Kouvolan uudeksi liikuntapäälliköksi liikunnanohjaaja Teemu Mäkipaakkanen

Tapani Olkku

Liikuntapäällikön tehtävänä on muun muassa kaupungin liikuntapalvelujen kehittäminen.
Liikuntapäällikön tehtävänä on muun muassa kaupungin liikuntapalvelujen kehittäminen.

Liikunnanohjaaja Teemu Mäkipaakkanen on valittu Kouvolan kaupungin liikuntapäälliköksi 5. maaliskuuta alkaen. Mäkipaakkanen toimii tällä hetkellä liikunta- ja nuorisotoimenjohtajana Orimattilassa.

Haastattelutyöryhmän päätös oli yksimielinen.

—Haimme uuteen virkaan liikunnan ammattilaista, jolla on laaja osaaminen ja hyvät verkostotaidot. Kouvola saa yhteistyökykyisen ja kokeneen liikuntapäällikön kehittämään kaupungin liikuntapalveluita sekä seurayhteistyötä, Kouvolan aikuispalvelujen johtaja Vesa Toikka sanoo.

Liikuntapäällikön virkaa havitteli 78 henkilöä. Heistä seitsemän kutsuttiin helmikuun alussa haastatteluun, ja edelleen kolme lähdetettiin soveltuvuustesteihin.

Viran perustaminen ei sujunut mutinoitta

Liikuntapäällikön viran perustaminen aiheutti Kouvolassa tammikuussa pienoisen kohun. Kymenlaakson Liikunnan, Kouvojen ja KooKoon edustajat kommentoivat liikuntapäällikön viran perustamista tuolloin Kouvolan Sanomille.

Kymenlaakson Liikunnan pitkäaikainen toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen kertoi pettyneensä Kouvolan kaupungin toimintaan.

Lehtisen mukaan virka perustettiin ilman keskustelukierrosta kouvolalaisten urheiluseurojen kanssa.

— Avoimuus ja läpinäkyvyys eivät toteutuneet tässä asiassa. Kohderyhmää eli seuroja ei ole kuultu eikä sparrattu, vaikka niiden olisi hyvä tietää etukäteen, mitä ollaan tekemässä.

Kouvojen toiminnanjohtaja Eero Lehtinen sanoi, että liikuntapäällikön toimenkuva ja sijoittuminen kaupungin organisaatioon on lähinnä hämmentävä.

— Liikuntapäälliköltä toivotaan yhtäältä suurta roolia urheilukaupungin profiilin kohottajana ja seurojen sekä liike-elämän lähentäjänä, mutta toisaalta tehtäviin kuuluu myös toimia liikuntavuorojen jakajana suorittavassa portaassa.

Myös KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen toivoi Kouvolan kartoittavan seurojen tarpeet nykyistä paremmin.

— Olisi hyvä tehdä suunnitelma, miten urheiluhallien, -tilojen ja -paikkojen kunto, laatu, ajanmukaisuus ja riittävyys turvataan tulevaisuudessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset