Kataja Basketin Ogungbemi-Jackson oli paha ukko Kouvoille — Tuomas Oja: ”Kaivoimme itsellemme kuopan, josta yritimme nousta monesti pelin aikana”

Katja Juurikko

Derrick Barden heitti 18 pistettä Kataja Basketia vastaan Joensuussa. Arkistokuva.
Derrick Barden heitti 18 pistettä Kataja Basketia vastaan Joensuussa. Arkistokuva.

Kouvot hävisi toisen kerran viikon sisällä Joensuun Kataja Basketille miesten Korisliigassa. Viikko sitten joensuulaisjoukkue haki voiton Mansikka-aholta ja tällä kerralla se oli parempi kotoisella areenallaan lukemin 95—86 (42—37).

Kouvoille tappio oli kolmas peräkkäinen ja viides vieraskentällä. Kataja puolestaan katkaisi voitollaan kolmen kotitappion putkensa.

— Kaivoimme itsellemme kuopan, josta yritimme nousta monesti pelin aikana. Muutaman kerran saimme sormemme kuopan reunalle, mutta putosimme aina takaisin pohjalle, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja kuvaili omiensa edesottamuksia Joensuun illassa.

Kouvolalaisjoukkue tuli otteluun raskailla bussijaloilla ja Kataja rynnisti ensimmäisellä kympillä 24—11-karkumatkalle. Toinen neljännes oli Kouvojen heiniä ja tauolla kotijoukkueen keula oli vain viisi pistettä.

Toisella puoliskolla Kataja piti otteen hallussaan, vaikka Kouvot panikin kampoihin parhaansa mukaan. Katajan pelintekijä Jarred Ogungbemi-Jackson (34/3/8s) oli vieraille kuitenkin liian paha peikko ja Kataja pääsi juhlimaan voittoa.

— Halusin olla aggressiivinen heti alusta asti. Olemme pelanneet viime aikoina paljon vieraissa ja tuntuikin, että edellisestä kotiottelusta oli ainakin kuukausi, Ogungbemi-Jackson sanoi.

Puolustusongelmia

Kouvojen luotsin Tuomas Ojan mukaan vieraiden suurimmat ongelmat olivat puolustuskorilla, josta Katajan 95 pistettä kertovat omaa karua kieltään.

— Olemme harjoitelleet uusia juttuja puolustukseen, eikä toteutus ole tietenkään vielä timanttista. Virheitä tuli paljon.

Kouvot sitkeili kuitenkin loppuun asti, mutta voittotaistoon tekeminen ei riittänyt.

— Pääsimme siihen kylkeen lopussa, mutta sitten Ogungbemi-Jackson veti kaksi kovaa kolmosta sisään ja peli oli siinä, Oja sanoi.

Teemu Knihtinen oli edelleen sivussa Kouvojen miehistöstä. Lisää mietittävää Ojalle toi 19 pistettä heittäneen Silas Melsonin lievä rannevamma ottelun loppuhetkillä.

— Knihtisen paluusta ei ole tarkkaa tietoa. Ei sieltä isommin ole kuitenkaan mitään rikki.

— Melson sai kolhun ranteeseensa ja se tutkitaan alkuviikosta. Vamman ei pitäisi olla kuitenkaan vakava, Oja kertoi.

Pakka kasassa

Katajan päävalmentaja Juha Sten oli matsin jälkeen huojentunut.

— Olen todella iloinen, että alamme saada joukkuetta kasaan. Ensimmäinen kerta tällä kaudella, että ensi viikolla on edessä vain yksi ottelu. Pääsemme nyt harjoittelemaankin enemmän ja palautumaan raskaasta syksystä, Sten totesi.

Jarred Ogungbemi-Jackson oli kotijoukkueen tähti, mutta myös Brandon Walters (19/9) ja Earvin Morris (16/3/3s) pelasivat vahvasti.

Kouvoista komeimmat tehot keräsivät Derrick Barden (18/8/7s) ja Silas Melson (19/5/4s). Melson ei tehnyt avauspuolikkaalla yhtään pelitilannekoria, mutta naulasi toisella puoliskolla 16 pistettä.

Kouvojen kausi jatkuu perjantaina Kotkassa, jossa se kohtaa KTP-Basketin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset