Viiden ottelun mittaisen tappioputkensa pätkäisseen Kouvojen puolustus kesytti Lapuan Kobrat – Vieraiden luotsi Ville Turja manasi: "Kevin Johnson söi iltapalaksi meidän ison pelaajan"

Jussi Lopperi

Kouvojen Kevin Johnson Jr. oli Kobrat-ottelussa parketin kingi levypalloissa. Amerikkalainen rouhi kotiavauksessaan peräti 22 irtopalloa.
Kouvojen Kevin Johnson Jr. oli Kobrat-ottelussa parketin kingi levypalloissa. Amerikkalainen rouhi kotiavauksessaan peräti 22 irtopalloa.

Kouvojen koripallomiehistö otti maanantaina äärimmäisen tärkeän voiton miesten Korisliigassa. Kotijoukkue kaatoi Mansikka-aholla Lapuan Kobrat selkein lukemin 92–70 (46–32).

Alkaneen vuoden ensimmäisellä voitollaan Kouvot pani poikki viiden ottelun mittaisen tappioputkensa. Voitto oli joukkueelle vasta toinen sitten joulukuun neljännen päivän, jolloin kouvolalaisjoukkue kukisti jatkoajalla Lahti Basketballin.

– Pieniä askeleita oikeaan suuntaan. Paljon on hommia kyllä vielä tehtävänä. Olen tyytyväinen vastustajan 70 pisteeseen, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.

Kouvojen kokoonpanossa huomio kiinnittyi ensimmäisen kerran kotiyleisönsä edessä pelanneeseen kokeneeseen Kevin Johnson Jr:ään. Viime kaudella Tampereen Pyrinnössä tasokasta jälkeä tehnyt 201-senttinen Johnson antoi kouvolalaisille vahvan työnäytteen varsinkin levypallopelissä. Amerikkalainen repi ottelussa peräti 22 levypalloa, joista yhdeksän lapualaisten keittiössä.

– Kevin Johnson söi iltapalaksi meidän ison pelaajan, Kobrien päävalmentaja Ville Turja sanoi.

Johnson oli tosiaan omaa luokkaansa levypallokahinoissa. Pistetilasto lihoi 13:lla. Kakkosensa hän upotti 50 prosentin sihdillä. Syöttöjä Johnson jakoi viisi kappaletta.

– Olemme menneet vielä täysin vanhalla hyökkäyspään paketilla. Pystymme ottamaan siihen vielä juttuja, jotka avaavat hänelle (Kevin Johnson) muutamia korintekotilanteita vielä aavistuksen helpommin, Oja sanoi.

– Etenkin tuo viisi syöttöä lämmittää mieltä.

David Gonzalvez vahva alussa

Kouvojen puolustuspeli oli Lapuaa vastaan hyvää. Kobrat sai värkättyä avauskympillä vain 11 pojoa, kun taas kotijoukkue latasi 25 pinnaa David Gonzalvezin johdolla.

Lapua ei tästä alun höykytyksestä toipunut.

Pieniä askeleita oikeaan suuntaan. — Tuomas Oja

– Valmistautumista häiritsi se, kun arvoimme Jordanin (Capps) kanssa, että pelaako hän vai ei. Hän lämmitteli huonosti ja vähän tuittuili, kun kipua tuntui. Mies päätyi kuitenkin pelaamaan, Ville Turja selvitti.

– Ihan ok tilastorivihän siellä kuitenkin on. Hän osallistui levypallotalkoisiin ehkä parhaiten meidän pelaajista.

Korisliigan pistetilaston ykkönen Jordan Capps (20/10) oli joukkueensa paras ukko. Antto Nikkarinen (13/5/5s) oli toinen lapualaispelaaja, joka pääsi kaksinumeroisille pisteille. Tosin Nikkarinen oli pitkään taustalla ja ensimmäisen pisteensä hän teki vasta reilun 26 minuutin pelin jälkeen.

– Emme saa tällä hetkellä ihan tarpeeksi tuolta vahvistusrintamalta niiltäkään, jotka ovat terveenä. Siellä on aikamoista surffailua, Turja manasi.

– En tiedä, aika vaikeata on tämä homma tällä hetkellä. Tuolla porukalla ei pitäisi pelata noin niin kuin nyt pelaamme.

Vili Nyman pelasi hyvän matsin

Kouvot jyräsi lapualaiset laajalla rintamalla. David Gonzalvez (21/3) ja Avery Woodson (19/3) olivat tehokkaimmat. Severi Kaukiainen (13/3) ja Vili Nyman (12/5) tekivät parketilla myös hyvää työtä.

– Nyt löytyy itseluottamusta. Se on hienoa, että valmennukselta löytyy luottoa myös, Nyman totesi.

– Puolustuksemme oli hyvää. Viime peleissä se on ollut meidän heikko kohta, mutta nyt se oli hyvässä kuosissa.

Päävalmentaja Tuomas Oja oli tyytyväinen urheilullisen Nyman esitykseen.

– Vili (Nyman) on pelannut nyt viimeiset 3–4 peliä niin kuin hänen mielestäni pitäisi pelatakin. Hän menee kovaa tilanteisiin ja pelaa täysillä, Oja ilmoitti.

Ottelun ratkaisu

Kouvot tuli otteluun terävästi. Kotijoukkue puolusti tehokkaasti, eikä Lapuan liike riittänyt isäntien haastamiseen ensimmäisellä neljänneksellä. Kouvojen shokkialku oli vieraille liikaa.

Manskarin tähti

Kouvojen riveistä löytyi monta onnistujaa. Niukaksi ykköseksi nostan kuitenkin David Gonzalvezin, joka latoi 11 minuutissa 13 pistettä.

Illan donkki

Kevin Johnson Jr. ja 22 levypalloa. Harvoin korismatsissa näkee tuollaista dominointia. Johnsonista on Kouvoille kuluvan kauden aikana vielä paljon iloa.