KooKoon komea kotiotteluiden pisteputki poikki KalPa-ottelussa

Kuopiolaisjoukkue anasti Kouvolasta kolme liigapistettä. Voitto oli KalPalle kolmas peräkkäinen vieraskaukaloissa.

Katja Juurikko

KooKoon tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand jäi tehopisteittä pirteää KalPaa vastaan.
KooKoon tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand jäi tehopisteittä pirteää KalPaa vastaan.

KooKoon seitsemän kotiottelun mittainen pisteputki katkesi keskiviikkona Kouvolan jäähallissa, kun kuopiolainen KalPa haki 1—2-voiton kouvolalaisista.

KooKoo jäi edellisen kerran ilman pisteitä kotihallissaan 4. lokakuuta, jolloin TPS kaatoi isäntäjoukkueen lukemin 1—4.

Viimeisistä seitsemästä matsistaan kuopiolaiset ovat voittaneet peräti kuusi.

Vahvaa nousua Liigan kellariosastolta tekevälle KalPalle kyseessä oli kolmas peräkkäinen kolmen pisteen vierasvoitto. Viimeisistä seitsemästä matsistaan kuopiolaiset ovat voittaneet peräti kuusi.

KalPa tuli otteluun hyvällä jalalla, ja se hallitsikin avauserän ensimmäistä puolikasta. Kuopiolaisten sihti oli kuitenkin pahasti kateissa, sillä vasta yhdeksäs kuti suuntautui kohti KooKoon maalivahtia Juha Järvenpäätä.

KooKoo pääsi erän puolivälissä pelaamaan kaksi minuuttia ylivoimalla, kun KalPan Kai Kantola sai kakkosen koukkaamisesta. Kotijoukkueen ylivoimapeli oli kuitenkin vaatimatonta.

Myös KalPa pääsi kokeilemaan ylivoimaa, kun Miikka Pitkänen joutui boksiin poikittaisesta mailasta. Vierasotteluissaan vain yhdeksän prosentin ylivoimateholla onnistunut vierailija oli kuitenkin tehoton.

Erän viimeisellä minuutilla KalPan Mikael Seppälä latasi kauden toisella osumallaan vieraat 0—1-johtoon. Alexandre Texier antoi vapauttavan syötön. Avausmaalin pohjusti kuitenkin Balazs Sebok ovelalla syötöllään siniviivalla. Samalla Sebokista tuli ensimmäisen kuopiolaispelaaja, joka rikkoi kymmenen tehopisteen rajan.

Hovinen kesti paineen

Toisen erän alkupuolisko oli KalPan, mutta vieraiden kolmen peräkkäisen kakkosen myötä KooKoo tuli peliin paremmin mukaan.

Ennen toista erätaukoa kouvolalaisjoukkue pääsi kokeilemaan 29 sekuntia viidellä kolmea vastaan -ylivoimaa, mutta tuloksetta. KalPan maalivahti Niko Hovinen torjui erässä peräti 17 laukausta.

Päätöserän alkupuolen paras paikka osui ylivoimalla KooKoon puolustajalle Jyri Niemelle, jonka vedon Hovisen liimasi kuitenkin kainaloonsa.

KalPa järjesti puolestaan melkoisen pommituksen Jan-Mikael Juutilaisen jäähyn aikana, mutta KooKoo kesti Juha Järvenpään johdolla.

KalPa pääsi yrittämään ylivoimaosumaa uudelleen vain minuuttia myöhemmin, kun Toni Kähkönen otti täysin tarpeettoman kakkosen hyökkäyspäässä.

Savolaiset hyödynsivät mahdollisuutensa, kun Tommi Jokinen siirsi takatolpalta kiekon tyhjään KooKoo-maaliin. Vieraiden 0—2-maalin syöttäjät olivat Otto Leskinen ja Eetu Luostarinen.

KooKoo ei luovuttanut, vaan Anrei Hakulinen iski kauden seitsemännellä osumalla numerot 1—2:een. Siim Liivik teki ylivoimamaaliin hienon esityön.

Lopussa KooKoo yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Niko Hovinen ei ollut yllätettävissä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset