Yleisömagneetti Kouvottaret etenee aikataulussa naisten Korisliigassa – Tyrkyllä on runkosarjan kakkospaikka, sillä Peli-Karhut ei päätöskierroksilla kompuroi

Käytännössä runkosarjan toinen sija varmistuisi voitolla Forssan Alusta.

Petri Vuorenmaa

Yleisömagneetti Kouvottaret etenee aikataulussa naisten Korisliigassa – Tyrkyllä on runkosarjan kakkospaikka, sillä Peli-Karhut ei päätöskierroksilla kompuroi

Pohjoiskymenlaaksolaisen naispalloilun lippulaivan Kouvottarien suurten mahdollisuuksien kausi on kääntymässä runkosarjan osalta lopuilleen. Sarjakakkonen on vahvasti kiinni pudotuspelien puolivälierien ja välierien kotiedussa, jonka se pystyy käytännössä varmistamaan ottelussa Forssan Alkua vastaan Mansikka-aholla.

Hallitseva Suomen mestari ja melko tuore cup-mestari Peli-Karhut voittaa runkosarjan, jos ihmeitä ei tapahdu. Eikä tapahdu. Roope Mäkelän luotsaama joukkue pitää keulapaikkaa hallussaan kuusi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä. Kouvottaret puhaltaa niskaan kahden pisteen päässä, mutta ohi sillä ei ole asiaa.

PeKa on joukkueiden keskinäisessä vertailussa edellä voitettuaan rakkaan naapurinsa runkosarjassa kahdesti. Eli PeKan tulisi kompuroida kaksi kertaa ja Kouvottarien voittaa kaikki kuusi jäljellä olevaa peliä, jotta kouvolalaisjoukkue kiipeäisi ykköseksi. Kouvottaret voi hyvinkin voittaa kuusi matsia putkeen, mutta Peli-Karhut ei häviä kahdesti. Se on kylmä fakta.

Taustalla tasaista

Kärkikaksikon takana Forssan Alku, Tapiolan Honka ja lappeenrantalainen Catz vääntävät runkosarjan kolmannesta ja neljännestä paikasta. Mika Haakanan Catz on kaksi pistettä kilpailijoidensa takana, joten sillä riittää punnerrettavaa yltääkseen neljän sakkiin.

Catz ja Alku kohtaavat toisensa Lappeenrannassa kuluvan kuun viimeisenä päivänä. Tässä ottelussa on paljon pelissä.

Tapiolan Honka on kärkikvartetissa lähes puhtaasti kotiotteluidensa ansiosta. Espoolaisjoukkue on voittanut hämmästyttävästi kaikki kauden 11 kotimatsiaan. Honka potee kuitenkin armotonta vieraskammoa, sillä matkapeleistä on toistaiseksi irronnut vain kuusi pistettä — Espoon ulkopuolelta vain neljä, sillä yksi Hongan kolmesta vierasvoitosta on tullut paikalliskilpailija EBT:n vieraana.

Eikä paljon ole luvassa tien päältä jatkossakaan, sillä ToPo-lähiseutumatkailun jälkeen Honka kohtaa vieraissa liigan kärkikolmikon eli Forssan Alun, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Kouvottaret vetää kansaa lehtereille

Kouvottaret kiinnostaa Pohjois-Kymenlaaksossa. Eikä ihme, sillä joukkue pelaa hyvää koripalloa ja menestyy. Viime vuosien nousujohteinen työ ja iloinen peli-ilme näkyvät katsojamäärissä, joissa kouvolalaisjoukkue on naisten Korisliigan ykkönen.

Viime keväänä pleijarimatseja tarkkaili Manskarin lauteilla 689 katsojaa ottelua kohden.

Toissa kaudella Kouvottarien runkosarjan kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli 295 silmäparia per matsi. Viime kaudella vastaava lukema oli 328. Kuluvalla kaudella Kouvottarien kotipelejä on käynyt seuraamassa keskimäärin 402 katsojaa, jota voidaan pitää mahtavana lukemana.

Mielenkiintoista onkin nähdä, millaisiin lukuihin Kouvottaret yltää pudotuspeleissä. Viime keväänä pleijarimatseja tarkkaili Manskarin lauteilla 689 katsojaa ottelua kohden.

Ja jos kymenlaaksolaisen urheiluväen unelma Peli-Karhujen ja Kouvottarien välisestä finaalisarjasta toteutuisi, tuhannen katsojan raja paukkuisi varmasti rikki samalla tavalla kuin joulukuisessa Suomen cupin finaalissa, jota seurasi Mansikka-aholla 1013 korisjännäriä.

Tärkeä koitos Mansikka-aholla

Runkosarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta, joiden aikana joukkueet hakevat asetelmia pudotuspeleihin ja viilaavat konseptiaan priimakuntoon.

Kouvottarien leirissä sarjataulukkoa vilkuillaan takuulla ainakin toisella silmällä. Tällä hetkellä kouvolalaisten ensimmäisen kierroksen pudotuspelivastustajaksi olisi tyrkyllä HBA-Märsky, joka majailee seitsemäntenä.

Torpan Pojat vaanii kaksi pistettä HBA:n perässä, eikä Vimpelikään ole kuin neljän pisteen päässä. Veto ja HBA kohtaavat tänä iltana Vimpelissä. Se on iso peli varsinkin kotijoukkueelle.

Kouvottaret ja Forssan Alku pelaavat mielenkiintoisen ottelun Mansikka-aholla. Alku, jota povattiin Peli-Karhujen suurimmaksi haastajaksi, joutui tekemään muutama viikko sitten ison muutoksen kokoonpanoonsa.

Kelpo korintekijä Delaney Hodgins loukkaantui ja tilalle forssalaiset pestasivat Puolassa pelanneen Keondria Callowayn. Tämä vastasi viime kierroksella huutoon lapioimalla 37 pistettä Torpan säkkiin.

Kouvottaret kairaisi FoA-voitollaan henkisen yliotteen mahdollisesta välierävastustajastaan, joka taipui jo kotihallissaan Mika Hartosen ja Joonas Frimodigin mitalinälkäiselle nipulle. Ottelussa, joka vei Claire Lamunun pitkälle sairauslomalle.

Kärkiviisikon otteluohjelma:

Peli-Karhut (36p):

EBT–PeKa

PeKa–ViVe

ToPo–PeKa

PeKa–Honka

HBA–PeKa

PeKa–FoA

Kouvottaret (34p):

Kouvottaret–FoA

Kouvottaret–Catz

EBT–Kouvottaret

Kouvottaret–Vimpeli

ToPo–Kouvottaret

Kouvottaret–Honka

Forssan Alku (28p):

Kouvottaret–FoA

FoA–Honka

Catz–FoA

FoA–HBA

EBT–FoA

PeKa–FoA

Honka (28p):

ToPo–Honka

FoA–Honka

Honka–HBA

PeKa–Honka

Honka–HyPo

Kouvottaret–Honka

Catz (26p):

Kouvottaret–HyPo

Kouvottaret–Catz

Catz–FoA

Catz–EBT

ViVe–Catz

Catz–ToPo