Kouvottaret kotiavauksessaan hallitsevan Suomen mestarin Peli-Karhujen kyytiin — Päävalmentaja Mika Hartonen: "Pelissä on varmasti tunnetta ja oma toteutus ratkaisee"

Katja Juurikko

Kouvottarien Kaisa Lind yrittää kieputtaa Peli-Karhujen Elina Oravakankaan jalat solmuun naisten Korisliigan ensimmäisessä Kymenlaakson derbyssä Mansikka-aholla.
Kouvottarien Kaisa Lind yrittää kieputtaa Peli-Karhujen Elina Oravakankaan jalat solmuun naisten Korisliigan ensimmäisessä Kymenlaakson derbyssä Mansikka-aholla.

Voitolla kautensa naisten Korisliigassa avannut Kouvottaret esiintyy ensimmäisen kerran kotiyleisönsä edessä perjantaina, kun Mansikka-aholle saapuu hallitseva Suomen mestari Peli-Karhut Kotkasta.

Kouvottaret voitti sarja-avauksessaan HBA:n Helsingissä (52—88). Peli-Karhut jyräsi puolestaan Karhuvuoressa rajusti uudistuneen pronssijoukkue Hyvinkään Pontevan (91—54).

Kouvolalaisten päävalmentajan Mika Hartosen mukaan joukkueelle jäi parantamisen varaa selvästä voitosta huolimatta.

— Viisi vastaan viisi -pelaaminen oli laadukasta, vaikka välillä käytimme turhaan liikaa kuljetuksia. Kun saimme intensiteetin pysymään korkealla ja hallitsimme levypalloja, peli ratkesi selvästi meille, Hartonen sanoi HBA-matsin jälkeen.

Kouvottarien ulkomaalaisvahvistukset Ameryst Alston (22), Camille Zimmerman (17/15) ja Claire Lamunu (13/13) olivat vahvasti esillä Helsingissä. Kouvolalaisten kannalta oli ilahduttavaa, että jokainen pelaaja pääsi pisteiden makuun HBA:ta vastaan.

— Viime kauden mestarin haastaminen Kymenlaakson paikallisottelussa on meille kova haaste. Pelissä on varmasti tunnetta ja oma toteutus ratkaisee, Hartonen kommentoi.

PeKa löi Pontevan

Peli-Karhut kaatoi odotetusti Pontevan, jota ei alkavalla kaudella lasketa mitalitaistoon. Zykera Rice (18/9) ja Catzista siirtynyt Elena Melto (o.s. Reshetko) olivat kotijoukkueen parhaita pelaajia.

Harjoitusotteluissa vajaalukuinen PeKa hävisi kahdesti Kouvottarille.

— Minun papereissani vastassa on yksi sarjan ennakkosuosikeista. Kouvottaret on hyvin valmennettu ja roolitettu joukkue, jossa on kolme loistavaa amerikkalaista, päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo.

Viikolla Peli-Karhut tiedotti, ettei se jatka koeajalla olleen Ashton Millenderin sopimusta. Mäkelä löysi Millenderin paikalle nopeasti kovan nimen. Toissa kaudella EBT:ssä yli 20 pisteen keskiarvolla pelannut 173-senttinen Zykira Lewis vahvistaa jatkossa mestariyhdistelmää.

— Emme ole vielä parhaimmillamme, mutta suunta on ollut kokoajan ylöspäin kun hyvät yksilöt muokkaantuvat joukkueeksi, Mäkelä painottaa.

Kouvottaret ja Peli-Karhut kohtasivat toisensa viime keväänä välierissä, jossa kotkalaisjoukkue oli parempi otteluvoitoin 3—1.