Kouvot avaa kauden Salossa Vilpasta vastaan — Korisliiga käynnistyy nyt jo syyskuun lopulla

Otteluohjelmasta on pyritty tekemään aikaisempaa tasapainoisempi.

Moises Garibay

Kouvolan Kouvot ja Kauhajoen Karhu iskivät viime keväänä yhteen Korisliigan finaaleissa..
Kouvolan Kouvot ja Kauhajoen Karhu iskivät viime keväänä yhteen Korisliigan finaaleissa..

Korisliigajoukkueiden pantterijahti käynnistyy tällä kaudella jo syyskuun puolella, kun 27.—28. syyskuuta pelataan täysi kuuden ottelun kierros. Suomen mestari on selvillä viimeistään 25.5.2020. Kausi pelataan 12 joukkueen nelinkertaisena sarjana.

Kouvot avaa kauden lauantaina 28. syyskuuta Salossa Vilppaan vieraana.

Perjantaina 27. syyskuuta varaslähdön ottavat Helsinki Seagulls, joka isännöi Ura Basketia ja Kobrat KTP-Basketia. Lauantaina pelataan Kouvojen ja Vilppaan lisäksi ottelupareilla Kataja Basket—BC Nokia, Karhu Basket—Lahti Basketball ja Pyrintö—Korihait.

— Otteluohjelma on laadittu tänäkin vuonna yhteistyössä seurojen kanssa. Tällä kaudella ohjelma on aikaisempaa tasapainoisempi johtuen parillisesta joukkuemäärästä sekä enemmän matemaattisuuteen painottuneesta lähestymiskulmasta seurojen toiveiden huomioimisessa, kommentoi kilpailujohtaja Tom Westerholm Koripalloliiton tiedotteessa.

Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta etenevät puolivälieriin, jotka pelataan paras viidestä -järjestelmällä.

Välierät sekä finaalit ratkaistaan paras seitsemästä -järjestelmällä ja pronssit viime vuosien tapaan ratkeavat yhdessä ottelussa.

Korisliigan runkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue tippuu Divari A:han.

Viime kaudesta on opittu

Korisliigan joukkueista Karhu Basket ja Kataja Basket pelaavat myös Euroopan kentillä. Jos Karhubasket ja Kataja Basket selviytyvät kansainvälisten sarjojen lohkovaiheisiin, tehdään ottelusiirtoja. Korvaavat pelipäivät ottelusiirtojen takia on jo sovittu.

— Viime kaudesta oppineena katsoimme nyt etukäteen europeleistä mahdollisesti johtuville ottelusiirroille uudet pelipäivät, Westerholm avaa.

Mikäli Kataja Basket selviää FIBA Europe Cupissa lohkovaiheeseen, niin Kouvot—Kataja (23.10.) siirtyy pelattavaksi maanantaina 9.12.

Kaikki Korisliigan ottelut näkyvät tulavalla kaudella Elisa Viihteellä.

— Korisliigan tv-lähetyksiä kehitetään yhteistyössä Elisa Viihteen kanssa. SIsällöstä tullaan kertomaan lisää elokuun aikana, Westerholm sanoo.

Tarkempi ohjelma on nähtävissä Korisliigan verkkosivulla: https://www.basket.fi/korisliiga

Uusimmat uutiset