo kaksi vuotta. Odd Molly hallitsi toista osalähtöä lähes maalisuoralle saakka, kunnes kouvolalaisen Moona Espon ohjastama Amazon löysi vielä virtaa ja ohitti kärjessä olleen Odd Mollyn hurjalla loppukirillä.

Espon omistama ja valmentama poni juoksi samalla uuden B-ponien Suomen ennätyksen voittaen ajalla 44,6/2 140 metriä.

Ponikuningatarkilpailun yksi ehdottomista ennakkosuosikeista oli ME-poni Pomona II. Kilpailun vei kuitenkin ensikertalainen Emmeros Bambi, jota ohjasti mikkeliläinen Maria Kiukas.

Pomona II oli Kouvolassa asuneen Oona Halmeen ohjastamana lopulta kokonaiskilpailun toinen. Toinen sija jäi Halmeen kohtaloksi myös Ekslätts Sacrificen kanssa kuningaskilpailussa sekä Odd Mollyn kanssa ruhtinatarkilpailussa.

Kiukas ohjasti hallitsevan kuninkaan Thorvaldin ponikuninkaaksi jo kolmannen kerran putkeen. Kuningaskilpailussa kolmanneksi ylsivät Broängens Ghosakrama ja kouvolalainen Fiia Espo.

Poniruhtinaskilpailussa elettiin jännittäviä hetkiä ennen voittajan julistamista, sillä sekä ensimmäiseksi että toiseksi niin päätösmatkalla kuin kokonaiskilpailussa sijoittuneiden laukkoja selvitettiin tuomaritornissa pitkään.

Armani ja Laura Sipilä voittivat päätösmatkan, mutta kokonaiskilpailussa sijoitus oli toinen. Poniruhtinaaksi kruunattiin kuninkuusravien ensikertalainen Circo ja hankasalmelainen Tiia Vehviläinen 5,6 sekunnin erolla seuraavaan. Ruhtinuuskilpailun kolmonen matkasi Kattedals Issen ja Nina Hännisen matkaan Kouvolaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut