Pettynyt KPL:n Juha Korhonen sätti itseään: Joukkue olisi tarvinnut entistä enemmän yksittäisiä pinnoja enkä pystynyt niitä lyömään

Lumikki Haaja

KPL:n Juha Korhonen oli pudotuspelien lyöjätilaston ykkönen saldolla 1+37=38.
KPL:n Juha Korhonen oli pudotuspelien lyöjätilaston ykkönen saldolla 1+37=38.

Kouvolan Pallonlyöjien hopeajoukkueen kokenein pelaaja Juha Korhonen poistui kentältä viimeisenä pukuhuoneeseen.

Korhonen vaihtoi kuulumisia vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa kenttäkioskin luona.

Finaalitappio nostatti kyyneleet monen KPL-pelaajan silmiin. Korhonen oli yksi heistä.

— Kahteen ensimmäiseen finaaliin neljästä jaksosta kolme tasapelijaksoa. Liian vähän liian myöhään. Jäi piippuun sekä sisä- että ulkopelissä, Korhonen, 38, summasi.

Korhonen otti pettymyksen keskellä aika paljon omaan piikkiinsä.

— Fakta oli se, että olisi pitänyt itse pystyä lyömään paremmin. Paikat olivat olemassa vastustajan ulkokentässä, mutta jos ei osu keskipalloon tai suunta on metrin vinossa, niin ei JoMa anna yhtään ilmaista juoksua. Yhtään räpellysjuoksua sieltä ei meille tullut finaalisarjan aikana.

JoMan sunnuntainen finaalivoitto Kouvolassa oli joukkueen 17:s peräkkäinen otteluvoitto. Heinäkuun 24. päivänä JoMa hävisi runkosarjan loppusuoralla KPL:lle kotonaan, mutta sen jälkeen joensuulaisjoukkuetta ei pysäyttänyt mikään.

Voittoputkessa taso laski

Päättynyttä kautta kokonaisuutena katsoen KPL otti napsuja eteenpäin monella osa-alueella. Se voitti runkosarjan ja eteni finaaliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010. Kahtena viime kautena KPL oli hävinnyt pronssiotteluissa juuri Joensuun Mailalle.

Runkosarjassa KPL teki lisäksi Superpesiksen historiaa voittamalla ennätykselliset 19 ottelua peräkkäin.

— Voittoputkessa pelillinen tasomme välillä laski ja kävimme aallonpohjassakin. Pystyimme kuitenkin nostamaan tasoa puolivälierissä, ja välierissäkin olimme selkä seinää vasten. Henkistä kovuutta osoitettiin, mutta sitä oli Joensuulla vielä enemmän.

Lumikki Haaja

Toni Laakso palkittiin KPL:n parhaana kauden viimeiseksi jääneessä ottelussa.
Toni Laakso palkittiin KPL:n parhaana kauden viimeiseksi jääneessä ottelussa.

Iivarinen toi oman persoonansa

KPL:n tämänkautinen joukkue oli käytännössä sama, joka pelasi viime kaudella. Ainoat muutokset olivat Valentin Ikosen lähtö Kiteelle ja Matti Iivarisen tulo pelinjohtajaksi. KPL:ssä monivuotisen valmennustyön tehnyt Eero Pitkänen siirtyi viime syksynä junioripuolelle vedettyään sitä ennen kolmen vuoden projektin.

— Matti (Iivarinen) toi oman persoonansa. Pelinjohtajan vaihtaminen yleensä herättää niitä, jotka ovat olleet pidempään samassa valmennuksessa. Itse en osaa niin vertailla, koska olin Eeron valmennuksessa vain vuoden.

— Matti toi pieniä nyansseja. Hetkessä elämistä ja peli kerrallaan menemistä painotettiin koko kausi.

Juha Korhosen sopimus KPL:n kanssa on katkolla. Tuoreeltaan kauden viimeisen ottelun jälkeen Korhonen ei halunnut kommentoida tulevaisuuden kuvioita. Korhosen on huhuiltu palaavan kasvattajaseuraansa Hyvinkään Tahkoon.

— Peliura jatkuu. Se on varmaa. Nyt pureskellaan tämä pettymys, ja katsotaan sitten, missä vaiheessa tiedotetaan tulevasta.

Luetuimmat