MyPan synkkä muutaman minuutin pätkä käänsi kauden avauksen AC Oululle – Ilkka Mäkelä: "Uskallan sanoa, että aika ryhdikkäästi ja miehekkäästi haastoimme vaikeaa vastustajaa"

Lukas Pearsall

MyPan maalintekijä Vitinho taiteilee pallon päällä. AC Oulun Rafinha mielii myös pelivälineen omistajaksi.
MyPan maalintekijä Vitinho taiteilee pallon päällä. AC Oulun Rafinha mielii myös pelivälineen omistajaksi.

Myllykosken Pallo avasi kautensa tappiolla jalkapallon Ykkösessä. Vierailija AC Oulu käänsi ottelun edukseen lauantaina Saviniemen stadionilla toisen jakson alkupuolen tehopätkän ansiosta. Oululaisten kauden toinen voitto irtosi Kouvolasta maalein 1–2 (0–0).

MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä myönsi vieraiden paremmuuden.

– Oulu ansaitsi voittonsa. Harmittaa vain se huono hetki oman hyvän toisen jakson alun ja maalin jälkeen, Mäkelä sanoi.

MyPan tuli toiselle puoliskolle kevyellä jalalla ja verkko soikin vieraiden päässä reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Vitinhon kierteinen sivuvapaapotku löysi tiensä pelaajamassan keskeltä takakulmaan ja kotijoukkue siirtyi johtoon.

AC Oululle harvinaista herkkua

Oululaisten tasoitus kirjattiin kuusi minuuttia myöhemmin MyPan omaksi maaliksi. Oikea laitapuolustaja Kristian Heinolainen keskitti kovaa maalinedustalle ja kotijoukkueen harmiksi toppari Ahmed Said Ahmed osui palloon paineessa heikosti.

– Pelaaja oli selässä, ei siinä oikein voi mitään. Se tilanne oli sinällään hyvin pelattu, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola totesi.

AC Oulu sai uudelleen aihetta juhlaan muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Daniel Rantasen kulmapotku tavoitti Anselmi Nurmelan, joka iski kuulan reppuun.

Se sinetöi vieraiden toisen peräkkäisen voiton MyPasta Saviniemessä. Edellisen kerran oululaiset juhlivat MyPan vieraana vuosi sitten. Ennen tätä AC Oulu ei ollut kyennyt voittamaan MyPaa yhdeksässä kohtaamisessa.

– Emme hävinneet huonolle joukkueelle. Oulu on ollut nyt kahdessa ottelussa vakuuttava.

– Uskallan sanoa, että aika ryhdikkäästi ja miehekkäästi haastoimme vaikeaa vastustajaa. Selkeä peruspelaaminen on Oululla parempaa. He pystyvät jauhamaan ja pallo pysyy joukkueella pitkään, Ilkka Mäkelä näki.

MyPa latasi täydellä höyryllä vastahyökkäyksiin, mutta tehot uupuivat.

– Mahdollisuuksia teräviin iskuihin tuli paljon suhteessa pelaamisen tasoon. Niitä aihioita oli, mutta se viimeisen syötön laatu ei ollut riittävällä tasolla.

MyPan ykkönen oli maalivahti Tomas Turunen. Vitinho aiheutti oveluudellaan vaikeuksia AC Oulun puolustukselle.

Tasoitusmaali jäi tekemättä

AC Oulu piti otteen hallussaan pitkään toisen jakson aikana, mutta MyPan erinomaisesti torjunut Tomas Turunen piti joukkueensa pelissä mukana. Turunen hoiti muun muassa Aapo Heikkilän ja Niklas Jokelaisen huippupaikat tyylikkäästi.

Viimeisen kympin aikana MyPa sai rakenneltua painetta vieraiden päätyyn, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä. Ahmed Said Ahmed toimitti kertaalleen pallon verkkoon, mutta tilanne oli liputettu paitsioksi.

Ennen tätä Anttoni Huttusen laukaus 16 metrin rajalta meni niukasti ohi takatolpalta.

– Kyllä meillä on sellainen tuska pelata, kun johdamme ottelua tai tapahtuu jotain odottamatonta. Emme ole ihan vielä rentoja ja sinut sen tilanteen kanssa, vieraiden luotsi Jyrki Ahola mainitsi.

– MyPa pelasi organisoidusti ja kurinalaisesti. Emme me Myllykoskelta mitään helppoa juttua odottaneetkaan. Tämä oli juuri niin vaikea peli kuin odotimmekin.

AC Oulu oli valmistautunut Kouvolan-reissuun huolella. Joukkue tuli jo perjantaina Pajulahteen, josta se siirtyi lauantaina Myllykoskelle.

– Yritämme tehdä kaikki urheilu edellä. Annamme pelaajille mahdollisuuden pelata hyvää futista.

Ottelun ratkaisu: AC Oulu nousi takaa MyPan ohi muutamassa minuutissa. MyPan oma maali ja Anselmi Nurmelan osuma viilensivät kesäiltaa muutamalla asteella kotijoukkueen kannattajien harmiksi.

Saviniemen tähti: Hollannin Emmenissä syntynyt entisen maajoukkuepelaajan Mika Nurmelan poika Anselmi Nurmela oli keskikentän näkyvin hahmo. RoPS:ssa ja Viron Meistriliigassa FC Floran riveissä pelannut Nurmela kohosi lopulta ottelun ratkaisijaksi.

Illan saksari: MyPan maalivahti Tomas Turunen pelasi maalinsa suulla erinomaisen ottelun. Turunen tuhosi matsissa muutaman AC Oulun "saletin" tekopaikan.

Uusimmat uutiset