Kouvottaret ei antanut loukkaantumisten runteleman Catzin yllättää – Kolmosia kylmän viileästi pudotellut Yasmine Blomfelt oli kotijoukkueen ilopilleri: "Hienoa, että hän sai onnistumisen toisessa pelissä paluunsa jälkeen"

Jussi Lopperi

Kouvottarien Sarah Toeaina oli Catzin puolustukselle vaikea pysäytettävä. Toeaina teki korin aina, kun niin halusi.
Kouvottarien Sarah Toeaina oli Catzin puolustukselle vaikea pysäytettävä. Toeaina teki korin aina, kun niin halusi.

Kouvottaret katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputkensa keskiviikkona naisten Korisliigassa. Kotijoukkue kukisti Mansikka-aholla loukkaantumisten riivaaman Lappeenrannan Catzin kolmannen kerran kuluvan kauden aikana. Tällä kertaa Kouvottaret korjasi pisteet haltuunsa lukemin 86–56 (41–27).

Catz pysyi kouvolalaisten kyydissä vain ensimmäisen neljänneksen ajan. Kouvottaret meni toisella kympillä menojaan, eikä voittajien vauhtia pysäyttänyt edes vieraiden paikkapuolustus tauon jälkeen.

– Ensimmäisellä jaksolla hyökkäys tuotti aika laadukkaita paikkoja, mutta heitimme huonolla prosentilla kaaren takaa. Puolustuksessa saimme joitain juttuja kaverilta pois. Se oli ihan hyvä jakso, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi.

Kolmannen neljänneksen tapahtumista Frimodig ei kuitenkaan pitänyt.

– Kolmas neljännes oli meiltä ylivoimaisesti huonoin. Catz meni paikkaan ja sekoitti hetkeksi meidän hyökkäyksemme, mutta mikä siinä oli huonointa oli se, että intensiteettimme laski puolustuksessa. Sitä ei saisi tapahtua.

Catz pääsi parhaimmillaan kymmenen pisteen päähän (48–38), mutta kotijoukkueen Sarah Toeaina (21/10) siivitti koreillaan Kouvottaret jälleen isommalle karkumatkalle.

– Meillä oli Toeainan kanssa suuria vaikeuksia sisällä. Hän pääsi tekemään koreja kuitenkin myös paikkapuolustustamme vastaan, koska paikkamme oli liian levällään, Catzin päävalmentaja Mika Haakana kommentoi.

Toeaina taas vakuuttava

Sarah Toeaina oli Kouvottarien ykköspelaaja. Hän tilastoi tupla-tuplan vajaassa 22 minuutissa. Pisteensä amerikkalainen viimeisteli murhaavalla 80 prosentin tarkkuudella.

Kotijoukkueen positiivisimmasta esityksestä vastasi Yasmine Blomfelt (12/4), joka naulasi uransa Korisliigan piste-ennätyksen. Blomfelt upotti viidestä kolmosestaan hienosti neljä sisään.

Kouvottaret oli tehnyt taustatyön hyvin ja heidän palloscreenin puolustaminen toimi mainiosti. — Mika Haakana

– Olen iloinen hänen puolestaan. Blomfelt oli pari kuukautta sivussa ja hienoa, että hän sai onnistumisen toisessa pelissä paluunsa jälkeen, Frimodig iloitsi.

Frimodig pääsi peluuttamaan joukkuettaan tasaisesti ja jokaiselle pelaajalle tuli onnistumisia hyökkäyspäässä. Henriikka Vähäuski (9/7) ja Elli Salovaara (9/2) olivat vahvoja molemmissa päissä kenttää.

Kaisa Lind (6/3/6s) kirjasi puolestaan uran syöttöennätyksensä. Aliyah Collier (6/4/4s) teki hyvää puolustustyötä Catzin ykköstykkiä Veera Pirttistä (18/7) vastaan.

Jussi Lopperi

Kouvottarien Elli Salovaara (vasemmalla) ja Jemina Airaksinen yrittävät sulkea Catzin Roosa Kososta levypallokahinoissa.
Kouvottarien Elli Salovaara (vasemmalla) ja Jemina Airaksinen yrittävät sulkea Catzin Roosa Kososta levypallokahinoissa.

Catz pelasi Kouvolassa ilman neljää rotaatiopelaajaansa Mariah Kingiä, Tuulia Timoa, Mari Kihlströmiä ja Noora Kuukkaa. Päävalmentaja Mika Haakanan mukaan nelikosta ainakin osa lienee mukana maaliskuun alussa.

– Olimme pelanneet kaksi edellistä peliä tilanteeseemme nähden erittäin hyvin. Nyt ei kuitenkaan ollut samanlaista otetta pelaamiseen. Meille tuli paljon huolimattomuusvirheitä ja toteutimme huonommin mitä aikaisemmin.

Haakana antoi tunnustusta Kouvottarille.

– Kouvottaret oli tehnyt taustatyön hyvin ja heidän palloscreenin puolustaminen toimi mainiosti. He saivat sillä sotkettua meidän pelaamista.

– Pitkästä hyökkäyspelimme oli eniten sekaisin. Mutta ei siis ihan terävin suoritus ja olisimme tarvinneet täydellinen onnistuminen, jos voitosta olisi pelattu, Haakana tunnusti.

Viimeiset kuusi liigaottelua yli 20 pisteen keskiarvolla pussittanut Veera Pirttinen oli vieraiden näkyvin pelaaja. Roosa Kosonen (14/8) ei puolestaan ihan yltänyt viimeisten neljän matsin keskiarvoihin (18,2/10,2).

Vasta 15-vuotias lupaus Edit Pekkala (8/5) jatkaa hyvällä polulla. Hieman rohkeammalla hyökkäyspelaamisella pisterekordinsa olisi kirjoitettu ottelun jälkeen kaksinumeroisilla lukemilla.

Näin pelattiin

Kouvottaret–Catz 86–56 (19–15, 22–12, 24–21, 21–8)

Kouvottaret: Sarah Toeaina 21/10/5 syöttöä, Yasmine Blomfelt 12/4, Elli Salovaara 9/2, Henriikka Vähäuski 9/7, Roosa Frimodig 8/1, Kaisa Lind 6/3/6 syöttöä, Aliyah Collier 6/4, Kaisa Kuisma 5/4, Jemina Airaksinen 5/4, Roberta Björnman 5/3.

Catz: Veera Pirttinen 18/7, Roosa Kosonen 14/8, Jordan Jones 10/5/5 syöttöä, Edit Pekkala 8/5, Lotta Laaksonen 6/1, Mariel Karasti 0/0, Helmi Valtonen 0/2, Sara Behm 0/3.

Erotuomarit: Mikko Tähtinen, Ariadna Chueca Moreno, David Wunder.