Kouvojen amerikkalainen Silas Melson kohosi parketin tähdeksi Ura Basketia vastaan — Severi Kaukiainen juoni uudeksi rekordikseen messevät yhdeksän syöttöä

Lumikki Haaja

Kouvojen 29 pistettä upottanut Silas Melson ajaa korille. Ura Basketin Tyrell Bellot-Green ja Eero Sahlberg jäävät kakkoseksi.
Kouvojen 29 pistettä upottanut Silas Melson ajaa korille. Ura Basketin Tyrell Bellot-Green ja Eero Sahlberg jäävät kakkoseksi.

Kouvojen amerikkalainen taitoniekka Silas Melson oli mahtavassa vireessä perjantaina, kun kouvolalaisjoukkue kuritti tappioputkeen ajautunutta Kaarinan Ura Basketia Mansikka-ahon urheiluhallissa. Melson mätti vieraiden häkkiin peräti 29 pistettä hurjalla 77 prosentin sihdillä.

Kouvojen kauden kahdeksas voitto irtosi lopulta lukemin 97—82 (50—43). Uralle tappio oli jo viides peräkkäinen.

Silas Melsonin kone käynnistyi hitaasti. Melson heitti kolme ensimmäistä kolmostaan rautoihin ja menetti pelivälineen kolmesti. Pelimies oli kuitenkin pelimies ja toisella puoliskolla amerikkalainen teki parketilla mitä tahtoi.

Melson tykitti jälkimmäisellä 20-minuuttisella 20 pistettä. Bonuskaaren takaa hän painoi viidestä kolkistaan neljä pohjaan.

Jos oli Melson vireessä, samaa voi sanoa myös kotijoukkueen pelintekijästä Severi Kaukiaisesta, joka tilastoi näyttävät 16 pistettä, kolmea levypalloa ja yhdeksää koriinjohtanutta syöttöä.

— Yhdeksän taitaa olla ennätykseni, Kaukiainen tuumaili matsin jälkeen.

— Kiva palata voittokantaan. Täytyy sanoa, että olimme hyökkäyspäässä aika tappavia. Prosentit näyttävät hyviltä, Kaukiainen tarkasteli tilastopaperia.

Kouvot heitti kakkosensa sisään 71 prosentin tarkkuudella. Kolmoset upposivat puolestaan 46,4 prosentin sihdillä.

— Teimme hyökkäyspäässä selkeitä juttuja. Emme alkaneet kikkailemaan. Jokainen pelaaja tiesi, missä pitää olla ja milloin, Kaukiainen sanoi.

Viisikko hoiti

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, mutta petraamisen varaa jäi.

— Vastustaja teki 25 pistettä meidän menetyksistämme. Lisäksi heillä oli 17 pallonhallintaa enemmän kuin meillä. Nämä ovat sellaisia lukemia, jolla ei usein ottelua voiteta, Oja muistutti.

Lumikki Haaja

Kouvojen David Gonzalvezilla oli ottelun tuoksinassa hauskaa, mutta Uran Stephaun Branchilla ei.
Kouvojen David Gonzalvezilla oli ottelun tuoksinassa hauskaa, mutta Uran Stephaun Branchilla ei.

— Tämä voitto otetaan vastaan ilomielin, mutta samalla pitää tiedostaa, että meillä on vielä useita askeleita otettavana.

Silas Melsonin ja Severi Kaukiaisen lisäksi myös Derrick Barden (17/10) oli näkyvästi esillä. Barden veti yhdeksästä kolmosestaan viisi sisään.

Oja luotti Uraa vastaan aloitusviisikkoonsa, josta jokainen pelaaja ylsi kaksinumeroisille pisteille. Penkiltä hyökkäysvoimaa parketille tuli vain kuuden pisteen verran.

Kaarinan Uran 13 pistettä vääntänyt Miikka Luosmaa tunnusti kotijoukkueen paremmuuden.

— Kouvolassa pelataan todella hyvää korista, vaikka paperilla täällä ei olekaan maailman kovin nippu.

Luosmaan mukaan vieraiden puolustuspelin ongelmat näkyivät Kouvolassa taas kerran.

— Meidän ongelma on siinä, että vastustaja tekee pisteitä kaikkialta, Luosmaa sanoi.

Uran ykkönen oli 28 pistettä kieputtanut Stephaun Branch. Dustin Thomas (18/11) pelasi myös kelpo ottelun.

Ottelun ratkaisu

Monipuolisesti viimeistellyt Kouvot kiihdytti kolmannella kympillä jo 20 pisteen (79—59) karkumatkalle. Ura Basket ei tästä toipunut.

Manskarin tähti

Silas Melson kokosi itsensä hienosti alkupelin takkuilun jälkeen. Melson loisti parketin tähtenä toisella 20-minuuttisella.

Illan donkki

Severi Kaukiainen juoni Ura Basketia vastaan yhdeksän koriinjohtanutta syöttöä.

Luetuimmat

Kommentoidut