Nuorten MM-kisojen normaalimatkalla viidenneksi sijoittunut Heidi Nikkinen hakee menestystä seuraavaksi viestissä – "Iltapäivä meni lukemalla ylioppilaskirjoituksiin"

Timo Nikkinen

Heidi Nikkinen avasi nuorten MM-kisat viidennellä sijalla.
Heidi Nikkinen avasi nuorten MM-kisat viidennellä sijalla.

Kouvolan Hiihtoseuran Heidi Nikkinen avasi ampumahiihdon nuorten MM-kilpailut Sveitsin Lenzerheidessa sunnuntaina hienosti. Nikkinen sijoittui 10 kilometrin kilpailussa viidenneksi, eikä mitalikaan ollut kaukana.

Kolme sakkoa ampunut kouvolalainen hävisi mestaruuden vieneelle isäntämaan Lea Meierille 24,2 sekuntia. Pronssia saavuttanut Itävallan Anna Gandler hävisi voittajalle 16,4 sekuntia eli mitali jäi 7,8 sekunnin päähän.

– Harmittavan lähelle jäi ja pikkuasioista se oli kiinni. Olen kuitenkin tyytyväinen, että perussuoritus riittää täällä karkeloissa jo viidenteen sijaan, Nikkinen kommentoi kisan jälkeen.

Nikkisen kilpailu-urakka jatkuu Lenzerheidessa tiistaina, jolloih ohjelmassa on viesti. Suomen joukkueessa kilpailevat Nikkisen lisäksi Ahveniston Ampumahiihtäjien Kaisa Keränen ja Orimattilan Jymyn Anniina Rantala.

Rantala tähtäsi normaalimatkalla kolme sakkoa. Hän sijoittui 38:nneksi lähes neljä minuuttia kärjestä. Kaisa Keränen oli 48:s.

– Jos kaikki onnistumme, meillä on mahdollisuudet pärjätä, Nikkinen sanoi maanantaina.

Nikkinen oli ennen avausmatkaa hieman epävarma olotilastaan.

– Jännitin, että olenko tulossa kipeäksi vai en. Sellaisia tuntemuksia oli ollut ja päätin jättää kokonaan avaavat tehot tekemättä. Nyt olotila on kuitenkin aika hyvä.

– Kävin tekemässä aamulla helpon perinteisen lenkin ja vain palautellaan. Iltapäivä meni lukemalla ylioppilaskirjoituksiin, Nikkinen raportoi.