Mansikka-aholla oli Seagullsin ja Kendale McCullumin juhlat – Kouvojen päävalmentaja Hurri: Viiden minuutin jälkeen homma oli jo taputeltu

Kaikki 14 peliään Korisliigassa tällä kaudella voittanut Seagulls löi Kouvoille luun kurkkuun heti alussa.

Lumikki Haaja

Seagullsin takamies Kendale McCullum oli herra ja hidalgo lauantaina Mansikka-aholla. Kollega Tuomas Hirvonen oli puolestaan kotijoukkueen parhaimmistoa.
Seagullsin takamies Kendale McCullum oli herra ja hidalgo lauantaina Mansikka-aholla. Kollega Tuomas Hirvonen oli puolestaan kotijoukkueen parhaimmistoa.

Kouvolan Kouvot oli vailla mahdollisuuksia lauantaina kotisalissaan Mansikka-aholla Korisliigaa tällä kaudella vahvasti dominoineen Seagullsin käsittelyssä. Kaikki kauden 14 peliään voittanut Seagulls oli matkassa täydellä asenteella ja iski kotijoukkueelle luun kurkkuun heti alussa. Sarjapinnat matkasivat pääkaupunkiin mahtinumeroin 62–98 (33–55).

Seagullsin juhlissa seremoniamestarina hääri 24-vuotias takamies Kendale McCullum, jonka pysäyttäminen oli Kouvoille täysin ylivoimainen tehtävä. Seagullsin dynamona hyrränneen McCullumin illan pilasi ainoastaan se, että hän jäi harmittavasti yhden levypallon päähän triplatuplasta (14/9/12).

– Ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Valitettavasti tulimme vähän "flättinä" peliin ja viiden minuutin jälkeen homma oli taputeltu. Emme pystyneet vastaamaan Seagullsin kovuuteen oikeastaan millään pelin osa-alueella, myönsi Kouvojen päävalmentaja Antti Hurri.

Erityisesti jaksojen alut olivat Kouvoille myrkkyä. Kotijoukkueen vaikeudet eivät jääneet Hurrin mukaan kuitenkaan pelkästään niihin.

– Ihan koko matsin saimme tehdä töitä hartiavoimin, että pystyimme edes sinnittelemään. Karu fakta on, että Seagullsin aloitusviisikko löi meidän viisikkomme ihan pystyyn.

Lumikki Haaja

Kouvojen 19-vuotias Joel Mäntynen palasi hyvän ottelun ja ansaitsi päävalmentaja Antti Hurrin kehut.
Kouvojen 19-vuotias Joel Mäntynen palasi hyvän ottelun ja ansaitsi päävalmentaja Antti Hurrin kehut.

Työhaalarit maanantaina päälle

Hurrin mukaan maanantaina Mansikka-aholla vedetään työhaalarit päälle.

– Saimme mittarin siitä, kuinka paljon töitä pitää tehdä tulevaisuudessa. Ei nämä asiat puheilla eikä paperilla parane. Nyt nähtiin missä Suomen kärki tällä hetkellä menee. Jos meidän nuoret pelaajamme haluavat tehdä itselleen koripallosta ammatin, niin nyt he toivottavasti näkivät, kuinka paljon töitä on vielä edessä, Hurri syttyi.

Päävalmentaja näki pelissä kuitenkin myös hyviä hetkiä.

– Joel Mäntynen (13/2) pelasi lupauksia antavasti. Nyt ei muuta kun lisää höyryä, niin saadaan hyviä minuutteja hänellekin loppukauden aikana.

Emme pystyneet vastaamaan vastustajan kovuuteen oikeastaan millään pelin osa-alueella. — Antti Hurri

Myös joukkueen takamiehet Tuomas Hirvonen (18/3) ja Severi Kaukiainen (16/4) saivat valmentajalta kehut.

– He tekevät mitä on tehtävissä ja kannattelevat joukkuetta. Kuorma on iso, eikä heitä voi syyttää luovuttamisesta. Vaikka joskus tulee turpaan suurinumeroisestikin, niin se ei tarkoita, etteikö voida pelata pelejä loppuun täysillä ja yrittää kehittyä.

Lumikki Haaja

Severi Kaukiainen kannattelee illasta toiseen joukkuetta toisen Kouvojen takamiehen Tuomas Hirvosen kanssa.
Severi Kaukiainen kannattelee illasta toiseen joukkuetta toisen Kouvojen takamiehen Tuomas Hirvosen kanssa.

Kotti upotti 20 pistettä

Tuukka Kotin saldo oli Mansikka-aholla 20 pistettä. Se sisälsi neljä onnistunutta kolmosta.

– Tuntui ihan hyvältä. Ei ole hetkeen tullut laitettua useampaa kolmosta pussiin, Seagulls-kapteeni kommentoi.

Kotin mielestä joukkueen voitto perustui ennen kaikkea kurinalaiseen peliin.

– Pelasimme omaa peliämme ehjästi koko 40 minuuttia. Tiesimme etukäteen, että Kouvojen nuorta ja energisesti pelaavaa porukkaa vastaan ei voi tulla löysästi.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso oli tyytyväinen varsinkin puolustuspeliin.

– Olimme puolustuspäässä hereillä, varsinkin ensimmäisellä puoliskolla. Teimme niitä asioita hyvin mistä olimme sopineetkin, kiitteli Laakso.

Seagullsin asenteesta kertoo jotain myös se, ettei joukkueelle tilastoitu ottelussa kuin kolme pallonmenetystä.

McCullumin ja Kotin peesissä onnistuivat myös Wayne Martin Jr (17/4), Antti Kanervo (12/3), Shawn Huff (10/6) ja Porter Troupe (10/3).

Näin pelattiin

Ottelun ratkaisu

Seagulls oli hereillä alusta asti ja ylivoima näkyi varsinkin jaksojen aluissa.

Manskarin tähti

Seagullsin Kendale McCullum hallitsi Mansikka-ahon parkettia. Kouvoja vastaan 24-vuotias takamies jäi vain yhden levypallon päähän triplatuplasta.

Illan donkki

Seagulls on pelannut tällä kaudella Korisliigassa 14 ottelua joista se on voittanut tasan yhtä monta.