All Starsin Niko Oksanen matkustaa uransa toisiin MM-kisoihin — "Ryhmässä on hyvä henki ja ymmärrämme toisiamme"

Kouvolalainen on Suomen maajoukkueen nuorin pelaaja. Suomi tavoittelee mitaleita Hong Kongissa.

Katja Juurikko

Kouvolan All Starsia edustava Niko Oksanen matkustaa torstaina tavoittelemaan menestystä keilailun MM-kisoihin, jotka järjestetään Hong Kongissa.

Kouvolan All Starsin Niko Oksanen hakee menestystä uransa toisissa keilailun MM-kilpailuissa. Kisat järjestetään Hong Kongissa.

Oksanen, 20, on Suomen joukkueen nuorin pelaaja, jonka kauden alku on ollut nousujohteinen.

Nyt on treenattu tätä kohti ja oikeaan suuntaan on menty kauden aikana. — Niko Oksanen

— Totta kai olen hyvillä mielin. Nyt on treenattu tätä kohti ja oikeaan suuntaan on menty kauden aikana. Viime kauden hyvillä näytöillä pääsin mukaan. Siihen ei pidä kuitenkaan tyytyä, vaan pitää panostaa entistä enemmän ja osoittaa, että on ansainnut tämän paikan, Oksanen painottaa.

Oksanen tuntee muut pelaajat hyvin ikäerosta huolimatta.

— Ryhmässä on hyvä henki ja ymmärrämme toisiamme. Osaamme myös auttaa tarvittaessa toisiamme radalla ja sen ulkopuolella. Kyllä me lähdetään ihan pärjäämään kisoihin, kouvolalainen sanoo.

Maajoukkue kokoontui yhteisiin harjoituksiin tiistaina Helsingissä Talin keilahallissa päävalmentaja Jarmo Ahokkaan johdolla.

— Tällä tavalla saamme joukkueen kasaan juuri ennen H-hetkeä. Käydään läpi pelaajien kanssa, mitä he toivovat ja mihin asioihin vielä kiinnitetään huomiota.

— Yhteishengen kannalta tämä on hyvä homma. Hongkongissa ei tarvitse kysyä, että mitä kellekin kuuluu, vaan voidaan keskittyä olennaiseen siellä, Ahokas linjaa.

Miesten MM-joukkueeseen kuuluu Oksanen lisäksi Kimmo Lehtonen, Jari Ratia, Osku Palermaa, Joonas Jähi ja Sami Konsteri.

— Meillä on nuoria ja kokeneita pelaajia, jotka ovat kaikki tuttuja toisilleen. Pelaajat tietävät toistensa vahvuudet ja tuntuvat olevan odottavaisin mielin ennen MM-kisoja, Ahokas kertoo.

Talissa joukkue harjoitteli yhdessä siten, että radoille oli tehty MM-kisojen olosuhteita jäljittelevät kelit.

— Viimeistä kuntoa vielä viilataan käymällä läpi näitä todennäköisiä olosuhteita. Alustat ovat aina erilaisia, mutta etukäteen ollaan saatu tietää olosuhteiden mitat ja niistä otettu muutama harjoitteeksi.

— Henkilökohtainen tavoitteeni on, että tuomisina on mitali kisoista. Toivottavasti se on kultainen ja toivottavasti niitä on useampia, mutta yksi mitali on tavoitteena. Se ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys, Ahokas sanoo.