Kouvottarien voittoputki katkesi —  Kiihkeä ja tasainen koritaistelu päättyi Forssan Alun voittoon

Kouvottarien kuuden ottelun mittainen putki sai päätöksensä Forssassa.

Jussi lopperi

Kouvottarien hahmo ottelussa oli 31 pistettä heittänyt ja 15 levypallostaan peräti yhdeksän hyökkäyspäässä ottanut Claire Lamunu.

Kaikki putket päättyvät ajallaan. Kouvottarien tammikuun puolivälistä lähtien jatkunut voittoputki päättyi kuuden ottelun jälkeen. Forssan Alku oli lopulta parempi tiukkojen vaiheiden päätteeksi korein 85—78 (45—45).

Ottelu jatkui tasaisena aina kolmannen jakson loppuun saakka, kunnes Alku nykäisi 8—0-runin, jonka turvin kotijoukkue siirtyi viiden pisteen johtoon. Tämän jälkeen eivät forssalaiset johtoaan luovuttaneet, vaikka reilu minuutti ennen loppua Kouvottaret pääsikin yhden pisteen päähän.

— Halusin säästää aikalisiä kolmannella jaksolla, ehkä se oli väärä ratkaisu, vaikka toisaalta pääsimme neljännellä jaksolla lopussa pinnan päähän ja sinne jäi aikalisiä, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen aprikoi.

Lamunu Kouvottarien hahmo

Kouvottarien hahmo ottelussa oli 31 pistettä heittänyt ja 15 levypallostaan peräti yhdeksän hyökkäyspäässä ottanut Claire Lamunu.

— Meillä oli saumat voittoon. Tulimme hyvin peliin ja se näytti sen, mitä meidän pitää tehdä seuraavassa ottelussa, jotta pystymme voittamaan, Lamunu sanoi.

— Hävisimme yksi vastaan yksi puolustuksessa, vastustajalla oli paljon hyökkäyslevypalloja ja meillä taas liikaa menetyksiä, hän jatkoi huokaillen.

Päävalmentaja Hartonen oli suojattinsa kanssa samaa mieltä ottelun ratkaisusta ja osasi nähdä myös erikoisuuden vapaaheitoissa tasaisesta ottelusta huolimatta.

— Alku oli juuri niissä asioissa vahva, missä he yleensä ovat. Vastustajalla on 26 vapaaheittoa ja meillä vain yhdeksän, ja jos vapareiden heittoprosentit ovat heille näin selvästi, ei ole epäselvyyttä paremmasta osapuolesta, Hartonen sanoi.

— Se on myönnettävä, että emme olleet valmiita pelin intensiteettiin, olimme pehmeitä ja myöhässä, päävalmentaja jatkoi.

”Sarjaa arvostetaan liian vähän”

Alku katkaisi kahden ottelun tappioputkensa ja päävalmentaja Risto-Matti Rousku osasi iloita siitä.

— Olimme aggressiivisempia kahteen edelliseen tappiolliseen otteluun nähden. Heitimme vapaaheitot hyvin sisään. Vaihdoimme tauolla vähän Lamunun puolustusta, sillä hän oli pitelemätön avauspuoliskolla (18 pistettä), Rousku ruoti.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa puhuttiin myös tämänkautisen naisten Korisliigan yleisestä tasosta.

— Kyllä kotimaisessa sarjassamme voi kehittyä. Sarjaa arvostetaan ainakin täällä Suomessa aivan liian vähän, Hartonen totesi.

— Tämä on tasainen ja mielenkiintoinen sarja, jossa tulee paljon ristiin pelaamista. Joillekin jotkut vastustajat sopivat paremmin kuin toisille. Kuukauden päästä alkaa mielenkiintoiset pudotuspelit. Runkosarjan sijoitukset voivat vielä kuitenkin vaihdella sitä ennen, Rousku komppasi.