Juha Korhosen paluu KPL:stä Hyvinkäälle oli pitkään puheenjohtaja Jyrki Hyttisen tiedossa — Neuvottelut pelinjohtaja Matti Iivarisen kanssa jatkuvat

Kesällä käydyissä neuvotteluissa kävi ilmi, että kaksi vuotta reissupelaajan elämää piisaa 38-vuotiaalle Korhoselle.

Katja Juurikko

Juha Korhonen oli kahden kauden ajan KPL:n pääkotiuttaja. Päättyneellä kaudella Korhonen sijoittui runkosarjan lyöjätilastossa toiseksi. Pudotuspeleissä Korhonen oli mailan varressa pörssiykkönen.
Juha Korhonen oli kahden kauden ajan KPL:n pääkotiuttaja. Päättyneellä kaudella Korhonen sijoittui runkosarjan lyöjätilastossa toiseksi. Pudotuspeleissä Korhonen oli mailan varressa pörssiykkönen.

Jokerikotiuttaja Juha Korhosen paluu Kouvolan Pallonlyöjistä Hyvinkään Tahkoon julkistettiin lauantaina.

Kaksi kautta KPL:ssä pääkotiuttajana juoksuja lyönyt Korhonen lähti takaisin kasvattajaseuraansa kaksivuotisella sopimuksella.

Korhosen liikkeet olivat olleet pitkään selvillä KPL:n puheenjohtajalla Jyrki Hyttisellä. Kesällä käydyissä neuvotteluissa kävi ilmi, että kaksi vuotta reissupelaajan elämää piisaa 38-vuotiaalle Korhoselle.

— Ymmärrän täysin hänen ratkaisunsa. Perheellinen mies ja työt siellä samalla suunnalla. Ja juuret Tahkossa, joten ymmärrettävästi hän haluaa olla mukana seuran uudessa panostuksessa, Hyttinen sanoo.

Hyttisellä ei ollut lauantaina vastausta siihen, miten KPL:n jokerikotiuttajan tontti ensi kaudella Superpesiksessä täytetään. Puheenjohtaja muistuttaa, että pelaajamarkkinat ovat sillä alueella erittäin kapeat.

Keskusteluja käydään, eikä Iivarisen jatko ole mitenkään poissuljettu vaihtoehto. — Jyrki Hyttinen

— Sotkamo pelasi useamman vuoden ilman lyöjäjokeria. Meilläkin sellainen voisi toimia, kun käytössä on nopea ja hyvin tilanteita tekevä joukkue, jossa yhdeksikön kotiuttajista olisi otettavissa entistä enemmän irti, Hyttinen pyörittelee.

Jokeripeluutus on kuitenkin pelinjohtajan eikä puheenjohtajan asia. Tällä hetkellä KPL:ssä on edelleen auki myös pelinjohtajakysymys. Matti Iivarisella on sopimuksessaan optio ensi kaudesta.

— Keskusteluja käydään, eikä Iivarisen jatko ole mitenkään poissuljettu vaihtoehto. Tuskin paria viikkoa kauempaa voidaan ratkaisun tekemistä enää pitkittää, Hyttinen sanoo.

Lumikki Haaja

Toni Laakso (4) ja Sasu Toikka (3) pelaavat myös ensi kaudella KPL:ssä. Pelinjohtaja Matti Iivarisen jatkosta kouvolalaisseura käy edelleen neuvotteluja.

Hyötyläinen ja Nurmio lähtevät

KPL:llä on ensi kaudeksi toistaiseksi yhdeksän pelaajasopimusta.

Menneellä kaudella SM-hopeaa saavuttaneen joukkueen vakiokokoonpanosta jatkavat lyöntinumeroilla 1—7 pelanneet miehet. Lisäksi Matti Saukko ja Iiro Nokkala kuuluvat jatkajiin.

Hyttinen vahvistaa, että Konsta Hyötyläinen ja Teemu Nurmio vaihtavat seuraa syksyn aikana.

Molemmat lähtevät KPL:stä saadakseen toisessa seurassa nykyistä isomman roolin sekä ulko- että sisäpelissä. Kouvolan Sanomien tietojen mukaan Hyötyläinen ja Nurmio siirtyvät Imatran Pallo-Veikkoihin.

— Molempien pelaajien siirto on heidän oman kehityksensä kannalta hyvä ratkaisu. Samoin teki Valentin Ikonen vuosi sitten lähtiessään meiltä Kiteelle. Tälle koko kolmikolle on sanottu, että tervetuloa muutaman vuoden jälkeen takaisin Koplaan, Hyttinen sanoo.

Luoman kanssa poljetaan paikallaan

Oman kasvattinsa Valtteri Luoman kanssa KPL ei ole vielä päässyt jatkosopimukseen. Luotettavaksi ulkopelaajaksi kasvanut 20-vuotias Luoma on Hyttisen mukaan pelaaja, jonka KPL pitäisi riveissään erittäin mielellään.

— Neuvotteluja on käyty pitkään, mutta sopimusta ei ole saatu, Hyttinen harmittelee.

Hyttisen mukaan KPL etsii yhtä selkeää ulkopuolista vahvistusta pelaajistoonsa. Seura jatkaa omien A- ja B-juniorien nostamista edustusjoukkueen harjoitusrinkiin.

Nuorten pelaajien sisäänajoa vaikeuttaa se, että KPL:llä ei ole paukkuja omaan Ykköspesis-tasoiseen kakkosjoukkueeseen.

— Yhteistyöseuramme Lahden Mailaveikot ei noussut suomensarjasta Ykköspesikseen. Samaan aikaan Hamina putosi Superista. Nyt me kamppailemme Haminan kanssa samoista nuorista pelaajista, Hyttinen sanoo.

Yhdeksän sopimusta

KPL:n sopimustilanne 22.9.2018:

Juho Hacklin 2019 (optio 2020)

Janne Kivipelto 2019 (optio 2020)

Toni Laakso 2019

Anssi Lammila 2019

Matti Latvala loppu-ura

Tommi Mäentausta 2020 (optio 2021)

Iiro Nokkala 2019

Matti Saukko 2019

Sasu Toikka 2020

Luetuimmat